Herkend iemand dit....

Discussie in 'Peuter en kleuter' gestart door Zus, 11 dec 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Zus

  Zus Fanatiek lid

  25 jun 2008
  1.081
  0
  0
  Mijn oudste dochter van 3 zit niet lekker in haar vel. Is er iemand die onderstaande herkend?

  Afgelopen zondag begon het. We zijn samen naar de bioscoop geweest naar de K3 film en 's middags druk met huis in kerstsfeer brengen. 's Avonds met het naar bed brengen klaagde ze over keelpijn. Ze eet en drinkt gewoon en had de hele dag niets gemerkt.
  Mijn man ging 's avonds naar de wc en hoorde haar huilen in bed. Ik naar haar toe, ze had zo een pijn in haar keel en wilde water. Er volgde een harde boer en ze zei dat het over was. Dacht aan een rijstkorrel of misschien popcorn wat had geirriteerd. Vervolgens kwam ze 4 keer haar bed uit en kon niet slapen. Ze was ontroostbaar, wilde geen zetpil en ik mocht ook haar temperatuur niet meten.
  Toen is ze tijdens voorlezen in slaap gevallen. 's Nachts nog gehuild in haar slaap.

  Gisteren ging het de hele dag goed en ze at en dronk gewoon. Nu heeft mijn man haar vannacht weer horen huilen in haar slaap.

  Tot vanmiddag ging het vandaag ook goed. Nu schreeuwt ze het weer uit en zegt ze pijn in haar wang te hebben. Ik zie niets. Ze heeft verhoging, 37,8 en ik mocht nu wel een pijnstiller geven. Ze is nu wel verkouden en sinds vanmorgen zit ze aan de neusspray. Ze heeft alleen nog nooit deze klachten gehad en zeker dat huilen is vreemd.

  Herkend iemand dit? Is dit een fase een vraag om aandacht misschien??? Of gewoon verkoudheid die nog goed door moet breken.
  Ik vind het nog niet iets om naar de huisarts te gaan, maar vind het wel vreemd.
   
 2. Sterre82

  Sterre82 VIP lid

  23 sep 2008
  8.211
  0
  0
  In de wolken
  Ik denk toch dat het iets is wat heerst. Mijn oudste kwakkelde ook al een paar dagen, verkouden enzo tot afgelopen zaterdag. Ook keelpijn, hoofpijn, flinke koorts, veel huilen. Hij heeft 3 dagen op de bank gelegen en dat is écht niks voor hem. Hij drinkt veel en eet nu iets minder dus allemaal wel herkenbaar wat je schrijft. Hij heeft ook nog overgegeven maar dat doet hij redelijk snel moet ik zeggen.
  Eigenlijk had ik vandaag de dokter willen bellen maar het gaat vandaag al een stuk beter gelukkig.
  Maar als je het zelf niet vertrouwd moet je natuurlijk altijd de dokter bellen.
   
 3. ukoldaatje

  ukoldaatje VIP lid

  2 feb 2008
  5.082
  0
  0
  Hier ook bij de oudste. Verhoging, hoesten proesten en niet fit. Huilt om alles en ook snachts telkens inderdaad. De oudste is over 3 maand vier jaar. Hij is gewoon ziekjes.
   
 4. sidmick

  sidmick VIP lid

  23 jun 2008
  12.833
  13
  38
  Die is gewoon niet fit en kwakkelt met iets onder de leden. Niets om je zorgen over te maken
   
 5. Romy1979

  Romy1979 Niet meer actief

  Klinkt mij als een kindje die grieperig is. Lijkt me geen aandacht vragen.
   
 6. Zus

  Zus Fanatiek lid

  25 jun 2008
  1.081
  0
  0
  Het begint inderdaad steeds meer op een griepje te lijken. Ineens breekt het door lijkt wel. De zetpil slaat gelukkig aan. Het is zo zielig je kleine zo te zien, vooral als ze eigenlijk nooit huilt.

  Ik twijfelde even, omdat ze eigenlijk nooit zulke vage vertoningen heeft. Meestal overduidelijk ziek.

  Er is ook veel veranderd voor haar, ze heeft nu een zusje. Ze is dol op haar zusje en toont absoluut geen jaloers gedrag, maar kan altijd komen. Dus vandaar dat ik om aandacht vragen dacht.

