Hoeveel drinken jullie kindjes bij 4.3 kilo?

Discussie in 'Flesvoeding' gestart door Charlie007, 29 mrt 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.
 1. Hoi meiden,

  Onze zoon is nu 5 weken oud en weegt 4.3 kilo. Hij drink sinds kort 6 tot 7 flesjes van 120/4 (elke 3 1/2 uur, en vaak 2 x 'snachts) en groeit daar goed op, ongeveer 250/300 gram per week.

  Maar ik vraag me af of hij niet te veel binnen krijgt of dat dit aantal flesjes normaal is bij dit gewicht? Op het Friso pak staan natuurlijk heel anderen dingen dus vandaar..

  Wat drinken/dronken jullie kindjes bij dit gewicht?

  Klopt het dat de meesten kinderen rond 5 kilo pas over gaan op 5 flesjes van 150?

  Bedankt, Charlie
   
 2. Wij hebben er ook altijd wel wat boven gezeten, maar volgens mij zit jij er wel erg ver boven.
  Een rekensommetje:
  150x lichaamsgewicht = totaal per 24 uur.
  Dus: 150x4,3=645 ml totaal (water incl voeding).

  Misschien toch ietsje minder? Of de 7e voeding eraf? Of voeding voor hongerige baby's als hij echt honger heeft.
  Succes!
   
 3. Mijn dochter was bij de geboorte 4,3 kilo en heeft tot bijna 4 weken op 7*90+3 gezeten. Toen ging ze met een week of 3 oud dus over op 6*120+4 en dat heeft ze weer ongeveer een maand gedaan. We deden zelf de avondfles als eerste ophogen en geleidelijk aan de andere flessen.
   
 4. Mijn zoontje woog ongeveer evenveel bij 5 weken, maar dronk toen al 150+5. En daar krijgt hij 6 flessen van per 24 uur. 5 flessen is bij ons echt geen optie, 6 is al moeilijk genoeg.

  Het ene kindje zit sneller op meer dan een ander. Ik heb het in overleg met consultatiebureau gedaan.
   
 5. Boaz drinkt nu ongeveer 120 ml per keer en meestal 6 flessen per dag. Af en toe laat hij wel eens een beetje staan. Soms zit er ook wel eens een fles tussen waarvan hij de helft laat staan. Vanmiddag woog Boaz 4420 gram.
   
 6. Hier in het ziekenhuis houden ze het volgende aan:
  Minimaal 150cc x kilogram (jou geval = dat 645 cc per 24 uur)
  Maximaal 180cc x kilogram (jou geval = dat 774 cc per 24 uur)

  Misschien dan toch proberen om de nachtfles af te bouwen door byvoorbeeld alleen de laatste fles te maken met voeding voor hongerige baby's?
  Minderen zal niet meevallen denk ik, tenzij je je kindje honger wil laten lijden.
  Hier ook zo'n hongerlap die te veel krijgt in verhouding tot zijn gewicht... tja so be it! Als we maar onder de liter blijven (30 schepjes voeding) en gelukkig is ons mannetje dan wel al bijna 4 maanden waardoor we eventueel, als dat nodig is tegen die tijd, rustig met rijstebloem oid kunnen beginnen.
  Ons mannetje zit nu ook bijna 100% aan Friso Extra namelijk...

  Je kindje zal het namelijk echt minimaal tot 4 maanden moeten doen met alleen melk...
   
 7. Mijn mannetje is was vorige week 5 weken oud en woog 4200 gram. Hij krijgt in overleg met en op advies van mijn CB 5 flessen van 120/4. Overdag om de 4 uur en 's nachts slaapt hij door. Ik heb ook friso.
   
 8. Bedankt meiden. Hij lijkt last te krijgen van verborgen reflux dus we doen sowieso maar een stap terug met de hoeveelheid dus nu krijgt hij 6 x 120 precies. Gieten 15 cc af na 120/4 gemaakt te hebben. Doe er ook wat Friso Comfort doorheen voor het spugen.

  Mocht hij toch vaak naar de 7de fles neigen komende weken dan kan ik altijd om en om proberen dus ene keer 100cc en dan 120 cc.

  Friso extra heb ik ook in huis maar wacht even tot de overstap naar comfort beter gaat, 1 ding tegelijk voor nu. Pffff...het blijft moeilijk altijd met die voeding.

  Groetjes,

  Charlie
   

Deel Deze Pagina