Hoe voelt een wee eigenlijk?

Discussie in 'De bevalling' gestart door 1eKruimeltje, 17 jan 2010.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.
 1. Ik lees van de meeste dames dat je het meteen voelt als je weeen zijn begonnen. Maar hoe voelt eigenlijk een wee. Is het net als kramp of zijn het steken...........Ik vroeg het me gewoon af?
   
 2. Dat is het grote probleem, het valt niet te omschrijven.
  Bij mij was het een soort van heftige menstruatiekramp. En vroeg het me ook echt af, maar ineens had ik het door.

  Maar anderen voelen het in hun rug.
  Anderen voelen amper iets...
  Je kan het gewoon niet inschatten hoe het voelt.
   
 3. Ja das een goeie.....moeilijk te omschrijven, maar ga het proberen....

  Ik had al twee weken een soort van voorweeen, maar toen ik de eerste echte wee kreeg wist ik het meteen....DIT IS EEN ECHTE WEE!! Het is een soort van opkomende kramp die heel heftig wordt en langzaam wegebt...Ik had 'gelukkig' buikweeen, want ik moet er niet aan denken dat ik die pijn in mijn rug of benen voel.....
   
 4. ik voel nu in me onderbuik een kramp die opkomt en wegtrekt. Is dat een wee???? Het is wel pijnlijk en begint met een harde buik. Ik denk dat het voorweeen zijn.
   
 5. Het zal waarschijnlijk een voorwee zijn, als ze blijven komen moet je timen en dat voor een bepaalde periode (ik weet niet hoe lang, geloof een uur of zo dat ze binnen de .... minuten komen)...
  Hou het in de gaten, en als je twijfelt bellen!
   
 6. ik heb gekeken op de klok maar er zit nog geen regelmaat in zeg maar. De ene komt na 5 min en dan weer na de 15.
   
 7. Een (buik)wee voelt als een hele sterke buikkramp. Tis wel te vergelijken met erge darmkrampen maar darmkrampen voel je meer aan de oppervlakte vind ik. Een wee zit heel diep van binnen bijna tegen de rug aan. En wat echt typisch een wee is, hij begint rustig, de pijn wordt steeds erger, op het hoogtepnt bijna niet meer te houden en zwakt dan weer af. De allerlaatste ontsluitingsweeen zijn op het hoogtepunt ook niet meer te houden. Pijn is altijd heel moeilijk te beschrijven natuurlijk. Maar 1 ding is zeker, als je weeen hebt dan weet je ook meteen dathet weeen zijn omdat je die soort pijn nooit eerder hebt gevoeld.
   
 8. Ik had hetzelfde en volgens de vk kwam dat doordat het kindje aan het indalen was/is.
   
 9. Hier geregeld voorweeen en indalingsweeen maar geen moment er nog over nagedacht dat het een 'echte' wee zou zijn. 'k Ga er vanuit dat ik het dan wel doorheb.
  'k Vind de voorweeen echt voelen als een zeurderige kramp die een poosje aanhoudt en weer wegebt. Van het indalen had ik af en toe van de venijnige steken echt onderin m'n doos en dan verder nog een krampachtig gevoel daar ergens in de buurt haha.

  Qua harde buiken weet ik 't niet zo goed, ik voel ze nl. niet. Af en toe voel ik even aan m'n buik en soms is die hard en meestal niet.
   
 10. Ik moet zeggen dat ik dat nu nog niet weet wat een wee is ;-), bij de zwangerschap/bevalling van ons meisje heb ik alleen de persweeen gevoeld (de vk was daarom ook te laat, omdat ik veels te laat belde)
   
 11. Iedereen ervaart het dus anders. Ik heb geen voorweeen. Alleen harde buiken maar echt aangenaam voelt dat niet alrijd en me buik is dan ook echt mega hard. Van het indalen had ik ook flink steken in me doos en me linker lies.
   
 12. Geen idee... hahahah. Nee, ik weet niet hoe weeën kunnen voelen. Ik weet natuurlijk wel hoe mijn weeën gevoeld hebben maar als iedereen die heeft, zou pijnstilling niet nodig zijn. Ik heb vanaf een uur of 4 's middags hele lichte weeën gehad. Die voelde vooral ongemakkelijk. Alsof er iets in de weg zat in mijn buik. Dat gevoel heb ik tussen 16:00 en 22:00 af en aan gehad maar er kon zo bijna een kwartier tussen die weeën zitten. Om 22:00 had ik wel 10 cm ontsluiting!! ha ha! Niet slecht. En toen hadden er persweeën moeten komen maar daarvan heb ik er precies één gehad... dat was niet genoeg om het kind eruit te krijgen dus toen maar op eigen initiatief en kracht. Na 1 uur en 58 minuten persen (jaja) was de kleine man. Klein scheurtje, één hechting onderhuids en één hechting bovenhuids en dat was het dan. Prima, nergens last van gehad. Oja mijn ene perswee voelde alsof ik onwijs moest poepen.. geen pijn maar moest wel heeeeeel nodig.

