Hoe sperziebonen lekker klaar maken?

Discussie in 'De lounge' gestart door Minyaweth, 27 jan 2009.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.
  1. Hallo,

    Even een culinair vraagje aan de keukenprinsessen onder ons :lol:
    Ik heb vanmorgen verse sperziebonen gekocht en vraag me af hoe je die nu écht lekker klaar kunt maken?

    Alvast bedankt :)

    Liefs Minya
     
  2. Je kan ze koken en met je vork erin steken totdat ze beetgaar zijn.
    Afgieten en wat nootmuskaat erop doen

    Je kan ze koken en dan roebakken met een uitje, paprika en knoflook.

    Je kan ze koken en daarna roerbakken met wat kerrie of massala
     
  3. MET 1 rode paprika en 1 ui.

    Ik kook de sperziebonen.
    Paprika en ui snijden, maar niet té klein hoor!
    Dan fruit ik de ui in een wok of grote koekepan, daarna paprika er bij.
    1 minuutje wokken/bakken, dan de sperziebonen erbij doen en nog 1.5/2min bakken..

    Je kan het op smaak brengen met ketjap (tijdens het wokken/bakken toevoegen) of gewoon zo laten :) .
     
  4. Kook sperziebonen in water met zout
    Bak de spekjes uit in een droge koekenpan.
    Snijd de lente-uitjes in ringetjes.
    Doe de sperziebonen met de spekjes in een serveerschaal, bestrooi het met peper en lente-ui.

    OF:
    Verse spercieboontjes met Aromat erover heen en een gebakken uitje erdoor! Heerlijk, net een ander smaakje.

    Verder zijn ze roergebakken ook lekker, met een beetje sambal, knoflook en een gebakken uitje.


    OF:
    Uitje fruiten, djahé en laos erdoor, twee ontvelde tomaten in stukjes, schepje suiker. Eventueel wat sambal. Gekookte sperzieboontjes erdoor, meeverwarmen. Op het laatst wat ketjap erdoor

    OF:
    ingredienten
    250 g sperziebonen
    1 teentjes knoflook, fijngesneden
    5 dl groentebouillon ( blokje)
    50 g geraspte kaas (Grana Padano of Parmezan)
    fijngehakte peterselie
    0,5 dl room

    bereiding:
    Bak de sperziebonen en knoflook in boter op matig vuur gedurende 2-3 min.Regelmatig roeren. Giet de bouillon erbij en kruid met
    peper en zout. Breng aan de kook en laat, zonder deksel, 10-15 min zachtjes koken tot de bonen zacht zijn. Mix de soep.
    Roer er van het vuur de geraspte kaas en room onder. Bestrooi met peterselie en serveer.

    Eet smakelijk...
    Ik hou zelf ook niet zo van die 'saaie' bonen..
    Maak er altijd iets lekkers van..
    Succes!
    :wink:
     
  5. Tja, wat vind jij lekker? :lol:

    Ik kook ze altijd 20 tot 30 minuten.
    En daarna giet ik ze af in een vergiet, doe een klontje boter in de pan, fruit hierin een uitje en gooi dan de sperciebonen erbij en roer alles door elkaar. En klaar om op tafel te zetten.
     
  6. Hmm, ik weet ineens wat wij vanavond gaan eten ;-) Ik doe het ook altijd zoals Eerised90, met een uitje en paprika!
     
  7. :shock: Ik kook ze altijd maar 15 minuten!
     
  8. Ik ook!

    Er staan wel lekkere ideetjes bij!
     
  9. ik maak heel vaak spercibonen met spek en ui.

    de spekjes ff lekker goed aanbakken samen met de ui. en als dat klaar is door de spercibonen,heerlijk.
     
  10. Zie al een paar lekkere combinaties staan! Helemaal toppie meiden!
    Werd een beetje zat van die saaie sperziebonen :lol: Vanavond maar eens even wat proberen :D
     
  11. Ik snijd ze altijd in tweeen dan zijn ze niet zo lang ;-) en kook ze altijd 10 minuten. Dan gaan ze de wok in met een beetje boter (smaak vind ik lekkerder dan olie), een gesnipperd uitje (gedroogde kan ook, of een rode ui, of lente-uitjes!), een gesnipperd teentje knoflook, een rode paprika in blokjes en iets in de trant van mexicaanse kruiden (verschilt nogal), krap 10 minuutjes wokken en klaar! Ik doe er geen gekookte aardappel bij, liever gebakken aardappel, of pasta, of rijst........ :lol: Vleestip: slavink! (En dat uit de mond van een vegetariër :p )

    Liefs
    Esther
     
  12. Of even koken, daarna in spek wikkelen en even afbakken in de oven, erg lekker.
     
  13. Je hebt ook een boemboe van conimex voor sperciebonen. Is echt heerlijk
     
  14. Je hebt van Maggi ook een mix voor sperziebonenschotel met gehakt! Errug lekker!

    Zelf maken wij vaak satésaus bij de boontjes Jum Jum!
     
  15. beetje sambal meekoken
     
  16. lekker hoor :wink:
     
  17. Stomen!

    Veeeeel lekkerder dan die slappe gekookte dingen ;)
     
  18. Je moet ze ook niet te lang koken.. :wink: :lol:

    *********

    Sperziebonen afdoppen, doormidden snijden en 15-20 minuutjes koken, boursin cuisine er door en spek of ui.. Lekker met aardappelpuree en biefstuk.. :D
     
  19. Dit lijkt me wel wat maar hoeveel van dat laos en djahé moet er door?
     
  20. Ik kook mijn sperzieboontjes niet, gewoon meteen in de wok, eerst even op een laag pitje laten garen (doe ik maar 7 minuten ofzo) in een klontje boter. Daarna pitje hoog zetten en met wat knoflook en een uitje wokken. Ze blijven zo iets knapperig, vind ik lekker : )

    Wat ook jummie is, kipfilet in kleine blokjes/reepjes, sperzieboontjes, uitje, knoflook, kerriepoeder. Alles wokken en dan satesaus erdoor. Is heel lekker bij rijst.

    Eet smakelijk alvast.
     

Deel Deze Pagina