Kiezen voor een specifieke kliniek/ziekenhuis

Discussie in 'Vruchtbaarheidsbehandelingen' gestart door Samm26, 20 mrt 2018.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Samm26

    Samm26 Actief lid

    29 feb 2016
    136
    24
    18
    Hi all,

    Ben niet heel actief op het forum. Lees wel geregeld topics, maar weet zelf niet heel veel.

    Binnenkort start ik een ICSI procedure. Ik vroeg mij af hoe jullie tot jullie keuze voor een ziekenhuis of kliniek gekomen zijn. Hebben jullie een hele specifieke voorkeur? Zijn jullie bekend met goede ziekenhuizen of klinieken die op fertiliteit hoger scoren?
    Wat zijn jullie ervaringen?
     
  2. Pimpelmeesje

    Pimpelmeesje Fanatiek lid

    12 apr 2015
    2.769
    2.145
    113
    Vrouw
    Docent Na&Sk
    #2 Pimpelmeesje, 20 mrt 2018
    Laatst bewerkt: 20 mrt 2018
    Je kan zoeken naar scores, maar dit zegt niet zo veel; sommige ziekenhuizen nemen vrouwen aan die weinig kans hebben en dat maakt hun gemiddelde lager, maar dat maakt het ziekenhuis niet slechter.

    Wij zijn gewoon naar de dichtstbijzijnde gegaan, maar je hebt ook klinieken en die zijn meer gespecialiseerd. Ik zou kijken wat voor jou qua afstand handig is, maar sommige beginnen het liefst gelijk in het buitenland (Gent en Dusseldorf zijn volgens een deel van de vrouwen beter, maar de meeste komen daar pas uit als het in NL niet goed gaat)
     
  3. Samm26

    Samm26 Actief lid

    29 feb 2016
    136
    24
    18

    Thanks. Ik ben er in ieder geval over uit dat ik wel alles onder 1 dak wil hebben. Dus niet dat we zelf met een koffertje naar een andere stad moeten rijden haha.
    Maar ik was gisteren aan het lezen en ik heb eigenlijk vrij weinig info gehad van het ziekenhuis. Het was direct 'ok, ICSI it is'. Geen optie besproken over natuurlijke cyclus of antagonisten etc. Ik wist niet eens wat een antagonist was, tot gisteren. Wist helemaal niet dat je ook je natuurlijke cyclus kunt blijven volgen (wat ik wel aantrekkelijk vind klinken).

    Ja klopt, meestal zijn ze in Nederland dan 'uitbehandeld'. Maar dacht misschien zijn er ziekenhuizen of klinieken bekend die slordig zijn.. altijd goed om te weten toch (A).
     
  4. Pimpelmeesje

    Pimpelmeesje Fanatiek lid

    12 apr 2015
    2.769
    2.145
    113
    Vrouw
    Docent Na&Sk
    Dat snap ik, en ik snap ook dat je het vraagt, maar ik denk niet van elk ziekenhuis mensen te vinden zijn die er heel blij waren en die t niks vonden. Er zijn zover ik weet geen plekken die echt slecht bekend staan, al zijn er wel vrouwen te vinden die zweren bij het buitenland.
    Ik snap je gevoel dat vaak niet echt overlegd wordt of uitgelegd wordt wat ze precies gaan doen en waarom. Elk ziekenhuis heeft z'n protocol en daar wordt zelden vanaf geweken tenzij er medische redenen zijn. Enerzijds; dat is volgens hun ook het meest succesvolle, dus waarschijnlijk ga je daar ook voor. Maar anderzijds zou het toch wel fijner zijn als ze je iets meer in die keus betrekken. Of in ieder geval uitleggen waarom ze die keus maken.
     
  5. Appeltje85

    Appeltje85 Bekend lid

    22 jan 2016
    651
    296
    63
    Vrouw
    Financiele dienstverlening
    Veldhoven
    Als je de mogelijkheid hebt, ga dan gelijk naar Düsseldorf. In Nederland gaat alles volgens protocollen en dat komt de kwaliteit van de zorg niet te goede. Veel mensen gaan pas naar het buitenland als ze in NL geen succes hebben. Jammer want dan ben je je vergoedingen al kwijt.
    Ik ben zelf voor ICSI gelijk naar Düsseldorf gegaan en daar kijken ze eerst naar de oorzaak voordat er over een behandeling wordt gesproken. Behandeling wordt precies afgestemd op de vruchtbaarheidsproblemen. Ik was er gelijk de 1e keer zwanger (ook veel geluk gehad natuurlijk, maar het ging er daar veel efficiënter aan toe dan met de iui behandelingen in Nederland).
    De arts zei me een keer dat ze in DD nog ongeveer 50% van de stellen zwanger krijgen die in Nederland opgegeven zijn. Zegt genoeg toch?
     
