Hoe lang duurt een begrafenis ongeveer?

Discussie in 'De lounge' gestart door PenK, 13 jan 2010.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.
 1. Niet zo'n leuke vraag, sorry. Maar ivm. planning zou ik graag willen weten hoe lang zoiets ongeveer duurt.

  De uitvaartdienst in de kerk begint om 10.30u. Daarna naar de begraafplaats (ongeveer 8 km verderop, 15 min. rijden met de auto hooguit) en condoleren.

  De oppas wil graag weten tot hoe laat ze ongeveer moet blijven, ivm. ophalen van haar eigen kindjes.

  Ik zat zelf te denken aan het volgende;
  - uitvaart - ongeveer een uur dus tot 11.30
  - rijden naar begraafplaats 11.30-11.45
  - ter aarde bestelling 11.45-12.15
  - condoleren 12.30-13.00

  Zou dit een reeele inschatting zijn????
   
 2. Dit lijkt me een beetje krap...je hebt nogal weinig speling voor verkeer en vertragingen. Zou zelf zeggen half 2-2u. Als je dan vroeger thuis bent, valt het alleen maar mee. Niet?

  Gecondoleerd trouwens met je verlies!
   
 3. laatst een begravenis gehad, dat duurde van half 11 tot 2, we waren half 3 thuis en dat was hetzelfde schema als hierboven.
   
 4. Mij lijkt het ook krap eerlijk gezegd!

  Sowieso is een kwartier rijden voor 8 km al vrij weinig voor een rouwstoet, vind ik. En condoleren duurt meestal ook wel wat langer dan een half uur (al ligt het er natuurlijk ook aan hoe druk 't is).

  En natuurlijk gecondoleerd met jullie verlies!
   
 5. Dank voor jullie reacties!

  Dan ga ik denk ik een dagje ruilen met het kdv voor de zekerheid.
  Files zullen er hoogstwaarschijnlijk niet zijn, want het is een dorp verderop, ik denk dat het trouwens hooguit 5 km zal zijn.

  Laat ik maar het zekere voor het onzekere nemen...

  Nogmaals dank!
   
 6. Ik vind het ook erg krap.

  8 km in 15 min. ga je iig niet halen, want een rouw auto rijd echt overal veel en veel langzamer dan is toegestaan.

  Met mijn man zijn opa hebben we wel anderhalf uur in de auto gezeten ipv 3 kwartier.

  Sterkte
   
 7. Nou zou het zo erg zijn dat de oppas een uur langer moet blijven? Ik vind het een beetje vreemd dat zoiets in je planning moet passen hoor....
   

 8. Nou, normaalgesproken is zij heel flexibel. Maar in dit geval heeft zij een ziekenhuisafspraak waar zij met haar kindje naartoe moet. Heel begrijpelijk dat zij zeker wil weten of ik voor 2 uur thuis ben, vandaar.
  Maar ik ga dus een dag(deel) ruilen met het kdv. Mocht ik op tijd thuis zijn, haal ik ze 's middags op en gaan ze hun 'normale' dag nog een 1/2 dagje, anders ruil ik de hele dag om.
  Dan hoeft de oppas ook niet te stressen.
   
 9. Ik kan uit de posts volgens mij niet halen of het iemand is die heel dichtbij TO staat. Als het iemand is die wat verder weg staat (oudoom, vage kennis, moeder van de buurvrouw ofzo) dan kan het best zijn dat je naar de hele begrafenis gaat (ipv alleen condoleren), maar er emotioneel niet zo veel moeite mee hebt. Dan vind ik het helemaal niet raar als je dat in je dag moet 'inplannen'.

  Toen mijn oma laatst overleed moesten wij ook oppas regelen voor onze dochter. Dat was zelfs m'n oma, maar toch keken wij even hoe we uit zouden komen qua tijd toen we onze oppas vroegen. Familieleden etc. die normaal oppassen gingen allemaal naar de begrafenis, kdv zat vol, dus kwamen we bij een vriendin terecht, maar die had later die dag nog wel andere afspraken. Logisch toch dat je daar dan even afspraken over maakt?
   
 10. bij mijn vader duurde de mis alleen al bijna 1 3/4 uur, daarna naar het kerkhof en daarna een koffietafel
  het is ook maar net hoeveel mensen er iets willen zeggen in de mis.

  veel sterkte
   
 11. zou het ook ruim aanhouden hoor.
  het rijden is een kwartier ongeveer zeg je, maar wat hierboven ook al werd gezegt, de lijkenwagen rijd nogal langzaam. plus dat na de dienst de kist nog naar de auto moet worden gebracht, en bij de begraafplaats nog naar het graf. dus dat is ook weer extra tijd.
   
 12. Hier vandaag een begrafenis gehad van 1,5 uur en dat was dan alleen de kerkdienst. Vermits het voor de vader van een collega was, zijn wij niet meer mee naar het kerkhof gegaan, want het was tijdens de werkuren.
   
 13. Ik denk dat ik er beter aan doe om er van uit te gaan dat het best eens langer kan gaan duren dan ik aanvankelijk dacht....
  Zoals het er naar uitziet gaat het een heel druk bezochte mis worden, en ms (maar dat weet ik niet zeker) zijn er ook meer mensen die een woordje gaan doen...
  De kindjes worden ondergebracht op het kdv, hoef ik me daar niet druk om te maken. Het is allemaal al triest genoeg....

  Dank jullie allemaal voor jullie reacties!
   

Deel Deze Pagina