Ik wil morgen een cake gaan bakken, maar ik vind het zo stom om weer zo'n ordinaire boerencake te maken (niet dat ze niet lekker zijn ). Verder ben ik niet zo thuis in het maken van gebak, maar ik heb wel zin om wat lekkers in elkaar te knutselen dussss: Wie heeft er een lekker cake-recept ? gr. Joeja
Je kunt aan het bestaande cakerecept ook extra ingedienten toevoegen zoals bijvoorbeeld appel en kaneel of chocolade. Erg lekker hoor. Je brengt me wel op een idee. Ik denk dat ik er vandaag ook maar eens één ga bakken. Liefs Hummel.
heb laatst een cake gebakken met stukjes ananas uit een blikje erin, was ook een geweldig succes moet ik zeggen. laat de ananas wel ff een uurtje uitlekken en nog eens goed droog deppen voor je het in het beslag doet want er komt veel vocht uit. ik had eerst een laagje beslag gedaan, dan een laag ananas en dan de rest van het beslag.
150 gr zachte boter 150 gr suiker 1/2 zakje vanillesuiker (of 1 el citroensap) 2 gr zout 3 eieren nr 4 150 gr bloem (1 appel) extra: cakeblik van 1 liter oven (stukje aluminiumfolie) Bereiding: Beboter het cakeblik en bestuif het met wat bloem. Verwarm de oven voor op 160°C (hetelucht 150°C). Klop de boter met de suiker, de vanillesuiker en het zout met de mixer zacht en schuimig. Dan de eieren er 1 voor 1 door. Het volgende ei pas toevoegen wanneer het vorige ei goed is opgenomen. Mix totdat de suiker is opgelost. Zeef de bloem erover meng het (met stukjes appel) met een houten lepel door de botermassa. Doe het beslag in het cakeblik (tot ten hoogste 3/4 vullen) . Laat de cake in 1-1,5 uur gaar en goudgeel worden. Dek de cake eventueel het eerste ½ uur af met een stukje aluminiumfolie. De cake is gaar wanneer een barbecuepen of breinaald die er in gestoken wordt er weer droog uitkomt. De cake in het blik iets af laten koelen, daarna op een rooster storten en af laten koelen . dit is gewone basis cake je kan er vanlles door heen doen . ik doe meestal stukjes appel en rozijntjes erin maar ja kan er ook cacao in doen
hahahaha, hoe kan dat nu ?! Bij de meeste mensen is het andersom Wel, de cake was best makkelijk te maken, het gaat fijner dan met gewoon een pak cakemeel moet ik zeggen. Ik heb er stukjes appel met kaneel doorheen gedaan. De cake staat nu in de oven, ik ben eens benieuwd! Over 1,5 uur ongeveer zal ie wel klaar zijn Mijn man is zaterdag jarig, dan ga ik er nog een maken maar dan met (een eerdere tip) stukjes ananas en een chocoladeglazuur eroverheen (met frutsels besprenkeld, lekker feestelijk)
Ohh wat jammer dat ik nu op werk ben. Ik heb een heeeele lekkere spinazie cake met slagroom recept! Als je daar interesse in hebt, dan kan ik het morgen voor je zetten hier
ooh n hartige taart ook lekker ik hou t hier ook in de gaten trouwens taart bakken is ook simpel hoor 1 ei met 30 gram suiker en 30 gram bloem per halve liter inhoud van je bakvorm eerst ei met suiker mixen tot t licht geel is ong 10 minuten en dan de gezeefde bloem erdoor mengen en 50 minuutjes in de oven . zooo simpel en jammie haha zelfs als ie mislukt
