Ik weet het niet meer. (was zindelijk)

Discussie in 'Peuter en kleuter' gestart door hugbear, 13 jan 2013.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. hugbear

  hugbear Actief lid

  26 sep 2008
  306
  0
  0
  Enschede
  Ik snap het niet. Sinds vorige zomervakantie was mijn oudste zoon zindelijk. Maar nu poept en plast hij al 2 maand weer in de broek. Het is zo frustrerend en ik weet niet meer wat ik moet doen, hij os 3 jaar En 7 maanden.

  P.s hij heeft geen blaasontsteking is al getest. Wat moet ik nu doen? Weer luier om en weer helemaal opnieuw beginnen? Negeren als hij in de broek doet en gewoon 7 x op een dag schoon ondergoed?

  Hugbear
   
 2. belize

  belize VIP lid

  25 feb 2009
  10.390
  22
  38
  eerst altijd laten checken bij HA.mijn zoontje had afgelopen zomer piemel ontstekking.het was ellende. maar wel met veel gehuil op de wc en niet willen op wc zitten-omdat het pijn doet-en zolang ophouden totdat het niet meer lukt. dus even laten checken is altijd verstandig. verder heel rustig blijven, beloningsysteem bedenken, volhouden.
  wat je ook kunt doen is het kindje zelf vieze broek uit laten doen. en met regelmaat naar wc sturen.
  het komt dus bijna altijd vanzelf weer helemaal goed!
  wanneer ze een sprong hebben laten de zindelijkheid gewoon vallen omdat ze teveel aan hun hoofd hebben, veel nieuws etc.
   
 3. hugbear

  hugbear Actief lid

  26 sep 2008
  306
  0
  0
  Enschede
  We hebben een stickersysteem..

  We hebben al laten controleren of het geen blaasontsteking was. Maar er kan dus ook nog wat anders aan de hand zijn?

  Vieze broek zelf uit laten trekken en in de wasmand leggen (na het uitspoelen) doen we ook.

  Ik zal morgen in ieder geval een afspraak bij de huisarts maken.

  Hugbear
   
 4. belize

  belize VIP lid

  25 feb 2009
  10.390
  22
  38
  ik lees hier vaak dat men een stickersysteem hebben die niet werkt. als dat het geval is dan kun je systeem nog opvallend en effectiever maken.

  we hebben een cartoon zo ongeveer 40X40cm.met kleurenpapier mooi gemaakt. die is geplakt op de deur van wc. aan de een kant heb ik lollypops geplakt. naast elke lolly is er een rij met 4kante vakjes waarin je stickers moet plakken.(we noemen de rij vakjes lollypad, een pad die nr lolly loopt) als de pad vol geplakt is ben je bij de lolly en hij mag de lolly zelf er uit halen.
  sommige mensen gebruiken kalenders waar bij elkplasje een snoep of zoiets gepakt mag worden.
  beginnen doe je in de ochtend, de kans is dan groot dat hij in de wc plast en hij mag meteen een sticker plakken.

  je kunt ook kijken of je kindje ergens last van heeft. bang?moe? of een verandering die hij ervaart maar iets dat jou ontgaan is. dus praten(niet over wc,plassen etc). soms zitten ze echt ergens mee, maar weten ze niet hoe het te vertellen of vragen etc.
  we praten elke dag vr het slapen gaan in mijn bed liggend over de dag en dingentjes, kalfjes en koetjes, het weer.vaak genoeg brengt zoontje iets ter sprake waarmee hij zit.
   

Deel Deze Pagina