Kipsate

Discussie in 'De lounge' gestart door HabibiAna, 3 aug 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.
  1. Wie heeft er een lekker recept voor me:)
     
  2. Kip in blokjes snijden en marineren in ketjap, honing en zout (eventueel peper ) . E dan ook echt heel lang marineren he! Ik doe meesta de avond van te voren al klaarmaken en de dag zelf de saté maken.
    En dan lekker grillen. Krijgen dan een lekkere zoete smaak!

    Eetse!
     
  3. Ik maak het altijd met de marinade van Conimex. Heerlijk! En dan geen ketjap maar gewoon een extra lepel olie/water ipv de ketjap. Lekker lang laten marineren, op kamer temperatuur laten komen dan word ie extra mals.
     
  4. Ik marineer altijd de kip in een zakje van conimex en ik doe er nog 2 teentjes knoflook, theelepel sambal en een flinke scheut hot sweet chilli saus bij. een dag van te voren in afgesloten bakje marineren en af en toe als je toevallig de koelkast opendoet het bakje omdraaien.
    Zo verdeel je al de ingredienten over de kip.
    Ik serveer altijd wyko sate saus erbij omdat ik de smaak het beste vind. Het is zonde als je heerlijke sate maakt en vervolgens een te gekruide (maakt het te zout) of een te milde sate saus bij serveert.

    Ik wok de kip trouwens altijd, scheelt gedoe met stokjes haha
     
  5. Klinkt ook erg lekker!! idd met een rode peper erbij.. misschien ook maar eens proberen ;) en misschien vervang ik de suiker door basterdsuiker (doe ik ook altijd door eigen gemaakt sate saus)
     
  6. Oh ik heb er vandaag echt trek in. We eten om half 10 dus heb nog 4uurtjes ong. Ga het nu marineren dan.
    Heb geen zakjes in huis dus denk dat het die eerste wordt;)

    Cupcake: kan je misschien aangeven hoeveel er van alles in moet?

    Ik ga ook wokken, geen zin in stokjes!
     
  7. Mijn man maakt het met ketjap en basterdsuiker.. Soms nog wat peterselie en basilicum eroverheen (al hij het in de wok maakt)
     
  8. Wij doen altijd de kipblokjes snijden en dan ongeveer 20 uur in de marinade en de marinade maken we met olijfolie, ketjap (klein beetje zoete ketjap en veel zoute ketjap) en en veel tenen knoflook.
    Vriendlief doet er graag nog een schep sambal bij, maar daar hou ik niet zo van.
     
  9. Kip in stukjes snijden..
    Paar teentjes knoflook erbij(4ofzo)
    Wat ketjap
    En een theelepel sambal

    Jammie:D
     
  10. Hmm klinkt lekker allemaal! Tnx!
     
  11. Marinade:

    Ketjap manis.
    Honing
    Verse peper
    Zout en een beetje gewone peper
    gesnipperde sjalotjes.
    en flink wat knoflook.

    En dan kip in blokjes snijden en bij de marinade doen en zeker 20 tot 24 uur later staan.
     
  12. Oeii ik doe atjd lekker op gevoel.
    Honing doe ik als je 500 grm kip heb ong een halve pot honing.
    En paar flinke scheuten ketjap. Maar dat je een lekkere dikke marinade heb. En om de zoveel tijd omschppen.

    Vooral geen knoflook bij deze marinade doen hoor. VErziekt je zoete smaak ;)
    Rode pepertje zou wel lekker zijn.

    Hmmm ik heb ng tv sticks in de vriezer liggen .. VOor morgen ;)
     
  13. Ja! Lekker! Net gemaakt voor de bbq van morgen :D
     

Deel Deze Pagina