Hoe sperziebonen lekker klaar maken?

Discussie in 'De lounge' gestart door Minyaweth, 27 jan 2009.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Minyaweth

    Minyaweth VIP lid

    20 aug 2006
    9.082
    1
    0
    Overijssel
    Hallo,

    Even een culinair vraagje aan de keukenprinsessen onder ons :)
    Ik heb vanmorgen verse sperziebonen gekocht en vraag me af hoe je die nu écht lekker klaar kunt maken?

    Alvast bedankt :)

    Liefs Minya
     
  2. Je kan ze koken en met je vork erin steken totdat ze beetgaar zijn.
    Afgieten en wat nootmuskaat erop doen

    Je kan ze koken en dan roebakken met een uitje, paprika en knoflook.

    Je kan ze koken en daarna roerbakken met wat kerrie of massala
     
  3. MET 1 rode paprika en 1 ui.

    Ik kook de sperziebonen.
    Paprika en ui snijden, maar niet té klein hoor!
    Dan fruit ik de ui in een wok of grote koekepan, daarna paprika er bij.
    1 minuutje wokken/bakken, dan de sperziebonen erbij doen en nog 1.5/2min bakken..

    Je kan het op smaak brengen met ketjap (tijdens het wokken/bakken toevoegen) of gewoon zo laten :) .
     
  4. Eefje28

    Eefje28 Fanatiek lid

    2 sep 2008
    1.923
    0
    0
    Groningen
    Kook sperziebonen in water met zout
    Bak de spekjes uit in een droge koekenpan.
    Snijd de lente-uitjes in ringetjes.
    Doe de sperziebonen met de spekjes in een serveerschaal, bestrooi het met peper en lente-ui.

    OF:
    Verse spercieboontjes met Aromat erover heen en een gebakken uitje erdoor! Heerlijk, net een ander smaakje.

    Verder zijn ze roergebakken ook lekker, met een beetje sambal, knoflook en een gebakken uitje.


    OF:
    Uitje fruiten, djahé en laos erdoor, twee ontvelde tomaten in stukjes, schepje suiker. Eventueel wat sambal. Gekookte sperzieboontjes erdoor, meeverwarmen. Op het laatst wat ketjap erdoor

    OF:
    ingredienten
    250 g sperziebonen
    1 teentjes knoflook, fijngesneden
    5 dl groentebouillon ( blokje)
    50 g geraspte kaas (Grana Padano of Parmezan)
    fijngehakte peterselie
    0,5 dl room

    bereiding:
    Bak de sperziebonen en knoflook in boter op matig vuur gedurende 2-3 min.Regelmatig roeren. Giet de bouillon erbij en kruid met
    peper en zout. Breng aan de kook en laat, zonder deksel, 10-15 min zachtjes koken tot de bonen zacht zijn. Mix de soep.
    Roer er van het vuur de geraspte kaas en room onder. Bestrooi met peterselie en serveer.

    Eet smakelijk...
    Ik hou zelf ook niet zo van die 'saaie' bonen..
    Maak er altijd iets lekkers van..
    Succes!
    ;)
     
  5. Taby

    Taby Fanatiek lid

    7 mrt 2007
    4.366
    140
    63
    Tja, wat vind jij lekker? :)

    Ik kook ze altijd 20 tot 30 minuten.
    En daarna giet ik ze af in een vergiet, doe een klontje boter in de pan, fruit hierin een uitje en gooi dan de sperciebonen erbij en roer alles door elkaar. En klaar om op tafel te zetten.
     
  6. Rosa84

    Rosa84 Bekend lid

    4 nov 2008
    638
    0
    0
    Hmm, ik weet ineens wat wij vanavond gaan eten ;) Ik doe het ook altijd zoals Eerised90, met een uitje en paprika!
     
  7. Rosa84

    Rosa84 Bekend lid

    4 nov 2008
    638
    0
    0
    :confused: Ik kook ze altijd maar 15 minuten!
     
  8. Lon enTijn

    Lon enTijn Fanatiek lid

    23 mrt 2007
    1.783
    0
    0
    Ik ook!

