hoelang doen zaadcellen erover om bij de eicel te komen?

Discussie in 'Zwanger worden' gestart door SeaShell, 29 dec 2008.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.
 1. Hoi dames,

  ik had een vraagje, aangezien ik dit bijna nergens op internet kan vinden, en als ik het al ergens kan vinden, dan heel onduidelijk

  mijn vraag is of iemand weet hoelang zaadcellen erover doen om bij de eicel te komen?

  want dan weet je ongeveer hoe ver vantevoren je minstens moet klussen.

  want stel je klust, en je eisprong komt 2 uurtjes daarna.. heeft het klussen dan nog zin gehad? of is het eitje al vergaan voordat de zaadcellen de eicel hebben bereikt?


  liefs Daantje
   
 2. Volgens mij doen ze er niet zo lang over hoor. Maar goede vraag, want heb ook al gehoord dat ze er een dag over doen?
   
 3. De snelste zijn er binnen 15 min, en de ''slome'' doen er soms wel 12 uur over.
  Dat is wat ik gelezen heb ;)
   
 4. Ik heb gelezen 12 uur..
   
 5. maar er is een verschil hoelang ze er over doen om de eicel te bereiken of hoelang het zaad blijft leven..

  zoals al werd gezegd kan het zaad wel 72 uur blijven leven dus ook al zou je 3 dagen voor je eisprong klussen dan nog kan je zwanger raken..
   
 6. @ missflower;

  je hebt gelijk..:) je kan het beste zo'n 3 dagen voor je ei beginnen met klussen.. des te meer kans dat er zaadjes in de buurt van het ei zijn als het gaat springen..

  maar ik had meer de vraag omdat ovulatietesten bij mij om een of andere redenen niet aangeven wanneer mijn eisprong eraan komt, en mijn gyn vandaag zei dat mijn ei vandaag of morgen gaat springen en we de afgelopen dagen niet geklust hadden , en ik daarom wou weten of ik wel optijd was..

  hopen dat mijn ei nog tot morgenavond blijft zitten :D
   
 7. Jij had toch op 1e kerstdag een neg. ovu test? Is die dan niet al gesprongen?
   
 8. Nee, heb nu weer een negatieve ovutest maar kom net bij de gyn vandaan en hebben met de echo gekeken en mijn eicel staat echt op springen.. Raar dat mijn ovu testen negatief zijn terwijl mijn ei zo groot is , en als ik net ongi geweest ben kleuren mijn ovu testen positief.. Tsja, kruidvat he ;)
   
 9. Kruidvat ovu-testen die zijn zo onbetrouwbaar, daar kun je echt niet van op aan of ze testen je hele periode negatief of ze testen 5 dagen achter elkaar positief. Ik hoor er alleen maar slechte dingen over. Ik zou maar van de kude van je gyn uit gaan die zal het het beste weten.
  Veel klusplezier vanavond ;)
   
 10. Ik zou zeggen: heel snel gaan klussen dan! (ja, nee ik bedoel snel aan de slag gaan, of je snel of juist langzaam klust is uiteraard aan jullie, als je begrijpt wat ik bedoel :wink: )

  Succes!
   
 11. Haha, dankje Lola ;) jij ook nog veel klusplezier zie ik ;) we lopen vrijwel gelijk qua cyclus
   
 12. Haha, ik dacht dat je vast niet online zou zijn...maar dat je aan het klussen was. Wij klussen op een iets andere manier...wij insemineren (dat doen we dus zelf gewoon thuis) dus we moeten onze donor 'bestellen.' Die komt morgenochtend. Ik had vanmiddag pas (he, he, eindelijk) een iets of wat voorzichtige positieve ovulatie-test. En die was nog niet direct positief, hij kleurde langzaam op. Gisteren ook geinsemineerd, morgen nog een keertje en dan woensdag in de namiddag. Dan zit ons 'klusprogramma' er weer op. :wink:
   
 13. Klusze.... Maar mijn gyn zei ook al dat veel vrouwen sowieso valse ovutesten krijgen. Omdat het LH voor testen boven een bepaalde waarden moeten zijn. En sommige vrouwen hebben een lagere LH met een eisprong. Ik ben dus ook gestopt met ovutesten, want bij mij werkt het niet. Dus dan is het ook erg zonde van je geld.

  Maar succes!
   
 14. Dus als je lh waarde laag is zou je dus al te laat kunnen zijn?Dus op het moment dat die test positief aangeeft zou dat ei al kunnen zijn gesprongen?
  Of heb ik het nu mis?
  Ik temperatuur naast het testen en ik heb dus meestal op de dag dat ik een positieve test in handen heb ook m'n eisprong.
   
 15. Ik hoor ook alleen maar slechte verhalen over die kv testen. Ik zou ze via internet bestellen, da's een stuk goedkoper! Die theorie met dat lage gehalte lh vind ik best logisch klinken. Ik had zelf al steeds het idee dat we elke keer te laat klusten. (Op de dag van pos. ovu test) Nu hebben we juist ervoor geklust en op de dag zelf niet en ik ben zwanger.. Hmm toch stof tot nadenken...
   

Deel Deze Pagina