  Doe mij nog maar zo'n bevalling maar dan liever iets korter persen... :D

  Oja, voorweeën heb ik niet gehad, wel 3 flinke indalingsweeën en die deden gemeen pijn (soort steekachtig gevoel,alsof er een mes in mijn buik gezet werd). Ik kan me voorstellen dat als weeën zo voelen gedurende een wat langere tijd dat je dat echt niet trekt.
   
 13. Het valt idd niet te omschrijven. Het zijn "hele felle krampen" in je onderbuik. Ik dacht ook: hoe herken ik een wee. Heb eigenlijk nooit echt last gehad van menstruatiekrampen wanneer in ongesteld was, dus daar had ik weinig vergelijkenis mee. Maar ik weet nu heel goed hoe weeen voelen. Vooral wanneer ze kort achter elkaar komen, zo om de minuut. Ik had trouwens ook rugweeen, heel fijn!!
   
 14. Hoe ongesteldheidskrampen aanvoelen weet ik maar al te goed helaas. Heb ik trouwens 1x tijdens mijn zwangerschap gehad tot nu toe dan.
   
 15. hihi! Ja bij de eerste wee (die mij absoluut niet pijn deed) voelde ik het meteen.
  Het voelde alsof mn baarmoeder zich samentrook, beginnend onderin en trok langzaam naar boven.
  En idd, je voelt m langzaam opkomen en trekt dan langzaam weg.
  En ze komen als het goed is steeds sneller op elkaar en gaan steeds meer pijn doen. Maar ik vond echt duidelijk dat je kon voelen dat het een samentrekking was en de eerste 7(?) cm vond ik heel goed te doen.
   
 16. ik zou het niet weten hoe het voelt. indalingsweeen heb ik ook niet gehad en nu zit ik maar te wachten wanneer de kleine zich meld. ben nu 40w4d zwanger en verneem helemaal niks behalve de kleine die ZO HEERLIJK DRUK IS :x
  voor mij is het dus ook nog niet duidelijk over hoe en wat.
  het zal wel niet zo lang meer duren maar mocht het lukken dan zal ik mijn bevinding wel weer plaatsen.
   
 17. Ik had rugweeen en beenweeen en dat voelde als een soort brandende pijn die steeds erger wordt en dan weer weggaat. Nog het best te vergelijken met hele erge groeipijn. Er helpt ook weinig tegen, alleen tegendruk hielp bij mij een heel klein beetje. Ik vond het echt vreselijk die rugweeen. In mijn buik voelde ik weinig van de pijn en ook de persweeen heb ik niet gehad.
   
 18. De eerste keer voelde het als heel erge menstruatiekramp.

  Bij de tweede bevalling voelde het alsof ik gevierendeeld werd ofzo. Niet te omschrijven. Gezellig he :D
   
 19. Pfff... niet te omschrijven, maar 1 ding is zeker.. als je weeen krijgt dan weet je dat meteen. Voordat ik weeen kreeg, belde ik elke keer mijn nicht of de pijn die ik voelde misschien weeen waren. Zij zei elke keer: meid, als je weeen krijgt dan weet je dat. En ja hoor.... Rugweeen en beenweeen, niet te omschrijven, kan me nie meer zo goed herinneren hoe het voelde, maar weet maar al te goed dat ik uren lang door een groot deel van het ziekenhuis te horen. Na 5 uur en 1 cm verder besloten ze me maar een rugprik te geven, hahaha.
   
 20. Had rugweeen en dat voelde als een hele scherpe, felle pijn. Gelukkig kreeg ik op een gegeven moment een ruggeprik. Voelde toen nog wel de samentrekking van binnen maar geen pijn meer.
  En je moet er maar gewoon vanuit gaan dat je de ergste pijn ooit gaat voelen, dan kan het altijd nog meevallen. En het cliché is echt waar....naderhand ben je de pijn snel vergeten. Kijk ik weet nog wel dat ik pijn had, maar helemaal precies hoe het voelde weet ik echt niet meer.
   

Deel Deze Pagina