huisarts neemt probleem niet serieus

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door Jalea, 28 aug 2008.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Jalea

  Jalea Fanatiek lid

  24 jun 2006
  2.396
  0
  0
  heel kort samengevat zitten wij met het volgende probleem:
  ons kindje van 4,5wk is allergisch, net als zijn grote broer, met dezelfde klachten: heel veel huilen (krijsen), uren achtereen enorme buikkrampen, veel spugen, heel erg onrustig zijn buiten de voedingen om, het schema totaal in de war gooien door steeds meer voeding te laten staan (maar dan wel hongerig zijn en dus na 1,5 a 2 uur alweer voeding willen, dan weer vanalles laten staan, etc.)
  we zijn overgestapt op friso intensief h.a., dit gaf binnen een dag duidelijk verbetering. maar nu zijn we 3 weken verder en nemen de klachten toe. de huisarts zegt dan heel simpel 'is hij dan wel allergisch' terwijl als ik diverse medische sites lees, het heel goed mogelijk is dat klachten toe gaan nemen als hij nogsteeds allergisch (maar minder erg dan op 'gewone' voeding) reageert op deze h.a. voeding, en hij andere h.a. voeding nodig heeft. wij zien duidelijk verbetering op h.a. voeding, alleen dus niet voldoende om het hier dan maar bij te laten.
  wij zouden graag andere h.a. voeding uitproberen maar de huisarts vind dit niet nodig, want zij vind dat als hij echt erg allergisch is, hij huidproblemen moet krijgen of moet gaan hoesten, en omdat hij dat niet doet zou het dus niet zo ernstig zijn. maar zijn grote broer had deze klachten ook niet en die was toch echt wel allergisch! maar hoe lossen we het probleem dan op...? haar reactie: heel veel kinderen huilen, er zijn er maar weinig allergisch, en als hij uren op een dag huilt dan is dat niet anders, gaat vanzelf weer over. als hij maar 60ml drinkt van de 120, en dan na 1,5uur weer honger heeft, dan moeten we dat gewoon rekken tot de 4 uur voorbij zijn en hem dan wederom 120 aanbieden, zo moet hij maar leren zijn flessen leeg te drinken :confused:
  dat hij zo spuugt, moeten we maar gewoon nutriton tegen geven. mijn haar gaat recht overeind staan van dit advies, wij hebben echt de indruk dat hij zo spuugt door zijn allergie, en niet omdat hij last heeft van relfux. bij onze oudste hebben we deze ellende ook gehad, ook weken nutriton geprobeerd, dat werd 1 drama. want: hij spuugde door de allergie en niet door reflux, door de nutriton kon hij niet meer spugen omdat de voeding zo dik was, maar bleef dat waar hij allergisch op reageerde (de voeding) dus nog langer in zijn lijfje dan wanneer hij het eruit had kunnen spugen, het gevolg was een nog veel hysterischer kind!
  Ik voel me echt totaal niet serieus genomen...

  zijn wij nou zo raar dat wij het niet normaal vinden als ons kindje zoveel huilt, zoveel buikpijn heeft en zoveel spuugt? is het zo raar dat wij geen voorstander zijn van symptoombestrijding (nutriton tegen het spugen) zonder te weten of hij zo spuugt omdat hij evt. nogsteeds allergisch reageert?
   
 2. Kar76

  Kar76 VIP lid

  30 okt 2006
  5.124
  0
  0
  Maastricht!
  Nee dat is niet raar! Jullie hebben ervaring en die huisarts zou jullie gewoon serieus moeten nemen. Ik zou een doorverwijzing naar de kinderarts eisen. Ik vind het nogal schandalig zoals jullie behandeld worden.

  Heel veel sterkte ermee, op alle fronten.
   
 3. deepfreeze

  deepfreeze VIP lid

  29 nov 2007
  11.783
  11
  38
  Probeer een doorwijziging te krijgen naar een kinderarts. Eventueel met behulp van een brief van het CB. Of een weekendarts/arts uit andere praktijk?
  Deze huisarts heeft blijkbaar een hele andere kijk op de situatie.. En ook al zullen er gevallen zijn waar hij gelijk heeft, jou ervaring zegt iets heel anders.. Dus er moet gewoon een 3e iemand naar kijken..
   
 4. tanna

  tanna Bekend lid

  26 mei 2008
  685
  0
  0
  Hoi ik zou ook een verwijzing eisen van de H.A. Ze moet toch weten dat als het om een allergie gaat het alleen maar toe neemt als het kindje met de allergene stof in aanraking komen. En als het niet door de allergie komt kom je er in iedergeval achter wat het wel is.

  Ook raar dat de H.A, wel adviseerd nutriton adviseerd en geen andere stappen onder neemt als ze denkt dat het door reflux komt.

  Heel veel succes en eisen dat je naar een kinderarts word door verwezen.

  Annemarie
   
 5. Merel69

  Merel69 Fanatiek lid

  16 feb 2007
  1.852
  0
  0
  Jullie gedachten zijn helemaal niet raar. Jij bent de moeder en maakt je kindje 24 uur per dag mee.

  Wij zijn toen zelf overgestapt op pepti. Op het cb waren we bij de kinderarts en die gaf ons meteen een brief voor de verzekering en alles Die kan, als het goed is, dit zo voor je regelen (als je tenmiste zo'n makkelijke arts hebt als wij)

  Heel veel succes en als je denkt dat je kindje het beter zou doen op andere ha. voeding zou ik het gewoon zelf geven, als de arts dan ziet dat het beter gaat kun je altijd nog om een brief vragen voor de verzekering.

  Heel veel succes enne doen wat jij vindt dat moet gebeuren hoor!
   
 6. Amom22

  Amom22 Niet meer actief

  Dit klinkt mij zo bekend....
  mijn zoontje heeft 7 allergien en tot op heden niets bewezen! Ik weet dat het zo is want ik heb het zelf uitgetest door steeds dingen te elimineren uit mijn voeding ( ik gaf borstvoeding) maar de dokter wou er niks van weten. Vreselijk!
  Toch zelf maar aan de slag! geloof me, ik heb het bij meerdere geprobeerd en wouden er allemaal niks van weten, wil je een oplossing dan moet je er zelf voor knokken. Is neocate misschien iets om eens te proberen? of andere flesvoeding zonder koeienmelk?
   

Deel Deze Pagina