    Er staan wel lekkere ideetjes bij!
     
  9. mamatje24

    mamatje24 Fanatiek lid

    10 sep 2008
    1.236
    0
    0
    ik maak heel vaak spercibonen met spek en ui.

    de spekjes ff lekker goed aanbakken samen met de ui. en als dat klaar is door de spercibonen,heerlijk.
     
  10. Minyaweth

    Minyaweth VIP lid

    20 aug 2006
    9.082
    1
    0
    Overijssel
    Zie al een paar lekkere combinaties staan! Helemaal toppie meiden!
    Werd een beetje zat van die saaie sperziebonen :) Vanavond maar eens even wat proberen :D
     
  11. MamaEsther

    MamaEsther Fanatiek lid

    24 okt 2006
    1.535
    0
    0
    Pompbediende/Shopmedewerkster
    Laag Soeren
    Ik snijd ze altijd in tweeen dan zijn ze niet zo lang ;) en kook ze altijd 10 minuten. Dan gaan ze de wok in met een beetje boter (smaak vind ik lekkerder dan olie), een gesnipperd uitje (gedroogde kan ook, of een rode ui, of lente-uitjes!), een gesnipperd teentje knoflook, een rode paprika in blokjes en iets in de trant van mexicaanse kruiden (verschilt nogal), krap 10 minuutjes wokken en klaar! Ik doe er geen gekookte aardappel bij, liever gebakken aardappel, of pasta, of rijst........ :) Vleestip: slavink! (En dat uit de mond van een vegetariër :p )

    Liefs
    Esther
     
  12. suus1983

    suus1983 VIP lid

    10 okt 2006
    47.710
    32.571
    113
    Of even koken, daarna in spek wikkelen en even afbakken in de oven, erg lekker.
     
  13. consider

    consider VIP lid

    24 jan 2008
    13.981
    1.799
    113
    Provincie Groningen
    Je hebt ook een boemboe van conimex voor sperciebonen. Is echt heerlijk
     
  14. moonlight159

    moonlight159 Fanatiek lid

    20 mei 2008
    3.051
    1
    0
    In m'n huis
    Je hebt van Maggi ook een mix voor sperziebonenschotel met gehakt! Errug lekker!

    Zelf maken wij vaak satésaus bij de boontjes Jum Jum!
     
  15. sinada

    sinada Niet meer actief

    beetje sambal meekoken
     
  16. Writer

    Writer Niet meer actief

    lekker hoor ;)
     
  17. Kristel86

    Kristel86 VIP lid

    4 feb 2008
    8.631
    851
    113
    Vrouw
    Stomen!

    Veeeeel lekkerder dan die slappe gekookte dingen ;)
     
  18. MamavEsmee

    MamavEsmee Niet meer actief

    Je moet ze ook niet te lang koken.. ;) :)

    *********

    Sperziebonen afdoppen, doormidden snijden en 15-20 minuutjes koken, boursin cuisine er door en spek of ui.. Lekker met aardappelpuree en biefstuk.. :D
     
  19. jessy77

    jessy77 VIP lid

    9 aug 2007
    8.597
    5.862
    113
    Dit lijkt me wel wat maar hoeveel van dat laos en djahé moet er door?
     
  20. Wardi

    Wardi Bekend lid

    6 mei 2008
    830
    0
    0
    Mama : )
    Far far away...
    Ik kook mijn sperzieboontjes niet, gewoon meteen in de wok, eerst even op een laag pitje laten garen (doe ik maar 7 minuten ofzo) in een klontje boter. Daarna pitje hoog zetten en met wat knoflook en een uitje wokken. Ze blijven zo iets knapperig, vind ik lekker : )

    Wat ook jummie is, kipfilet in kleine blokjes/reepjes, sperzieboontjes, uitje, knoflook, kerriepoeder. Alles wokken en dan satesaus erdoor. Is heel lekker bij rijst.

    Eet smakelijk alvast.
     

Deel Deze Pagina