Hoelang zetpil bij doorkomende tanden/kiezen

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door Ushi1982, 30 okt 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.
 1. Hallo,

  Ik heb even advies nodig. Sinds een week of drie is mijn zoon wat hangerig/huilerig. Dit kan met de 17/18 maandensprong te maken hebben, maar sinds die tijd zitten er ook een paar flinke rode bobbels in zn mond op de plek waar zn hoektanden moeten komen. Hij zit de hele dag met zn vingers in zn mond, kwijlt ontzettend veel, stopt zn vingers in zn oren en slaat zichzelf op zn mond. Hij eet minder ( vooral warm eten). Hij heeft geen koorts. Overdag is slapen over het algemeen geen probleem, maar s'nachts slaapt hij een stuk onrustiger. Geef ik hem een zetpil, dan slaapt hij goed:? Hij heeft er overduidelijk last van, maar hoelang kan ik een zetpil geven? Ik wil nl niet dat hij hier aan went. Ik geef overigens de helft in mg van wat hij eigenlijk al mag hebben. Ik zag toevallig vandaag de eerste witte puntjes ( nog niet door, maar nog in tandvlees) van de eerste 2 hoektanden.
   
 2. Kan geen kwaad de paracetamol en mag je best gedurende een korte periode iedere dag geven en daar zal die niet aan wennen.Als de tanden eenmaal goed door zijn dan zal die zeker minder last krijgen en kun je ook stoppen met de zetpillen.Ik deed het met mijn oudste 2 kinderen ook altijd in de tandenperiode en dan was het ineens weer voorbij en het gebruik van de zetpillen ook.

  Succes met de tandjes,altijd vervelend.
   
 3. Je kunt anders ook Dentinox proberen, dit verdooft. Is een vloeistof om op het tandvlees te smeren. Gewoon bij Etos enzo te koop.
   
 4. Ik gebruik al dentinox en chamodent. Overdag lijkt dit voldoende te werken, maar s'nachts redt hij het daar dus niet mee.
  Ik geef dus nu zo'n twee weken zo af en toe een zetpil, de eerste week wel de hele week voor het slapen gaan.
   
 5. Misschien kun je even de HAP bellen om het te vragen? Of anders bij de apotheek vragen?
   
 6. Ik heb mijn kinderen best wel eens een zetpilletje gegeven als ze pijn hadden, maar een hele week vind ik eigenlijk wel lang om zomaar te doen. Wat mij betreft is dat echt de max, zeker voor zoiets 'gewoons' als tandenpijn. Heeft je kind nu echt een infectie met hoge koorts dan vind ik het wat anders - en dan nog zou ik het alleen zo lang doen in overleg met de arts.

  Van te vaak paracetamol kun je hoofdpijn krijgen, in elk geval voor volwassenen geldt dat. (ik slik nu iedere dag de maximale dosis ivm lichte hersenschudding, maar dat mag ik maar 2 weken doen van de ha. voor een baby vind ik dat veel te lang.)
   
 7. ik geef nu met eerste tandje zetpil als niks anders snachts werkt.
  dus kan zo maar zo zijn dat dit aantal nachten achtereen kan zijn

  mijn HA zegt altijd kids niet onnodig pijn laten hebben
   
 8. Hier is het enige dat helpt ook een zetpil en ik geef ook nog 120 mg. Ik wilde vandaag gengigel halen bij de DA Maar dat was uitverkocht. Morgen maar even terug. Daar lees ik goede berichten over dus hopelijk beter resultaat. Hier gaat het al vanaf half september achter elkaar door. Nu weer een kies (nr. 3) en ik zie de hoektanden aan beide kanten tegelijk. Dus veel pijn helaas.
   
 9. Ik zal morgen de huisarts eens bellen. Op de verpakking staat 2-3 keer daags maar niet tot hoelang je mag geven. Ik geef daarom al de helft van wat hij mag hebben. Maar kan hem ook geen pijn laten lijden. Alleen duurt het nu wel wat langer voordat zn tanden door zijn:( Zn vorige tanden kwamen iets sneller door en had hij veel minder last ervan
   

Deel Deze Pagina