okee, wie weet dat heb net een grote bak met tzatziki gemaakt maar had ik de vorige keer ook en hup kregen we niet op dus leker even in de koelkast gezet e dag ernaar was het heeeeeel dun geworden nu heb ik het met doorschijnende folie afgedekt en in de koelkast gezet. Zou dat goed zijn of niet? vind zo zonde als die vanavond weer dun is.. bedankt alvast
dan denk ik dat die wel dun word.ik heb dat dus ook 3 keer gehad en het blijkt aan het magere te liggen dat zet om in water.je kunt heb beste volle (griekse) kwark nemen dan blijf tie wel stevig oja de komkommer ook even in de sla centifuge doen want daar komt ook heel veel vocht uit
ja nou de komkommer knijpen we uit en hij is nuwel super dik maa dat wouden we zo houden.. maar als die kwark zich omzet in water heb ik vandaag nog een hoop tzatzikie te eten bedankt
ja zo lekker mmmm maar kom maar halen hoor mijn vriend wil het vanavond bij de patat haha vind hij ook lekker ik vind het lekker bij de vlees en stokbrood inderdaad en dan morgen heerlijk stinken
ik heb van de week ook heel toevallig gemaakt heerlijk maar heb het gedaan met griekse kwark/yoghurt geen idee maare het beste is toch nog steeds een dag laten uitlekken heb ik me laten vertellen
griekse yoghurt gebruiken (total) en de dag erna het natte er afhalen roeren en het is weer te eten. Ik zou het niet ee 3de of 4de dag eten, maar dat kan in princiepe wel.
komkommer Veel knoflook Griekse kwark/yogert eetlepels olijfolie witte peper en zout perselie dit in een bak en lekker mengen lekker laten staan zoedat de smaken er goed ik trekken.
Komkommer raspen en met zout een hele tijd uit laten lekken in een theedoek (hangop) Griekse 10% yoghurt gebruiken.
Yoghurt uit laten lekken in een zeef met een (schone ) theedoek erin. En dan geen Nederlandse biogardezooi, maar lekkere vette Turkse of Griekse yoghurt Komkommer raspen en zout erop strooien, uit laten lekken (liefst een dag lang allebei) Er kan flink wat zout op want het neemt alleen het water op. Dan knof erin, dille, citroensap... whatever... Peper, peterselie, net wat je lekker vindt. En dan: NIET met je lepel waar je net aan hebt gelikt nog een keer proeven! Dan is ie inderdaad zo dun. Als je dat doet kan je het wel een week bewaren! En dan is ie lekkeeeeeeeeeeer!