Hoe snel van niks naar een tand?

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door Seilenna, 4 jul 2009.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Seilenna

  Seilenna Actief lid

  9 sep 2007
  442
  0
  0
  Flevoland
  Onze dochter is 5 1/2 maand. Afgelopen dinsdag, woensdag en donderdag heeft ze koorts gehad. Nu is ze huilerig en wil ze vooral 'savonds de speen van de fles niet in haar mond hebben, dus weinig drinken. Slapen doet ze goed. Ze kauwt op haar vingers als een bezetene, dus ik denk: tanden!:D

  Maar...ik zie echt nog helemaal niks, geen enkel rood plekje.:(
  Hoe snel kan het van niks naar een tand gaan? Zou ze nu pijn in haar kaak hebben en dat er met een paar dagen een tandje doorkomt of zit er echt wel een aantal dagen eerst een rode bult oid?

  Ervaringen?

  Groetjes Annelies.
   
 2. mama em

  mama em Fanatiek lid

  2 apr 2008
  1.315
  0
  0
  Ik lees even mee, ons meisje is al 2 weken huilerig en heeft een klein wit puntje in haar onderkaakje zitten. Ook veel kauwen op handje en alles in de mond stoppen etc.
  Ben benieuwd wanneer het echt n tandje wordt.
  Suc6 ermee iig!
   
 3. Sisa

  Sisa VIP lid

  13 jun 2008
  5.552
  0
  0
  Hier ongeveer hetzelfde...verhoging, alles in de mond stoppen, wil niet drinken (net met dit warme weer nu ;)) maar ze is niet huilerig. Ik weet het ook niet, en zie ook niks rood in haar mondje, wel zie je de voorste ondertandjes goed zitten. Ben benieuwd!
   
 4. deepfreeze

  deepfreeze VIP lid

  29 nov 2007
  11.745
  1
  38
  Hier waren de 1e tanden opeens door. Helemaal geen klachten, alleen iets andere ontlasting, maar ook net begonnen met fruit. En wat kwijlerig, maar dat kan ook bij vaste voeding komen.

  Ik had woensdag gecontroleerd, nieuwsgierigheid, en zaterdag vroeg iemand of hij echt geen tandjes kreeg. Eenmaal thuis nog eens gekeken en toen was er 1 door, en 1 heel licht zichtbaar. Die was de vrijdag erna ook door.
  Maar hier dus eigenlijk weinig klachten.
   
 5. Tesske

  Tesske VIP lid

  24 mrt 2009
  6.799
  0
  0
  Hier al wel zeker 6 weken veel kwijlen, bijten en een dikke bult op het tandvlees. Ze zijn nu door ( 2 tegelijk ) maar je ziet ze nog niet, het voelt alleen heel erg scherp.
   
 6. voske

  voske Actief lid

  15 nov 2007
  228
  0
  0
  ons mupke had met 4,5 maand ineens twee witte puntjes. Wel veel kwijlen en op handjes en speeltjes bijten. aan de ontlasting heb ik niet zoveel gemerkt. Nu zijn de tandjes er een maand en hij blijft bijten en veel kwijlen, dus tja.... daarin zit helemaal geen verschil met wel of geen tandjes.
   
 7. brendat

  brendat Bekend lid

  6 jun 2008
  962
  0
  16
  Rotterdam
  En heeft iemand enig idee hoe snel zo'n tandje dan groeit? Hier is er deze week een doorgekomen. Ben gewoon benieuwd hoe lang het duurt voordat je echt de hele tand ziet!
   
 8. ToetieL8

  ToetieL8 Niet meer actief

  Bij mijn zoontje zie je ook niks aan zijn kaakje. Hij heeft gewoon ineens een tand. Hij kwijlt en kauwt wel steeds heel erg als er weer een tandje aan zit te komen.
   
 9. voske

  voske Actief lid

  15 nov 2007
  228
  0
  0
  Je ziet het tandje met de dag groeien eigenlijk. Na een week is er al een heel tandje.
   
 10. Kiwi1

  Kiwi1 Fanatiek lid

  26 dec 2007
  4.849
  0
  0
  Geen idee eigenlijk. Hier kwamen de tanden altijd ineens. Van niks na witten scherpe puntjes. Nooit last gehad. Van puntjes na een hele tand ging het hier binnen 1,5 a 2 weken, denk ik.
   
