Jeukende handen en voeten

Discussie in 'Zwangerschap' gestart door Vica86, 4 mrt 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.
 1. Vanmorgen werd ik wakker met heel erg jeukende handpalmen en de onderkant van mijn voeten jeuken ook.

  Wat kan ik hier het beste aan doen? Het is behoorlijk vervelend namelijk!

  Gisteren heb ik nog bloedtesten gehad voor zwangerschapsvergiftiging en mijn leverwaardes waren normaal. Dus denk niet dat het van de lever af komt.
   
 2. Wat rot zeg. Ik heb het ook gehad de laatste weken van mijn zwangerschap. Daarom ben ik ook met 38 weken ingeleid. Ik gebruikte mentholgel. Dat hielp wel een beetje.
  Hebben ze je ook getest op galzouten? Want als dat in je bloed zit kan dat wel gevaarlijk zijn. Die uitslag duurde helaas twee weken dus daar wilden ze bij mij niet op wachten.
   
 3. Vervelend!

  Ik heb dat ook gehad. Bloed ook getest en bleek zwangerschapscholestase te hebben. Die uitslagen kreeg ik zoals al gezegd is pas na twee weken. Ik stond 's nachts soms wel drie keer onder de koude douche om de jeuk te verlichten. Nu moet ik er niet aan denken, een ijskoude douche. Maar toen vond ik het heerlijk.

  Sterkte!
   
 4. Ik wou net zeggen, dat zijn de symptomen van zwangerschapscholestase (galstuwing).
   
 5. Ik heb de vk gebeld vanmiddag. Dacht kan beter voor het weekend nog vragen wat ik er tegen kan doen.
  Ze wou mij eigenlijk gelijk laten bloedprikken, maar heeft de gyn gebeld. Ik heb namelijk gisteren nog de overige waardes van de lever laten prikken en die waren goed.
  Ze gaan het nu aankijken tot maandag. Maandagochtend moet ik gelijk bellen. Heb ik dan nog steeds jeuk dan moet ik opnieuw bloed laten prikken.

  Vk dacht ook aan zwangerschapscholestase omdat de jeuk specifiek aan de binnenkant van de handen en voeten zit.
   
 6. Ja, ik had dat ook! Sterkte ermee!
   
 7. @Liedjepietje, mag ik vragen waarom ze bij jou niet wouden wachten op de uitslag? Had je nog meer factoren die meespeelde?
   
 8. Omdat ik er echt gewoon zo gek van werd. Ik sliep onwijs slecht hierdoor en mn man ging zelfs in een andere kamer liggen omdat ik telkens aan het jeuken was in mijn slaap. Ik zag er ook ontzettend moe uit (op de foto's zie ik dat nu wel terug) en dat zag de gyn ook. Dus die wilde me niet langer laten wachten. En serieus... tijdens de bevalling nam de jeuk al af!!
   
 9. En hoe ver was je toen zwanger?
   
 10. Mn eerste afspraak bij de gyn was met 37 weken. Ik moest na een week terug komen en toen wilde ze niet langer laten lopen. Ik ben met precies 38 weken ingeleid en met 38 weken en 1 dag ben ik 's morgens bevallen.
   
 11. Ok, ik ben zelf nog niet in de veilige zone, dus bij mij zullen ze niet zo makkelijk zijn denk ik haha.
   
 12. @ Vica, dan kun je er medicijnen voor krijgen
   
 13. Zodra ze de uitslag zouden hebben (ervan uitgaande dat het 2 weken duurt) zou ik op bijna 38 weken zitten. Dus dat zal dan het probleem niet zijn. Maar ze zullen bij mij de keuze niet maken denk ik om de uitslag niet af te wachten zoals bij de ander hier.

  Lees op internet dat, mocht het zo zijn, je kleine met 37-38 weken gehaald wordt. Omdat dan de risico's het minst zijn ofzo?
  Klopt dat?
   
 14. Ja in de meeste gevallen halen ze de kleine eerder.
   
 15. Ok, hier helaas nog steeds wakker geworden met jeukende handen en voeten.
   

Deel Deze Pagina