  We gaan kijken hoe het verder gaat. Gelukkig hebben we zetpillen in huis en genoeg aandacht. Dus zal wel weer goed komen :)
   
 7. moniponi

  moniponi Fanatiek lid

  21 sep 2012
  3.167
  0
  0
  NULL
  NULL
  Pijn in haar wang kan natuurlijk ook een holte-ontsteking of oorontsteking zijn. Misschien de ha toch even laten beoordelen als je denkt dat ze nog zielig is.
   
 8. Zus

  Zus Fanatiek lid

  25 jun 2008
  1.081
  0
  0
  Vanmorgen wordt ze weer wakker en heeft ze geen pijn meer. Wel erg verkouden. Ze heeft vannacht 1 keer gehuild.
  Nu moet ze eigenlijk naar de opvang vandaag, maar heeft geen zin. Ze vindt het niet leuk zegt ze. Terwijl ze altijd met veel plezier heen gaat. Vandaag blijft ze dus lekker thuis.

  Wat ik vreemd vindt is dat ze einde middag echt wel pijn heeft. Je merkte aan haar dat de zetpil gisteren werkte. Als ze oorontsteking of misschien keelontsteking heeft zou ze toch de hele dag klachten moeten hebben? Ze eet en drinkt wel gewoon.

  Kijk het nog maar een dagje aan en anders morgen misschien toch maar even naar de huisarts. Wij gaan namelijk het weekend weg en dan gaat ze bij oma logeren. Wil dan wel weten of er echt iets is.
   
 9. Sterre82

  Sterre82 VIP lid

  23 sep 2008
  8.211
  0
  0
  In de wolken
  Inderdaad heel zielig he :( Maar ik herken het wel. Mijn zoon was 's ochtends redelijk (hing wel op de bank) maar in de middag werd hij toch weer warmer enzo en 's avonds was hij echt ziek. Dat was 3 a 4 daagjes zo. Vooral pijn in en om zijn hoofd. Gelukkig hielp een zetpil hier ook goed.
  Beterschap voor je meisje en als je twijfelt gewoon even naar de dokter gaan. Kan inderdaad net zo goed een holte-ontsteking o.i.d. zijn.
   
 10. jettepet

  jettepet Niet meer actief

  Mijn dochter is net hersteld van een oorontsteking, ging ook hoesten en verkoudheid aan vooraf.
  Ze heeft eigenlijk wel een dikke 3 weken niet lekker in dr vel gezeten, ik kon er de vinger niet op leggen; geen koorts, genoeg eetlust en goed rinken, vrolijk overdag etc.
  Tot vorige week maandagnacht, ze schreeuwde het uit, klaagde over pijn in keel, en haar wangetje was erg rood en warm aan 1 kant.
  Ik dacht dus ook aan een keelontsteking, maar was dus een oorontseking.
  Eerst geen kuurtje gekregen, maar ben afgelopen vrijdag weer geweest, ze kwam er gewoon niet doorheen...een kuurtje gekregen en ze is nu weer helemaal beter gelukkig!

  Het kan dus wel zo zijn dat ze overdag geen klachten aangeeft, maar 's nachts wel, ik zou het nog even aankijken voor een dag of 2 en dan even de huisarts laten kijken.
  Succes ermee!
   
 11. Bizzy

  Bizzy Fanatiek lid

  30 okt 2007
  2.828
  0
  0
  thuisblijf moeder
  rotterdam
  Begon hier ook zo verleden week zondag/maandag nacht.
  Erg onrustig in zijn slaap/huilen/kreunen en woelen. In de ochtend leek hij nergens last van te hebben gewoon gegeten en gedronken wel melde hij dat hij geen zin had in school wat ik afdeed als jaja je kan me wat ( achteraf gezien voel ik me nu erg schuldig :() in de middag wat hangen op de bank en ik dacht dat hij moe was van school. Hij wilde wel graag sporten en vloog in de zaal met een hoepel en een bal de grootste lol totdat hij viel en ontroosbaar was wat helemaal niks voor hem is , hij is geen huilerd!
  Avond eten ging wat moeizaam maar na een douche ging hij vrolijk naar bed en sliep binnen de 5 minuten. Dezelfde avond huilen/kreunen in zijn slaap ik kon hem zelfs tempen zonder dat hij ging mopperen en ja hoor 41,2 koorts. Bij ons op de kamer gelegd en na 2 dagen ( van maandag tot woensdag 5 dec) naar de dokter gegaan, hij at/dronk niks meer, ging spugen en dunne ontlasting was erg suf en zijn temp ging niet omlaag ook niet met zetpil om de 4 uur (liet hij ook toe) en jawel hoor een zware keelontsteking en oorontsteking waren de boosdoeners! Vandaag zijn laatste dosis antibiotica gehad en voor de arme man dus geen leuke Sinterklaasavond gehad hij was gewoon te ziek . Nu aan het bijkomen en wij ook van de slapeloze nachten. Hij voelde zich dus gewoon al die tijd niet lekker.Beterschap met je kleine meid
   