 11. kbloem

  kbloem Bekend lid

  2 feb 2009
  854
  0
  0
  Hier de eerste 2 ook van niks naar 2 scherpe witte puntjes.
  Maar nu wil ze sinds zo'n dag of 2 weinig drinken slecht slapen, hangerig,beetje verhoging en van 1 poepluier per dag naar 3.(zurige)
  Zie nog niks en voel ook niks, maar verwacht elke moment de volgende tandjes te aanschouwen...

  I LOVE TANDJES......;)

  (maar in ieder geval beter als krampjes hier)
   
 12. Nataly1972

  Nataly1972 Fanatiek lid

  8 jun 2009
  2.373
  5
  38
  projectcoordinator
  Hengelo
  Hier ook niet echt last maar wel veel meer poepluiers op een dag. Ik dacht afgelopen week waarom Luca nu zoveel poept (was de 6e luier van die dag aan het verschonen terwijl hij normaal maar 1 keer per dag poepte) voelde even aan zijn tandvlees en voelde dus twee ondertandjes doorkomen.

  Soms huilt hij een beetje maar dat kan ook van de warmte zijn geweest en kwijlt hij en bijt op alles maar dat doet hij al maanden!!!!! Mijn moeder roept al 2 maanden dat hij tandjes krijgt omdat hij zo kwijlt.

  Gelukkig heeft hij niet veel last.

  Veel liefs
  Nataly
   
 13. thewiz

  thewiz Actief lid

  27 jun 2009
  331
  0
  0
  Thuismama
  Assen
  Hier kregen we in 2 maanden tijd 5 tandjes erdoor! Ze heeft er geen last van gehad. Alleen kwijlen en alles in haar mondje stoppen. Inmiddels heeft ze er 7. 4 boven en 3 onder.
   
 14. raspberry

  raspberry Niet meer actief

  En her duurt alles weer heel lang...dus dat wisselt blijkbaar nogal per kindje.
  De 2 ondertandjes kwamen door met 5 mnd 1 wk en dat duurde toen al zo'n 3 weken, (met alle bijbehorende klachten: huilen, kwijlen, bijten en knabbelen, diarree, verkouden, last van oortjes). Nu ruim 2 mnd verder zijn dat halve tandjes.
  De boventandjes daar heeft ze nu al 5 weken last van en elke keer denk ik dat het nu toch niet lang meer kan duren, maar dan duurt het toch nog... Vanochtend voelde ik aan 1 kant wel dat het iets scherper ging voelen, dus een dezer dagen zullen die 2 tandjes ook wel door gaan komen...
  Maar hier duurt het allemaal eindeloos lang dus :(
   
 15. mamavanukkie

  mamavanukkie Fanatiek lid

  2 jul 2008
  3.229
  0
  0
  Brabant
  De eerste tandjes waren hier het ergst, duurde 2 weken van eerste klachten tot door. daarna ging het wat sneller. maar voordat er echt een hele tand te zien was, dat duurde nog wel een paar weken.
   
 16. Sharon20

  Sharon20 Fanatiek lid

  19 feb 2008
  3.363
  0
  0
  essen
  jamie krijgt ook 2 tanden. kwijlen en op zijn handen bijten doet hij al heel lang. maar sinds vorige week 2 bultjes op de onderkant. vanochtend eens goed gekeken en je ziet al echt de 2 tandjes zitten onder het tandvlees (2 witte streepjes zie je) ben benieuwd wanneer ze er nu echt doorkomen :)
   
 17. Seilenna

  Seilenna Actief lid

  9 sep 2007
  442
  0
  0
  Flevoland
  Hmmm dus ze kunnen heel lang klachten hebben, zonder dat er iets zichtbaar is.
  Dan houd ik het voorlopig ook maar op tanden, al zie ik dus nog helemaal niks...
   
 18. Polletjepiek

  Polletjepiek Niet meer actief

  Lisanne heeft ook in het midden van haar onderkaak een klein wit puntje. Vind het niet echt hard aan voelen dus twijfel of het wel echt een tandje is.
   
 19. Amfy

  Amfy Niet meer actief

  fynn heeft sinds gister een tandje door hij zal er wel eerder zijn geweest maar wij hebben niets gemerkt. nu zit er echt 1 streepje rechtsonder en scherp! vind het wel erg leuk straks lacht zie je z'n tandje
   

Deel Deze Pagina