hoe beste medisch specialist vinden???

Discussie in 'De lounge' gestart door joseetje26, 19 okt 2010.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.
 1. hallo meiden, vraagje.

  mijn man heeft na een hernia operatie littekenweefsel in zijn rug en daardoor zo,n pijn dat hij niet zonder morfeine kan op dit moment.
  verschillende pijnblokkades zijn mislukt.

  zijn oma is verlamd geraakt door zo,n mislukte pijnblokkade dus het ligt allemaal heel erg gevoelig en hij vind het doodeng...

  nu vertelde zijn behandelend arts dat er een epiduroscopie mogelijk is, en dat is tevens een van de laatste opties met behoorlijk van risico,

  het kwam er in ieder geval op neer dat we naar huis werden gestuurd met 2 uitgeprinte blaadjes van die 2 ( voor ons totaal onbekende ) ziekenhuizen, ik had juist veel over een ander ziekenhuis gehoord die deze ingreep ook al heel erg lang uitvoeren.

  de arts zei dan word je geholpen door een van mijn collega,s...

  maar hoe moet ik dit nu zien, werkt zo,n ziekenhuis nou gewoon samen met die andere collega,s en is de doorverwijzing daarom naar dat ziekenhuis...

  gezien de risico,s, het feit dat we een dreumes hebben en een baby onderweg, makt dat we eigenlijk bang zijn om zomaar ergens een pijnpoli te kiezen.... we willen het beste ziekenhuis en de beste specialist.... maar hoe vind je die????

  tegenwoordig moeten alle ziekenhuizen hun resultaten bekend maken toch? en is dan bijvoorbeeld bij zorg en zekerheid bekend welk ziekenhuis het beste is?

  de wachttijden bij bovengenoemde ziekenhuizen zijn bijvoorbeeld heel erg kort, terwijl er in het LUMC dat er praktisch naast zit een wachtijd van 14 weken is voor het eerste orienterende gesprek, betekent dat dan dat ze daar erg goed zijn en iedereen daarom naar het LUMC gaat???

  ppffff lastig zeg dit, weet iemand hier iets van?

  groetjes Jose
   
 2. hoihoi

  Het is een dillemma.

  Wachttijden zeggen niks, de een heeft 1 arts en de andere 3 artsen. dus wachttijd zegt niks over de kwaliteit.

  Elke operatie is natuurlijk een risico, hoe goed de arts ook is.

  je kan je zorgverzekeraar bellen, veel hebben wachttijdbemiddeling, veel verzekeraars hebben ook info over kwaliteit of de ervaring.
  sterkte.
  brenda
   
 3. #3 jopa1000, 19 okt 2010
  Laatst bewerkt door een moderator: 19 okt 2010
  Hoi,

  Ook ik ben pijnpatient, gebruik ook morfine en bij mij werkte de zenuwblokkades niet.

  Via een ander forum ben ik in contact gekomen (specifiek forum voor chronische pijn patienten) met verschillende ziekenhuizen die doen aan pijnbehandeling (specifiek voor mijn klachten in het bekkenbodem gebied)

  Ik wil je per pb wel het adres mailen, wellicht kan je daar je vraag stellen en heeft iemand ervaring met datgene wat ze voor je man kunnen doen en weten ze wellicht ook waar je dat het beste kan doen. Op dat forum zitten zowel mensen uit belgie en uit nederland. In Belgie / Frankrijk zijn ze veel verder op het gebied van pijnbehandeling.

  Hoor het wel als je het adres wilt. Wellicht kan stichting Pijn en Hoop ook nog iets voor je doen? Stichting Pijn-Hoop

  Succes, hoop dat je man verlichting kan vinden bij een behandeling, pijn is echt een rot iets wat je leven helemaal op z'n kop zet. Ik weet iig wat het is.

  Groetjes Jopa1000
   
 4. ja dat zou fijn zijn als je dat wilt pb,en

  groetjes Jose
   
 5. ik stuur je een pb
   
 6. Op een site als zorgkaartnederland kun je lezen hoe artsen bekend staan.Er is nog een site,ben de naam ff kwijt.
   
 7. ik zou zeggen.. ga naar belgie!!! mijn vriend moest hier 12 weken wachten voor een ok in nederland, in belgie dezelfde week nog aan de beurt. goeie chirurgen en specialisten!!
   

Deel Deze Pagina