hoeveel cc flesvoeding met 8wk?

Discussie in 'Prematuur' gestart door ciaransmummy, 1 dec 2009.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. ciaransmummy

  ciaransmummy Actief lid

  1 dec 2009
  348
  0
  0
  NULL
  NULL
  mijn zoontje is nu 8wk(eingelijk over 3 maanden want hij is 2maanden te vroeg geboren).
  hij zit nu eindelijk op 6 voedingen van 110-115cc zijn laatste voeding is om 0130 en eerste om 0600 dus nog steeds 1 in de nacht.
  nu zegt de een dat hij 6x overdag moet drinken en die van 0130 een extra voeding is..
  de ander zegt 6x per 24u is ok (dan heb ik het over de kinderarts en het cb)..
  ik snap er niks meer van...
  hij weegt nu 4.5kg hij was 1300gr bij geboorte het cb is wel tevreden maar als ik internet kijk zie ik dat de meeste kinderen toch echt wel zwaarder zijn... what to do ??
   
 2. Hoi,
  Allereerst gefeliciteerd met je zoontje!
  6 flessen zijn in principe 6 flessen per 24 uur. Die kun je gewoon zo gelijkmatig mogelijk over de dag verdelen, met dus die van 6.00 als eerste en die van 1.30 als laatste.

  4,5 kilo met 8 weken vind ik niet weinig hoor! Mischa is 7 wk te vroeg geboren (2015 gram) en woog met 8 weken nog geen 3,5 kilo. Je zoon gaat het zo te zien binnen niet al te lange tijd allemaal netjes inhalen, dus zo lang hij niet om een 7e fles vraagt zou ik hem die ook niet aanbieden.

  Groetjes!
   
 3. Peetje08

  Peetje08 Bekend lid

  30 mrt 2008
  704
  0
  0
  Van harte gefeliciteerd met je zoontje.

  Begrijp ik het goed dat hij 2 maanden plus 8 weken is? Dan is je zoontje iets zwaarder dan die van ons rond die tijd (ook twee maanden te vroeg, maar wel zwaarder bij de geboorte). Lijkt me een prima gewicht.

  Wij moesten het aantal flessen verdelen over de gehele dag (24 uur) om te voorkomen dat hij teveel dronk per dag (richtpunt was aanvankelijk 150 ml/kg lichaamsgewicht). Alhoewel we daar met drie maanden ook lak aan hadden en naar ons kind zijn gaan kijken zodat hij normaal groeide.
  Ik zou me er niet te veel van aantrekken wat de een of ander zegt en kiezen wat jou het beste lijkt. Jij kent je zoontje het beste. Nog een tip waar je niet mee hoeft: Je zou kunnen proberen de nachtfles langzaam te vervroegen in de hoop dat je zoontje gaat doorslapen.
   
 4. Jipper

  Jipper Fanatiek lid

  22 jan 2008
  2.394
  0
  0
  Allereerst gefeliciteerd met de geboorte van je zoontje. Hopelijk gaat alles goed met hem en kun je lekker genieten.

  Ga je hierbij uit van de gecorrigeerde of de werkelijke leeftijd? Want als je uitgaat van de gecorrigeerde leeftijd (zoals ook de kinderarts bij vroeggeboren kindjes doet totdat ze 2 jaar zijn) dan zou je ventje nu pas geboren moeten worden en heeft hij dus een prachtig geboortegewicht!! En bovendien gaan kinderen sowieso hun eigen lijn volgen.

  Wat de voeding betreft. Als je mannetje niet vraagt om meer en een tevreden kereltje is hoef je je nergen zorgen over te maken. Bovendien; trek je niet teveel aan van wat het cb zegt. Vraag liever de kinderarts om informatie als over iets twijfelt.

  Succes! En je kunt altijd hier je vragen stellen!
   
