kinderwens en chlamydia... iemand ervaring hiermee?

Discussie in 'Zwanger worden' gestart door minniii, 19 mrt 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. minniii

  minniii Fanatiek lid

  16 mei 2011
  1.011
  0
  0
  Administratief medewerkster
  Zuid-Holland
  Goedemiddag allemaal op deze zonnige dag,:D

  Vorig jaar hebben we ervoor gekozen om te stoppen met de pil en 100% voor een kleine te gaan...:)

  We zitten deze maand in ronde 3 en hopen dat we eerders trots mogen vertellen dat we zwanger zijn.

  Ik zit alleen heel erg met 1 ding en ik krijg het niet uit me hoofd.
  We hebben 6 jaar geleden een positieve test getest op chlamydia, ik was dus ook helaas besmet.... Wie de drager hiervan was is moeilijk te achterhalen... We waren toen net 3 maanden samen en kwamen er via mijn vriend achter die hierdoor klachten kreeg.
  Ik zelf heb hiervan nooit klachten gehad... ( denk dat ik er niet heel lang mee gelopen hebt... voor mijn vriend 1 vriendje gehad waarvan wij allebij voor elkaar de eerste waren ).

  Ik weet dat dit voor een vrouw best veel schade kan aanrichten en hierdoor onvruchtbaar kan worden.
  Ik denk hier echt dagelijks aan en wordt er helemaal gek van! volgens mijn is dit niet echt bevoordelijk voor het zwanger worden in het algemeen.

  Heeft iemand ervaring met chlamydia en is toch makkelijk/of zwanger geworden?

  Misschien als ik andere ervaringen hoor dat ik het uit me hoofd kan zetten en kan genieten van de stap die we hebben gezet....;) Want je hoord hier natuurlijk onwijs van te genieten, alleen heb ik veel angst en lukt dat dus bijna niet.

  Ook al hebben jullie geen goeide ervaringen hiermee, wil ik het ook graag horen! dan weet ik in ieder geval wat ik kan verwachten en waar ik een beetje aan toe ben... ( ook al is iedereen natuurlijk heel verschillend dat snap ik ).:p

  Groetjes
  jessica
   
 2. minniii

  minniii Fanatiek lid

  16 mei 2011
  1.011
  0
  0
  Administratief medewerkster
  Zuid-Holland
  Mochten jullie het te prive vinden om op mijn bericht te reageren dan snap ik dat.

  Ik hoop dat ik wat reacties krijg.... om over me angst te kunnen praten.. Je kan natuurlijk altijd een prive bericht sturen...

  Alvast bedankt iedereen

  groetjes
  jes
   
 3. angie23

  angie23 Niet meer actief

  Hey meid,
  Soms kan het even duren voor je een reactie krijgt.
  Over het algemeen kunnen hier veel dingen besproken worden. Ook de de dingen die je niet zo overal bespreekt. Helaas heb ik geen antwoord op je vraag sorry. Heel veel suc6 met alles.
  Groetjes,
  Angie
   
 4. minniii

  minniii Fanatiek lid

  16 mei 2011
  1.011
  0
  0
  Administratief medewerkster
  Zuid-Holland
  Dankjewel Angie...:)

  Ik heb al wat reacties ontvangen in een prive bericht... Gelukkig! ik ben niet de eenige en tot nu toe hoor ik alleen maar goede verhalen ;)....

  We zijn gelukkig ook nog lekker kong (23) dus dat is ook een groot voordeel ( zo zie ik het maar )
  Gek genoeg ben ik altijd al van kids af aan bang geweest om onvruchtbaar te zijn.... Is zo gek! misschien hebben meer mensen dit..!?!? geen idee eigelijk....:p

  We zijn positief erin gegaan we hopen allebij dat we trotse papa en mama mogen worden:)...

  Bedankt voor je lieve bericht en je medeleven.

