Hoe voelen harde buiken en oefenweeen?

Discussie in 'Zwangerschap' gestart door Bianca84, 19 nov 2007.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.
 1. Ik ben bijna 25 weken zwanger en denk sinds 1 1/2 week wel eens dat ik harde buiken heb.
  Ik ben ook erg nieuwsgierig hoe oefenween in dit stadium van de zwangerschap voelen, want mijn gyn zei dat ik die al zou kunnen hebben....
   
 2. Harde buiken heb ik nooit gehad. De oefenweeen voelde ik pas voor het eerst in week 36 het voelde aan als een ongesteldheidspijntje/krampje die meteen ook weer verdwijnt.
   
 3. Harde buik voelt eigenlijk precies zoals je zou denken. Je baarmoeder wordt helemaal hard, beetje als een spier die heel strak gespannen staat. Dat voelt een beetje alsof je een bal in je buik hebt.

  Oefenweeen weet ik niet hoe die voelen, heb ik volgens mij nog niet gehad. Ben dus ook erg benieuwd :)
   
 4. Harde buiken ervaarde ik als een forse verkramping van je buik, alsof al je spieren daar even helemaal samenspannen. Dat je buik keihard wordt, merk ik nu pas...ik ben nl nogal stevig, dus de eerste maanden zat er nog voldoende 'vulling' overheen en voelde ik dat harde niet zo. Nu dus wel. Harde buiken voelen echt onplezierig, ik heb de neiging om dan even te gaan zitten/liggen, te ontspannen of even over mijn buik te gaan masseren.

  Oefenweeen heb ik sinds kort, dat lijkt idd op ongesteldheidskrampen. Ik voel mijn baarmoeder dan ineens heel sterk, terwijl ik normaal meer de baby zelf voel. Ze combineren bij mij met harde buiken, dus loopt een beetje door elkaar. De oefenweeen zelf doen niet echt zeer, maar comfortabel is het ook niet.

  Hoop dat je hier iets aan hebt :D
   
 5. Als je harde buiken hebt, weet je dat meteen! Je voelt gewoon je buik hard en dan weer zacht worden ook aan de buitenkant. Oefenweeen weet ik niet meer.

  xxx
   
 6. Bij een harde buik trekt je buik echt samen tot een harde bal. Ik herkende 'm gelijk. Ik heb het zelf vanaf week 23 af en toe.
  Vooral als ik me erg opwind (in negatieve zin) of gewoon teveel lichamelijke inspanning lever.
  Het is een erg naar gevoel maar zakt dan na een paar seconden weer af.
  Heb het gelukkig niet heel vaak.
  Maar het schijnt dat je het eerder in je zwangerschap ook al hebt maar dan nog niet merkt.

  X
   
 7. Maar die zogenaamde ongesteldheidskrampen... dat kan toch ook nog het groeien van je baarmoeder zijn; tenminste in een eerder stadium van je zwangerschap wel.
  Na de 30 weken zullen het wel oefenweeën zijn?
   
 8. Grappig, ben nu 39 weken, heb misschien 3 keer een harde buik gehad (zo'n buik die je niet meer kan induwen), maar oefenweeën? Geen idee hoe die voelen. Je hoeft ze echt niet te krijgen hoor! Ik hoop tenminste dat ik wel gewoon beval :)
   
 9. Ben trouwens inmiddels 30 weken zwanger van onze tweede!
   
 10. Ben ik de enige die vind dat een harde buik wel lekker voelt? Geloof het wel, want vaak lees je dat het als onprettig of pijnlijk wordt ervaren.
  Zelf vind ik het wel fijn, alleen nog niet met 15 weken, toen voelde ik het voor het eerst, en dat vond ik angstig, want dat is erg vroeg.
  Maar nu wel, en vooral straks, als het kindje oud genoeg is om levensvatbaar te zijn, vind ik het leuk om een harde buik te hebben. Lekker vast oefenen voor straks, voor de bevalling.
   

Deel Deze Pagina