kolven onder werktijd

Discussie in 'Borstvoeding' gestart door FunnyMe, 4 jul 2010.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. FunnyMe

  FunnyMe VIP lid

  8 jul 2006
  7.561
  0
  0
  Ik moet morgen weer starten met werken. Ik werk als kraamverzorgende. En ik geef bv. Nu moet ik dus vanaf morgen gaan kolven (is niets nieuws doe ik nu ook regelmatig). Ik heb aan mijn leidinggevende gevraagd hoe dat nu moet als ik in een gezin zit. Nou heb ik morgen een 8uurs gezing. Volgens haar heb ik dan recht op 25% kolftijd (dat klopt) maar dan zou ik als ik 2 uur gekolfd zou hebben op de dag 10 uur in een gezin moeten blijven.
  Dus de gewone uren van het gezin + mijn kolftijd. Dit werkt toch niet zo?
   
 2. Line

  Line Fanatiek lid

  7 jan 2007
  2.368
  8
  38
 3. FunnyMe

  FunnyMe VIP lid

  8 jul 2006
  7.561
  0
  0
  Mijn leidinggevende (en zelfs de lactatiekundige!) zeggen dat het gezin niet eronder mogen lijden dat ik wil kolven. DUs mag ik wel kolven in het gezin, maar dan moet dat niet van hun uren afgaan.
   
 4. Line

  Line Fanatiek lid

  7 jan 2007
  2.368
  8
  38
  Volgens mij moeten ze dan officieel voor vervanging zorgen. De wet is daar heel duidelijk in. Er staat zelfs dat elke andere regeling ten nadele van de werkneemster nietig is.

  Je hebt vast een afdeling P&O binnen je organisatie, neem daar contact mee op om hierover door te spreken. Je bent toch (hopelijk) niet de eerste kraamverzorgster die kolft tijdens haar werk? Zij hebben alle verstand van wettelijke regelingen en kunnen dit met je leidinggevende bespreken.

  Succes :) 8)!
   
 5. evenstar

  evenstar VIP lid

  22 jan 2009
  9.809
  0
  0
  postdoc/docent universiteit
  import Noorderling
  Wat apart... ik werk op zich ook extra door, maar dat is uit eigen keuze. Waarom een kolfrecht hebben als je het alsnog in je eigen uren moet doen? :(
   
 6. Natasja

  Natasja Moderator
  Medewerker

  nou idd...

  Dan kolf je toch wanneer je een broodje gaat eten.
   
 7. zandkasteel

  zandkasteel Fanatiek lid

  12 mrt 2010
  1.003
  0
  0
  Waterland
  humm ik dacht toch echt dat ik gereageerd had hier :)...
  maar volgens mij is dat niet het geval dat het in je eigen tijd is.
  Ik zou ff met je HRM afdeling contact opnemen
   
 8. dirksmama

  dirksmama VIP lid

  29 aug 2007
  22.143
  0
  36
  mens
  Meestal in de wolken
  Dan heeft de lactatiekundige bij haar opleiding zeker niet opgelet toen het over wetgeving ging.

  Je mag maximaal 25% van je werktijd besteden aan het voeden van of kolven voor je kind. Die tijd hoef jij alleen maar in te halen als je werkgever je die uren als overwerk uitbetaald! Dus als zij willen dat je 10 uur in een gezin blijft, dan moeten ze je ook 10 uur betalen. Komen ze wel in de knoei met het arbeidsrecht, omdat je de eerste 6 maanden na een bevalling (of je nou wel of geen borst geeft, maakt niet uit) geen overwerk mag doen.

  Dus als zij willen dat het gezin de volle 8 uur krijgt, dan moeten ze een invaller sturen!
   
 9. Snoopy1979

  Snoopy1979 VIP lid

  8 okt 2006
  25.468
  272
  83
  Vrouw
  Brabant
  Volgens mij mag je wel overwerk doen binnen 6 maanden na de bevalling, maar kunnen ze het je niet verplichten. Maar ik zou inderdaad niet graag 10 uur op mijn werk zijn. Lijkt me dat ze dan maar een vervanger moeten regelen inderdaad. Wel lastig hoor, zo als kraamverzorgende, maar goed, niet jouw probleem, maar dat van je baas ;)
   
 10. Ik had in je andere topic ook gereageerd. Ik ben per dag 30 tot max. 45 min. bezig met kolven. En als ik klaar ben in het gezin ga ik naar huis. 10 uur op een dag aanwezig zijn lijkt me (uitzonderingen daar gelaten) wel erg veel en naar mijn idee ook niet nodig.
  Ik merk aan mezelf dat ik soms net even een stapje harder loop of even tussendoor een broodje eet zodat ik toch niet te laat klaar ben. 'k Wil met name in het weekend ook wel een beetje op tijd naar huis en van m'n kleine genieten. Ik trek meestal een half uur van de eindtijd af voor het gezin. 'k Ben er ook wel eens 10 min. eerder dan ik opschrijf als begintijd en ga ook wel eens wat later weg dan dat ik had opgeschreven.

  Overigens, ik krijg m'n kolfuren wel gewoon betaald. Ik moet 92-104u werken per 4 weken en per gezin heb ik meestal 5 kolfuren bovenop de uren voor het gezin.
   
 11. FunnyMe

  FunnyMe VIP lid

  8 jul 2006
  7.561
  0
  0
  Bedankt voor jullie reacties. Heb vandaag maar 1x gekolfd (flinke stuwing toen ik wegging) 8 uur geschreven voor het gezin en op dezelfde lijst ook half uur kolftijd. Werk betaald de kolfuren gewoon uit zeggen ze dus we kijken maar even.
   

Deel Deze Pagina