hoe krijg ik mijn witte was weer mooi wit??

Discussie in 'De lounge' gestart door sapje, 23 feb 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.
 1. hoi dames,

  heeft iemand een tip over hoe ik mijn witte kleding weer mooi wit krijg en of hou? ik was lichte kleuren bij elkaar maar merk dat sommige witte kledingstukken toch minder wit zijn, dus als iemand de tip heeft hoor ik hem graag;)
   
 2. Lastig...kan op verschillende manieren, de één iets veiliger en dan ander iets doeltreffender...wat bij mij nog wel eens werkt is alle witte was verzamelen en er een kunstgebittablet bij in doen...ook kun je het (als het bv gewoon katoen is) heel even in een emmertje met een dopje chloor kunnen doen... dan wel erbij blijven, je ziet het verkleuren, dan uitspoelen en dan in de wasmachine...die andere potjes....goh..kom er nu niet op..roze..die helpen bij niet in elk geval...ze maken de was wat blauw zeg maar...

  succes!
   
 3. Wasmiddel Dato gebruiken!
  Poeder voor badgoed enzo en de vloeibare voor nette witte kleren.
   
 4. Helpt dat ook bij witte handoeken die grijs zijn geworden?
   
 5. een keer wassen met chloor in het machine ( kookwas ) en daarna nog een keer gewoon wassen
   
 6. Dank je, zal het proberen!
   
 7. #7 Wonder 1980, 23 feb 2011
  Laatst bewerkt: 23 feb 2011
  Je hebt nou ook van die zakjes in de aanbieding bij de Blokker. Van Daylon geloof ik?! Iig heb ik het vandaag geprobeerd en ben best tevreden. Sommige kledingstukken waren hier ook meer grijs dan wit!
   
 8. klinkt stom maar in de soda wassen met de hand, uitspoelen en daarna met wasmachine nawassen met wiswasmiddel. Geen extra dingen erbij!

  Daarna als het zonnig is...zolang mogelijk in de zon laten liggen/hangen....word het stralend wit van!

  Voor vlekken kan je citroensap erop doen en dan in de zon leggen....let wel op dan kan de vlek heel wit worden en shirt grijs blijven...voor echt goed effect...gewoon helemaal in citroen water wassen ;) (maar dat is wel duur, of veel werk met citroenen persen hihi) Voor 1 emmer water van 2 liter gebruik ik 3 van die citroensap flesjes uit de supermarkt.

  gebruik toch geen chloor...dat is zooo slecht voor je kleding en het milieu....

  succes!!
   
 9. steradent tabletje helpt ook goed vind ik!
   
 10. Ik heb van alles al geprobeerd chloor, steradent, kookwas, maar (stralend) wit wordt het niet. Je blijft bepaalde vlekken (oksel) zien en juist die wil ik kwijt.
   
 11. Mmmz, die ga ik vanavond maar eens proberen!
   


 12. gooi je die dan los in de trommel of in het waspoederbakje?
   
 13. bedankt voor de vele tips dames , ik ga er zeker een paar proberen!
   
 14. Je zegt dat je lichte kleuren bij elkaar wast. Dus bij je wite was gooi je bijv ook wit met een embleem of opdruk enzo.
  Misschien dat je was daarom net wit blijft.
  Was wit apart van de lichte was (en dat is bij mij alle lichte kleuren, zoals geel, lichtblauw enz) roze gaat uiteraard bij rood in de was.
  En heb je dan maar een klein beetje wasgoed voor een hele wasmachine, kijk dan even of je 'm op waterbesparend kan zetten/ halve lading.
   
 15. Zweet vlekken kun je uit je kleren (shirtjes bijv) krijgen door er glansspoelmiddel voor de vaatwasser op te spuiten. Paar uurtjes intrekken dan weer uitwassen.

  Witte kleren kun je ook weer stralend wit krijgen door tijdens het wassen het sap van een citroen erbij te doen
   

Deel Deze Pagina