  Groetjes
  Jes
   
 5. Noenie

  Noenie Actief lid

  28 feb 2012
  212
  0
  0
  Hoi Jessica.

  Ik ben ook 23 en heb ook altijd het idee gehad dat ik misschien onvruchtbaar ben. Het is totaal niet gestoeld op iets. Naar mijn weten heb ik nooit een soa gehad.
  Wij stoppen over een paar maanden met de pil. Eerst even mijn diploma binnen hebben. Hoop dat je jouw voorgevoel van je af kunt zetten, misschien is het wel niet waar immers. Succes!

  Groetjes Noenie:)
   
 6. sem frummel

  sem frummel Fanatiek lid

  21 okt 2011
  2.386
  0
  36
  verzorgende ig
  geen ervaring mee
  maar waarom bespreek je t niet eens met je HA dan mag je mss al een vruchtbaarheidsonderzoek laten doen,dan weet je in ieder geval of t schade heeft aangericht of niet
  heel veel succes
   
 7. minniii

  minniii Fanatiek lid

  16 mei 2011
  1.011
  0
  0
  Administratief medewerkster
  Zuid-Holland
  @Hoi Noenie,

  Ja ik heb het nu al vaker om me heen gehoord dat heel veel mensen dit denken... Ik denk omdat we hier toch een angst voor hebben omdat we graag een kleine willen hebben

  @sem frummel..

  Ja dat ga ik denk ik ook doen...We zijn nu natuurlijk pas in ronde 3 en gezien er ff voor staat, wil ik dit doen na ronde 6... Een half jaar zegmaar... Dan vraag ik gewoon een gyn bezoek aan bij de HA. Heb gelukkig al een paar goede berichten in me inbox gehad dus ik kan het al iets meer van me afzetten.
   
 8. MayD

  MayD VIP lid

  7 jan 2011
  7.241
  0
  0
  Werkvoorbereider (bouw)
  Twente
  Aangezien mijn moeder ook verminderd vruchtbaar was, was ik ook erg bang dat het niet zou lukken...

  In het verleden behaalde resutaten bieden nog altijd geen garantie voor de toekomst. Ik was in 5 rondes zwanger...
   
 9. Laris

  Laris Fanatiek lid

  27 jun 2008
  1.917
  0
  0
  Waarom vraag je niet aan je huisarts of je alles even kan laten checken? Dan ben je waarschijnlijk ook gerustgesteld!
   
 10. minniii

  minniii Fanatiek lid

  16 mei 2011
  1.011
  0
  0
  Administratief medewerkster
  Zuid-Holland
  Hoi Laris,

  Ja moet ik ook eigelijk even doen! Alleen had ik zelf zoiets van ik wacht even af tot we in ronde 6 of 7 zijn en mocht het dan nog niet gelukt zijn dan ga ik even langs... Maar eerder langs gaan kan natuurlijk ook... Alleen ben ik dan bang dat ik te horen krijg dat ik toch nog moet wachten omdat er gemiddeld een jaar voor staat eer ze onderzoek bij je willen doen...

  Groetjes
   
 11. sem frummel

  sem frummel Fanatiek lid

  21 okt 2011
  2.386
  0
  36
  verzorgende ig
  normaal staat er idd een jaar voor maar als je chlamydia heb gehad heb je toch verhoogd risico op onvruchtbaarheid,ik zou dan willen weten waar ik aan toe ben ipv elke maand die teleurstelling
  bespreek t gewoon eens me t ha nee heb je ja kun je krijgen
  succes
   
 12. minniii

  minniii Fanatiek lid

  16 mei 2011
  1.011
  0
  0
  Administratief medewerkster
  Zuid-Holland
  @ Sem Frummel,

  Je hebt ook helemaal gelijk ! ik ga het vanavond even bespreken met manlief en een afspraak maken ;)

  Groetjes
  Jess
   
 13. felina

  felina Actief lid

  17 jan 2012
  350
  0
  0
  NULL
  ik schaam me er niet voor toen ik zwanger was van me dochter had ik schijnbaar chlamidia, daaar ben ik pas achter gekomen 6 weken na me bevalling toen ik op nacontrolle bij gyn kwam.....was verder niet schadelijk voor de kleine.....daarna gelijk zware antibiotica gekregen..... en ben gelukkig daarna gewoon weer 2 keer zwanger geraakt. pas na na lange tijd is het echt schadelijk voor je eierstokken maar als je er niet zolang meegelopen heb..... denk ik dat jeje niet te druk moet maken.
   