 5. ciaransmummy

  ciaransmummy Actief lid

  1 dec 2009
  348
  0
  0
  NULL
  NULL
  hartstikke bedankt voor jullie snelle reacties
  Ciaràn zou 10/10 geboren moeten worden zijn gecorigeerde leeftijd is 8weken..
  ben blij om te horen dat ik niet de enige ben ik loop echt al weken te stoeien met emoties en dit.. hij kwam voor november 200gram of meer aan per week maar nu 230gr per 2 weken dat maakte me een beetje zorgen om..
  ik ben er sinds vandaag ook achter dat als ik 120ml water met 4 schepjes doe hij maar vaak tussen de 90-105ml (sinds zondag)op krijgt maar 1uurtje later drinkt hij wel weer zo 30ml weg. ik denk dat het hem een beetje teveel is..

  hoe is het doorslapen bij jullie gegaan rond welke week gebeurde dat ongeveer (gecorrigeerde leeftijd)
   
 6. Jipper

  Jipper Fanatiek lid

  22 jan 2008
  2.394
  0
  0
  Zie nu inderdaad aan je banner dat je mannetje al ouder is dan ik dacht. :D Sorry...

  Het eerste wat me nu tebinnen schiet is dat hij misschien wel in een sprongetje zit. Dan drinken kinderen soms ook minder.
  Om heel eerlijk te zijn weet ik niet meer zo goed hoeveel onze jongens wekelijks aankwamen nadat ze thuis waren. Iedereen was tevreden, dus wij ook.
  Als je nu echt nog steeds denkt dat hij te weinig aankomt of te weinig drinkt dan zou ik, als ik jou was, de kinderarts even bellen. Wellicht kan die je geruststellen.
  Je kunt je kindje moeilijk maar vol blijven proppen, terwijl hij duidelijk aangeeft genoeg te hebben. Heb je ook al eens een andere speen geprobeerd? Dat helpt ook wel eens.

  Nogmaals sterkte!
   
 7. Hoi,

  Ik had de leeftijd ook verkeerd begrepen. :) Toen Mischa zo oud was als jouw zoontje woog hij precies even veel. Dit is een link naar zijn groeicurve: http://fromtimetotime.nl/groeicurve_Mischa_nov.pdf misschien kun je er iets mee. Je kunt namelijk zien dat Mischa toen hij net thuis was wat langzamer ging groeien, net zoals wanneer hij in het ziekenhuis bijvoorbeeld van bedje wisselde. Later trok dat bij en zie je een razendsnel stijgende lijn. Ieder kindje is natuurlijk anders, maar misschien vind je het leuk om een beetje te kunnen vergelijken.

  Ik denk in elk geval nog steeds dat jouw zoon een heel prima gewicht heeft! En verder heb ik niet zo veel toe te voegen aan mijn vorige bericht. ;)

  Groetjes!
   
 8. ciaransmummy

  ciaransmummy Actief lid

  1 dec 2009
  348
  0
  0
  NULL
  NULL
  dank je wel is dit gebasseerd op zhet werkelijke of gecorrigeerde leeftijd..?
  ziet er professioneel uit hoor:)
   
 9. Ik ga uit van zijn werkelijke leeftijd (doen ze in het ziekenhuis ook). Zo kun je mooi zien hoe hij van een laag gewicht in de curve terecht komt (dat zijn die lichtblauwe vlakken, het gemiddelde gewicht van "normale" kindjes). :)

  Ben grafisch ontwerper dus kan het dan niet laten om het extra netjes te doen, hahaha! :D
   
 10. ciaransmummy

  ciaransmummy Actief lid

  1 dec 2009
  348
  0
  0
  NULL
  NULL

  aaah ik dacht al.. dit ga ik nooit voor mekaar krijgen hahah..
  ciaran is nog wel klein 52.5cm maar ik denk dat hij niet geleidelijk groeit maar echt met spurten maar van 33cm naar 52.5 is voor ons al een grote sprong hoor :)
   
 11. Geen enkel kindje groeit geleidelijk, dat is het verraderlijke van een curve, dan lijkt dat zo. ;) Enne, ieder kindje is anders hoor, staar je niet te blind op andere kindjes en kijk lekker naar hoe jouw kindje het doet. Van 33 cm naar 52,5 is zeker een heleboel!! Mischa werd geboren met 46,5 cm dus die had een flinke voorsprong op jouw kindje. ;)
   

Deel Deze Pagina