Indalen, hoe voelt dat?

Discussie in 'Zwangerschap' gestart door ch28, 21 jun 2009.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.
 1. Sinds een dag of 2 heb ik het idee dat ons kindje lager in mijn buik ligt. Ik heb als ik opsta een soort drukkend gevoel onder in mijn buik, ook lijkt mijn buik lager te zitten dan voorheen. Ik heb onder mijn borsten weer ruimte. De afgelopen dagen heb ik veel last gehad van harde buiken en af en toe van steekjes in mijn vagina, ik denk dan ook dat ons kindje misschien al ingedaald is. Daarom vroeg ik me af hoe het voelt als je kindje ingedaald is?
   
 2. Tijdens indalen had ik last van steken in mijn vagina en een druk op mijn schaambot. Ook ging mijn buik lager hanger. Denk inderdaad dat jou kindje aan het indalen is.
   
 3. Zou dat niet vroeg zijn, ben bijna 32 weken? Oh ja, en hoe voelde het toen zij/hij eenmaal ingedaald was? Of merkte je geen verschil?
   
 4. Hi

  Ik heb niets gemerkt van het indalen. Misschien wel wat steekjes maar niet opvallend. Pas bij de vK hoorde ik dat de kleine was ingedaald. Ik had wel meer ruimte boven in mijn buik. Ik was toen ook rond de 32 weken.

  groetjes natas
   
 5. Ik kan niet zeggen dat ik echt verschil merkte, behalve die druk op mijn schaambot, die is wel toegenomen.
   
 6. Klinkt bekend!
  Ik heb sinds een paar dagen erg last van druk van onder! Een beurs gevoel zeg maar. Lopen gaat daardoor neit echt makkelijk.
  Het is net of er iets drukt van onder.
  Maar het leek mij ook wel vroeg dat het kindje nu al (31wk) aan het indalen is! Kan het neit zijn dat de bekkenbodemspier minder sterk is? :?
   
 7. Ik heb er ook niet veel van gemerkt. Had heus wel af en toe wat steekjes maar nooit geassocieerd met indalen. Volgens mij begon het met week 35 in te dalen geen idee of 32 vroeg is.
   
 8. Volgens mij kan het wel, alleen kan het dan ook nog zijn dattie nog niet helemaal vast ligt met z'n hoofdje. Misschien draaitie nog wel een keertje anders.

  Hier trouwens nog niets gemerkt, behalve dan de steeds hoger liggende voetjes en inmiddels erg pijnlijke onderste ribben. Aan de ene kant kijk ik gretig uit naar dat indalen, maar ik hoorde ook van mensen die echt het gevoel hadden met een voetbal tussen hun benen te lopen. Ik weet nog niet wat ik liever heb ;)
   
 9. Ik heb dit weekend ook veeeeel harde buiken gehad en soms het gevoel dat ik zowat niet kon lopen! Dan had ik het idee dat er iets zo hard drukte dat ik niet vooruit kon, haha.
  Dat zal ook wel indalen zijn geweest...
   
 10. Ik denk dat het voor iedereen anders voelt. Ik had vanaf ca. 33/34 weken echt enorme steken in mijn vagina en schaambot. Dat hele gebied leek wel blauw, alsof je er flink geschopt werd. En nu, op 37 weken steekt het nog wel eens een klein beetje, maar het meest irritante gevoel is die continue druk van onder. Vooral als je moe bent. Tijdens het lopen lijkt het dan net of het hoofdje er dan al uit komt! Steeds dat gevoel naar de wc te moeten en je gaat ook...

  Dus ja, ik merk er best veel van, terwijl anderen die ik spreek zoiets hebben van; euh.. nee, niets gemerkt.
   
 11. 32 weken is zeker niet vroeg hoor, helemaal niet voor een eerste kindje :)
  Hier was ze ook rond 32 weken ingedaald.

  Ik kreeg hele heftige steken onderin mn buik (nog steeds wel, alleen niet meer zo vaak gelukkig) en verder heftige menstruatiekrampen onderin die als weeën op kwamen zetten, een hoogtepunte bereikten en weer wegzakten.
   
 12. Ik merk nu alleen dat ik veel minder last heb van maagzuur!!!!
  Heerlijk haha, vorige week lag onze kleine al een stuk ingedaald, ben benieuwd of de kleine nu helemaal ingedaald ligt, moet volgende week weer voor controle!
   
 13. ik had precies hetzelfde..alleen pas ingedaald met 35 weken. en nu idd met 37 weken af en toe een steek alsof ie eruit wilt kruipen en vaak naar de wc.
   
 14. Hier ook al een paar dagen menstruatie achtige krampen in rug en onderbuik, druk op de blaas, minder brandend maagzuur, enorme pijn en druk aan mijn schaambeen. Lopen, zitten, liggen is nu nóg ongemakkelijker.
   
 15. ik heb het nu dus al ben bijna 26 weken, ik heb mijn vk gebeld en het schijnt heel normaal te zijn dat het dus ook vroeger kan, alleen kan het dan zijn dat de beeb toch door heeft dat t wel erg vroeg is en dan ploept hij/zij er weer uit.

  Ik vraag me alleen af ik heb wel eens gehoord van baby's met een punthoofdje doordat het zo vroeg al is ingedaald, denken jullie dat dit een fabeltje is of zou die kans er echt inzitten?
   
 16. Bij mij was de baby nog niet ingedaald. Controle was donderdag.. dit weekend heb ik wel af en toe harde buiken gehad en steken onderaan, dus misschien toch wat gezakt?
  Spannend allemaal eigelijk hé.. :)
   
 17. Yep, ik heb ook een opvallend drukkend gevoel in mijn onderbuik (mijn blaas heeft het dan ook te verduren nu!)
  Verder drukkend gevoel in de liezen.
  En hele kleine steekjes/krampjes in de onderbuik.

  Dit heb ik nu sinds 3 dagen...

  En gisteren heeft mijn VK bevestigd dat de kleine al lekker aan het indalen is!! Het hoofdje lag al veel dieper in mijn bekken.

  Vraag me af hoe lang het indalen duurt...?
   
 18. ik ben nu 38weken zwanger en kindje is nu aan het indalen naar mijn gevoel. beetje laat maar liever laat dan nooit zal ik maar zeggen. vrijdag vk afspraak, hoop dat ze het kunnen voelen (ben niet de dunste dus tis lastig om de baby te voelen) en anders maandag zien we het bij de 2de groeiecho (baby's buik vonden ze wat te groot dus houden ze in de gaten)
   
 19. Ben vandaag bij de VK geweest en ons kindje is inderdaad al ingedaald, ligt zelfs al vast in het bekken met het hoofdje:)!
   
 20. @ch28: wat goed :D

  de mijne zag het niet meer zitten en besloot toch maar niet verder in te dalen :mad: hij heeft 2 weken ingedaald gelegen..en vandaag vond ie het mooi geweest en floepte hij er weer uit.

  net zn vader!! volgens mn schoonmoeder doet de baby zowat alles was mn vriend bij zijn moeder had gedaan. eerst dwars liggen niet willen indalen..enge is dat zij 13 dagen overtijd was en ik hooooop echt niet dat da took bij mij gebeurd
   

Deel Deze Pagina