 14. minniii

  minniii Fanatiek lid

  16 mei 2011
  1.011
  0
  0
  Administratief medewerkster
  Zuid-Holland
  Hoi Felina,

  Wat een super bericht om te lezen :)
  Nee indd je moet je er ook niet voor schamen! het schijnt een veel voorkomende soa te zijn alleen praat niemand er over waardoor er veel onzekerheid blijft!

  Daarom heb ik het gewoon geplaatst in de hoop op wat berichten :)

  Nee ik kan er niet langer dan 4 maanden mee gelopen hebben. en volgens mijn is het echt pas hel schadelijk na een aantal jaar...
  Maar toch spookt het soms door me achterhoofd..... Gek he..
  Misschien ook omdat vrienden rond ons heen vaak binnen 1 a 2 rondes al zwanger zijn en wij nu in ronde 3 zitten.... het hiervoor helaas nog niet gelukt is;).
  Maar we gaan vrolijk door en hopen dat we snel zwanger mogen zijn.

  Bedankt voor je bericht!

  Groetjes
   
 15. BabyBoo89

  BabyBoo89 Lid

  21 mrt 2012
  12
  0
  0
  NULL
  NULL
  Hey,

  Ik heb er ervaring mee..

  Mijn vriend (24) en ik (22) hebben afgelopen november ook de stap gemaakt om aan onze kinderwens te gaan werken.
  Zoals ik ook bij andere gelezen had was/ben ik ook als de dood dat ik ontvruchtbaar ben. Ook zonder reden hoor want er was iets wat daarop zou moeten wijzen. Dit helpt natuurlijk niet als je zwanger wil worden. Stres en zwanger worden lukt gewoon niet samen dus ik wilde zeker weten dat ik gezond was zodat ik me ook niet druk meer zou maken. Ik heb daarom via de dokter een onderzoek aangevraagd.

  Ze gingen kijken met een eendenbek en monstertje nemen, echo doen en voelen. Mijn vriend moest sperma inleveren en ik nog bloed brengen en afgelopen 24 maart kregen we de uitslag.

  We zijn beide gezond en alles lijkt goed te zijn... Maar toen kwam het. MAAARRR ik heb chlamydia gehad. Nu weet ik wat dit kan doen met een vrouwenlichaam dus ik was meteen in schock, want ik wis echt niet dat ik het ooit gehad had. Ik heb er dus mee gelopen en het is van zelf weg gegaan maar niemand weet hoelang ik ermee liep of wat voor schade dit heeft toegebracht.

  Nu stelde ze voor om dmv een kijk operatie te kijken of mijn eileiders beschadigd zijn. Nu zijn we nog maar vanaf nov bezig en beide erg jong, dus we vonden deze stap nog net iets te groot om me gelijk open te snijden en hebben we dit dus niet gedaan.

  Maar natuurlijk is er nog steeds de vraag in mijn hoofd of ik wel een eitje in mijn baarmoeder heb elke maand? want zonder eitje heeft al dat goede sperma ook geen nut. Stres Stres Stres dus maar ik probeer mijn hoofd cool te houden. Ik snap al die frustraties van iedereen. Ik voel ze ook! Al die onzekerheid en heel de wereld heeft het opeens over baby's en iedereen is opeens zwanger. HEEEELLL IRRITANT! Maarja..