  6. Samm26

    Samm26 Actief lid

    29 feb 2016
    136
    24
    18
    Wauw!
    Je zegt dat ze kijken naar de oorzaak. Is dat ook echt bij de man zo of alleen bij de vrouw?
     
  7. Appeltje85

    Appeltje85 Bekend lid

    22 jan 2016
    651
    296
    63
    Vrouw
    Financiele dienstverlening
    Veldhoven
    In ons geval is mijn man doorgestuurd voor verder onderzoek. Dat heeft hij in België laten uitvoeren. Overigens was dat op eigen verzoek, maar de arts in DD steunde ons hierin volledig.
    In mijn geval kwam uit bloedonderzoek naar voren dat 1 bloedwaarde wat afweek. Dit bleek de reden van mijn lange cyclussen. In NL is dat nooit vastgesteld. Daar deden ze enkel symptoombestrijding; slik maar Clomid, dan gaan we IUI doen. Over een oorzaak is daar nooit gesproken.

    Op basis van de bevindingen heeft de arts een ICSI behandeling voorgesteld met bepaalde medicatie. Mijn behandeling week bv af van "de standaard" omdat ik voor de punctie geen Pregnyl moest spuiten maar Decapeptyl ivm overstimulatie klachten (ik zat op het randje). Resultaat was geen overstimulatie en ik was zwanger van de verse terugplaatsing. In Nederland draaien ze gewoon een vast protocol af en is er weinig tot geen flexibiliteit.
     
  8. Clueless01

    Clueless01 Fanatiek lid

    28 jun 2016
    2.362
    1.779
    113
    Ik wilde hier even op reageren; ik heb dit heel anders ervaren in mijn ziekenhuis. Juist heel meewerkend, heel meedenken, overal voor open staan en perfecte samenwerking tussen 2 academische ziekenhuizen als t gaat om ingewikkelde ingrepen/ technieken.

    Mijn mening over het buitenland is dat het vaak ook erg commercieel is en dat er niet effectief bewezen behandelingen ingezet worden. Tuurlijk zal dat ook weer per plek/kliniek/ziekenhuis verschillen, maar dat is in Nederland ook het geval.

    Ik ben nu toevallig, net als jij, van de eerste poging zwanger. Maar ik denk, zeker als je nog niet een poging hebt gedaan, dat je niet direct naar het buitenland hoeft te gaan. Ik zou het buitenland misschien overwegen als laatste optie, omdat je dan ook de wellicht nog niet bewezen maar heel misschien wel effectieve behandeling wil proberen. Maar het buitenland gaat ook veel tijd en zorgen kosten, zeker bij zon ingewikkeld traject. Ik ben bijvoorbeeld heel ziek geweest en moest naar het ziekenhuis 2 keer waarvan 1 keer midden in de nacht. Moet er niet aan denken dat mijn gegevens dan slecht bekend zouden zijn en ik gewoon op de SEH terecht zou komen.
     
  9. Appeltje85

    Appeltje85 Bekend lid

    22 jan 2016
    651
    296
    63
    Vrouw
    Financiele dienstverlening
    Veldhoven
    Als je in Nederland qua afwijkingen in "het standaard plaatje" past, dan heb je het buitenland ook niet nodig. Wij kwamen in NL echter nog lang in aanmerking voor ICSI terwijl mijn man minder dan een miljoen zaadcellen had. Wij hadden geen zin in nog 6x IUI (had al 6 zinloze pogingen gehad). Dus snel overgestapt :)
     
  10. Clueless01

    Clueless01 Fanatiek lid

    28 jun 2016
    2.362
    1.779
    113
    Ligt ook wel echt aan het ziekenhuis etc. hoor. T is niet allemaal 1 pot nat.
     
    Appeltje85 vindt dit leuk.
  11. Appeltje85

    Appeltje85 Bekend lid

    22 jan 2016
    651
    296
    63
    Vrouw
    Financiele dienstverlening
    Veldhoven
    Dubbel
     
  12. Appeltje85

    Appeltje85 Bekend lid

    22 jan 2016
    651
    296
    63
    Vrouw
    Financiele dienstverlening
    Veldhoven
    Super fijn dat je dat zo ervaren hebt. Er zijn zeker veel mensen die ze in NL kunnen helpen. Maar dat ze in het buitenland verder zijn is wel een feit. Evenals dat ze in NL soms beperkt zijn in het leveren van goede zorg door protocollen (afspraken met zorgverzekeraars).
     

Deel Deze Pagina