hutspot hoeveel aardappels?

Discussie in 'De lounge' gestart door Caithlin79, 17 jan 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.
  1. Ik heb een zakje voor hutspot gekocht (wortels en uien) van 500 gram.
    Hoeveel aardappels schil ik daar nou bij dan?

    Iemand? :)
     
  2. Nou ik houd het niet zo bij hoeveel aardappelen ik schil. Maar gok op 10 a 15. Een gemiddelde pan vol. Nou zijn we ook dikke eters.
    Hopelijk heb ik je kunnen helpen.
     
  3. Maar dan heb ik wel genoeg wortels en uien? Het lijkt me zo'n klein zakje. Je had ook grotere zakken maar die leken me weer te groot ;)
     
  4. Ik doe het ook op gevoel, dus ik kan je ook niet precies zeggen hoeveel. Maar ik denk zo'n 10-12 aardappelen (gemiddelden)
     
  5. Ik schil meestal 1kg
     
  6. Ik schil voor stampot 3 aardappelen per persoon en voor gewoon 2 per persoon.
    Ik gok dat 500 gr voor 4 personen is, dus 12 aardappelen. Eten jullie gemiddel veel, dan 2 extra doen.
    Eet smakelijk.
     
  7. per zak van 500 gram groentes gaat er officieel 1 kilo is is mij altijd wijsgemaakt ;) maar dat kan je natuurlijk per smaak laten verschillen, sommige mensen zijn niet zo groentengek ...
     
  8. @isademi: ik houd juist niet zo van al die aardappels. brr.
     
  9. ik doe 500gram wortelen/uien en 750 gram aardappelen (geschild)
     
  10. Ik zou iig ruim meer aardappels schillen dan je zou doen als je ze gewoon kookt en opeet. Mijn ervaring is dat de aardappels een soort lijken te verdwijnen als je ze stampt en dat je dus zowat geen aardappel overhoudt.
     
  11. jeetje wat een hoop aardappelen doen jullie allemaal zeg!
    zo'n zakje van 500 gram is echt niet veel!
    ik heb het net klaar toevallig de hutspot ook met 500 gram
    en heb 4 grote aardappelen gedaan! en heb een halve pan vol!... vind 10 of 12 wel erg veel! moet wel smaak aan zitten
     
  12. Heb net hutspot gemaakt/gegeten. ;) ;)Ik doe altijd ongeveer hetzelfde gewicht van groente (wortels en uien) en aardappels. Maak ook wel es 1kg aard. en 1 kg wortels met uien. Vries daarna de rest in, want vind het alijd lekker om de rest op te bakken.
     

Deel Deze Pagina