Hoeveel thee mag je drinken?

Discussie in 'Zwangerschap' gestart door meerie, 9 jul 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.
 1. Haai haai meiden,

  Ik heb even op het forum gezocht maar kon niet vinden hoeveel thee je nou per dag mag drinken? Iemand een idee?
  Ik krijg steeds meer kwaaltjes, ben misselijk, hoofdpijn, rugpijn, buikpijn, slecht humeur, emotioneel. En eten is soms ook een drama. Ik probeer kleine beetjes per dag te eten en drinken maar het smaakt eigelijk allemaal niet. Lijkt wel of ik bij alles na een tijdje een hele smerige nasmaak heb. Ik ben al snel misselijk na eten maar ook na drinken. Thee vind ik best lekker en voor mijn zwangerschap dronk ik ook behoorlijk veel thee (ik lust geen koffie). Sinds ik zwanger ben drink ik 2 koppen thee per dag, maar mag je meer of niet?
  Tnx!! X
   
 2. Ja hoor je mag echt wel meer dan 2 koppen thee per dag. En al helemaal wanneer dat het enige is wat je binnen kunt houden :D
  Je moet alleen wel een beetje oppassen met zoethout thee enzo, daar moet je weer geen sloten van drinken.

  Kijk anders eens op de site van het Voedingscentrum.
   
 3. drink zoveel als je wilt ik kon per dag wel thermoskan leeg drinke heerlijk.
  Ik dronk vooral veel groene Thee omdat daar geen theeine (ofzoiets) inzit.
   
 4. Ik ben een echte theeleut ( drink ook geen koffie) en ik drink het echt de hele dag door, zeker wel 1- 1,5 liter per dag denk ik!
  Er zit wel theïne in, wat vergelijkbaar is met cafeïne, alleen dan minder sterk. Met dat laatste moet je wel uitkijken, dus vandaar dat ik geen liter zwarte thee zou drinken. Wissel het af met groene thee of kruidenthee. wees ook matig met zoethout thee, dit kan in grote hoeveelheden bloeddrukverhogend zijn.
   
 5. Theeine en cafeïne zijn ongeveer hetzelfde. Er wordt dringend geadviseerd om daar een bepaald maximum per dag van binnen te krijgen omdat er (let wel, het is nog niet zeker) waarschijnlijk een link is tussen miskraam/vroeggeboorte en te veel cafeïne.

  Richtlijn is ongeveer 4 koppen koffie. Je kan 2 koppen the of 2 glazen cola drinken voor 1 kop koffie, dus 8 koppen thee per dag. Wel oppassen daarmee omdat cafeïne in mindere mate ook in andere etenswaren zit zoals de energiedrankjes als red bull, maar ook in chocolade. Een uitgebreid advies staat op de pagina zwanger van het voedingscentrum
   
 6. dank jullie wel!!!!!!!
   
 7. Ja thee kan idd geen kwaad, alleen is groene/witte of kruidenthee dan het best als je echt heeel veel zou drinken. Geniet lekker van je kopje thee!
   
 8. In groene en witte thee zit ook cafeïne hoor, maar wel een stuk minder dan in gewone thee.

  Waar echt geen cafeïne in zit is rooibos, die heb je ook met verschillende fruitsmaakjes, ik vind het heel lekker. Verder verschillende soorten kruiden thee. Ik drink zelf nog wel koffie (meestal 1 mok per dag, soms iets meer) en let er daarom wel op dat ik niet teveel thee drink waar cafeïne in zit.
   
 9. Pickwick heeft ook ook een fruitthee waar helemaal geen caffeine in zit (geen gewone fruitthee). Ik was altijd een rooibos drinker, maar sinds ik zwanger ben, walg ik ervan. De fruitthee zonder caffeine kan ik dan wel weer binnen houden :)
   

Deel Deze Pagina