  Ik heb na een tip van een vriendin van mij (bijna afgestudeerd verloskundige) een afspraak gemaakt bij de verloskundige voor een kinderwens advies gesprek. In dit gesprek gaan ze kijken wat je leefstijl is en je eetgewoontes en passen dit zo nodig aan. Wij hebben hiervoor gekozen en kijken het nog een half jaar aan. Mocht het dan nog niet zo zijn dan zou ik misschien helaas toch onder het mes moeten.

  Duimen dus maar...

  En voor ieder ander hier op dit forum.. Heel erg veel succes en sterkte met alles.. misschien heb ik jullie een beetje kunnen helpen met mijn verhaal en keuzes.
   
 16. minniii

  minniii Fanatiek lid

  16 mei 2011
  1.011
  0
  0
  Administratief medewerkster
  Zuid-Holland
  Hoi Babyboo,

  Agh jeeh wat een verhaal ook!
  Ik wist niet dat chlamydia weer vanzelf weg kon gaan?!?!?

  Waaraan kon de HA dan zien dat je het gehad heb? want ik neem aan dat je dan geen medicatie ervoor heb gehad...
  Dat ze ook gelijk een kijk operatie voor stelde... ik dacht dat ze dat altijd pas na een jaar wilde doen ofzo.... Wat aardig van je HA....

  Groetjes
  Jess
   
 17. minniii

  minniii Fanatiek lid

  16 mei 2011
  1.011
  0
  0
  Administratief medewerkster
  Zuid-Holland
  Nog meer mensen met deze ervaring en die erover durven te praten?????

  Ik denk dat veel mensen die hiermee te maken hebben en er niet over durven te praten hier wel heel erg mee geholpen zijn als ze dit kunnen lezen..!!!

  Alvast Bedankt!!!:D

  Groetjes
  Jesss

  P.s. Ik heb het hierdoor al een stukje meer los kunnen laten :)
   
 18. mime29

  mime29 Actief lid

  20 mrt 2012
  187
  0
  0
  NULL
  NULL
  Hoi meiden,

  Ik en mijn vriend zijn nu inmiddels een jaar bezig met onze kinderwens. In december is bij een uitstrijkje ook chlamydia bij mij geconstateerd. Natuurlijk ook helemaal in paniek, want hoe lang zou ik het al hebben? Nooit iets van gemerkt. Nu is het weg na een antibiotica, maar de angst blijft natuurlijk nog... We lopen inmiddels al in het ziekenhuis bij een gynaecoloog, een kijkoperatie ligt wel in de planning, maar eerst wordt altijd een fertiliteitsonderzoek gedaan, om eerst uit te sluiten of verder alles goed is voordat ze aan een operatie beginnen. Afwachten dus... Maar ik weet het dames, die onzekerheid is echt het ergste.
   
 19. minniii

  minniii Fanatiek lid

  16 mei 2011
  1.011
  0
  0
  Administratief medewerkster
  Zuid-Holland
  Hoi Mime,

  Wat vervelend...!! ja die onzekerheid is echt niet te doen gewoon he.
  Klopt wij hebben ook antibiotica gehad en zijn erna ook nogmaals getest en het was weg.

  Ik hoop voor je dat de kijk operatie een positief resultaat geeft....
  Als je de uitlsag ervan hebt laat je het dan even weten? desnoods in een prive bericht? ;)

  Groetjes
  Jessss
   
 20. mime29

  mime29 Actief lid

  20 mrt 2012
  187
  0
  0
  NULL
  NULL
  Ja is goed, we houden elkaar op de hoogte.
  Wij gaan sinds vandaag ronde 11 in... :x. Nieuwe ronde nieuwe kansen, maar wat een teleurstelling elke keer weer he? En daarbij komt dan de onzekerheid of de chlamydia niets heeft aangericht... Maar goed, positief blijven is de enige oplossing.
  Minniii, Ben jij ook al onder behandeling van een gynaecoloog?
   

Deel Deze Pagina