Geen cake maar wel erg lekker driedubbele chocoladebrownies voor 20 stuks 'Deze brownies kun je 1 week bewaren in de koelkast, of een maand in de vriezer.' 200 g pure chocolade, kleingesneden 150 g ongezouten boter 175 g fijne kristalsuiker 1 tl vanille-aroma 3 eieren 75 g bloem 100 g witte chocolade, in stukjes van ½-1 cm 100 g melkchocolade, in stukjes van ½-1 cm evt. cacaopoeder om erover te strooien Verwarm oven voor op 160C. Vet bakblik van 20 x 20 cm in en bekleed de bodem en 2 zijkanten met 1 vel bakpapier. Verwarm de pure chocolade met de boter in een hitte bestendige kom boven een pan met zacht kokend water (kom mag water niet raken) en roer af en toe tot de chocolade en boter gesmolten zijn. Neem de kom van de pan af en laat het mengsel enigszins afkoelen. Klop met de mixer de suiker en het vanille-aroma door het chocolademengsel. Klop de eieren er 1 voor 1 zorgvuldig door. Voeg de bloem toe en spatel die er luchtig door, zodat je een glad mengsel krijgt. Roer de witte chocolade en de melkchocolade erdoor. Schep het in de vorm en bak 40 min., of tot er wat vochtige kruimels blijven hangen aan een in het midden ingestoken satépen. Laat de browniekoek volledig afkoelen in de vorm en neem hem eruit met behulp van de twee uiteinden van het bakpapier. Snijd de koek in 20 ruitjes, bestrooi evt. met cacaopoeder en serveer. Uit een 'delicious' tijdschrift. -LK: ook stukjes noot zijn erg lekker erdoor-
Die brownies klinken heerlijk! De cake is inmiddels klaar ennuhm... op Ik had het geluk dat er spontaan wat vrienden op de stoep stonden, die hebben meegesmikkeld. Hij was erg lekker
Hallo, mijn succesrecept is: 1 pak boerencakemix+ingredienten van de verpakking ongeveer 2 zure appels kaneel suiker amandelessence Appels schillen en klein snijden, samen met de suiker en de kaneel en rozijnen in een bak doen,hier wat maizena door heen doen, om het vocht te binden. dit even laten staan. Verpakking volgen van de boerencakemix, dan appel/rozijnen/kaneel/suikermix erbij doen, door elkaar doen, hier nog een dopje amandelessence (of twee naar smaak)aan toe voegen en dan in de oven. Ik vind hem heerlijk!Veel succes en eet smakelijk
Nou hier is ie dan 3 theeglazen tarwebloem 2 theegazen suiker 4 eieren 1 theegas melk 1 theeglas zonnebloemolie 2 zakjes bakpoeder 1 zakje vanilie suiker 250 gr. verse spinazie 2 pakken slagroom Verwarm de oven met 165 graden (hetelucht) Was de spinazie en gooi ze allemaal in een koekenpan en zorg ervoor dat ze slap worden. Als ze zover zijn, dan doe je alles in een blender en pureer je ze. Het moet ongeveer een halve glas zijn. Daarna pak je een grote kom, breek daarin de eieren en doe de suiker erbij. Dit ga je zo'n 5 min. mixen tot het wit en dik wordt. Daarna doe je de melk en zonnebloemolie erbij en ga je verder met mixen. Vervolgens doe je de bakpoeder (zeven) en vanilie suiker erbij. Als alles goed gemixt is, doe je de gepureerde spinazie erbij en ga je door met mixen. Het beslag zal dan helemaal groen worden. En als laatste zeef je de tarwebloem door het beslag heen en mix je dit weer zo'n 5 minuten en is het klaar. Beboter de grootste ovenschaal en doe daar het beslag in. Deze laat je 45 minuten in de oven en daarna kan je hem eruit halen. Mix in een aparte kom de 2 pakken slagroom met een beetje suiker. Bedek hiermee de bovenkant van de cake en strooi er wat kruimels overheen van de cake. Je kan een stukje van de cake afsnijden. Deze theeglas: http://i101.twenga.com/10/tp/67/37/93906737.png Deze ovenschaal of wat er op lijkt: http://images.hemalhemsat.com/pictures/ ... 275653.jpg of http://images.hemalhemsat.com/pictures/ ... 655347.jpg
Heb het nooit zelf gemaakt maar het is super lekker. Insallah ga ik het voor me man man probeer wel in het weekend
Jaa moet je zeker doen, is echt heel lekker en super zacht hihi Vooral met die slagroom erbij, geeft een lekker smaakje Succes hoop dat het lukt!