 12. Zus

  Zus Fanatiek lid

  25 jun 2008
  1.081
  0
  0
  Hmm mogelijk dus een oorontsteking, is ook waar ik nu aan denk als ik jullie reacties lees. Tot op heden gaat het goed, ben benieuwd hoe het over 2 uurtjes gaat.

  Wilde morgenochtend gaan zwemmen, maar dat risico moet ik denk ik maar niet nemen.

  Jullie ook beterschap met de kleintjes.
   
 13. sassie25

  sassie25 Fanatiek lid

  15 nov 2009
  4.615
  0
  0
  bakkersmeisje
  Bleiswijk
  Is het niet zo dat als ze een nacht geslapen heeft weer energie genoeg heeft om de dag door te komen en dan aan het einde van de dag toch weer even inkakt? Ik heb zelf ruim anderhalve weeek een verkoudheid en voel me als ik geslapen heb weer goed maar aan het einde van de dag/avond komt het toch weer opzetten ....
   
 14. Theres

  Theres Actief lid

  4 nov 2009
  250
  5
  18
  Zeeland
  Ik zou voor de zekerheid ook oorontsteking uit laten sluiten. Er heerst vanalles en kindjes kunnen best gevoelig zijn voor oorontsteking (en dat doet zo zeer :(). Is het "alleen" een griepje dan weet je dat ook, maar zou zo zielig zijn als het meer is. Sterkte in ieder geval!
   
 15. debq

  debq Fanatiek lid

  10 mrt 2010
  2.169
  8
  38
  Hier bijna hetzelfde alleen werd ze 's nachts een aantal nachten heel kortademig wakker. Toch maar naar de ha geweest en daarvoor zo'n puffer gekregen (krijg je blijkbaar voortaan best snel), voor de rest uitzieken, koorts mag een week aanhouden, dan niet over pas antibiotica...
   
 16. Romy1979

  Romy1979 Niet meer actief

  Heb ik ook altijd. Overdag gaat t dan goed, maar einde middag begin ik me toch weer beroerder te voelen.
   
 17. DeeLighT

  DeeLighT VIP lid

  9 jan 2007
  7.904
  0
  36
  Zijn al haar kiezen al door? Bij mijn oudste kwamen ze ook pas later, kan ook deze klachten geven he....

  Beterschap!
   
 18. Zus

  Zus Fanatiek lid

  25 jun 2008
  1.081
  0
  0
  Bedankt dames voor alle reacties. Ze heeft sinds gisteren geen pijn meer. Gisteren liep haar neus leeg en nu sinds vanochtend zit neus weer dicht. We blijven dus aan de neusspray en hoestdrank voor het smeren van haar keeltje.
  Het is dan toch gewoon een heel erge verkoudheid. Zal wel pijn aan haar holtes zijn geweest toen het nog vast zat.

  Haar tanden/kiezen zijn allemaal door. En wat betreft die energie, die heeft ze ook weer terug. Of ik daar blij mee ben :D

  Het zal nu langzaam aan wel beter gaan. Uitgelegt dat ze neus moet blijven snuiten en dat we moeten sprayen. Vindt ze gelukkig goed.
   
 19. shahrazed

  shahrazed Fanatiek lid

  12 aug 2012
  1.638
  0
  0
  NULL
  NULL
  Kinderen kunnen je soms aardig voor de gek houden. Lijken ze niks te mankeren, maar zijn ze toch ziek. Mijn zoon was een tijd geleden hangerig/ beetje dipje, hij had buikpijn zij hij, verder niks. Ineens staat ie op en kotst in ene de hele bank onder.

  Mijn advies; laat haar maar n beetje, t komt er vanzelf wel uit. En s nachts lekker troosten etc. Beetje vertroetelen overdag.
   

Deel Deze Pagina