mazelen

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door missm, 12 jun 2013.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.
 1. Er is weer een uitbraak van mazelen in het land. Me nooit druk over gemaakt tot ik een kleintje had die nog niet ingeent is tegen de mazelen. Nog meer mama's die zich druk maken of kan iemand me wat onbezorgder maken?
   
 2. ik maak me ook druk,nu nog niet, het is hier nog niet en ik weet niet hoe besmettelijk het is maar als het hier zou zijn zou ik toch de ha en cb bellen voor uitleg
   
 3. ow dus best besmettelijk

  Besmetting
  De besmetting vindt plaats door middel van druppeltjes die via de lucht verspreid worden. Dit kan zijn met hosten of niezen. Tien dagen na de besmetting treden de vlekjes op. Echter, vier dagen voordat deze vlekjes verschijnen, is de persoon besmettelijk voor anderen. Mazelen heeft een incubatietijd van 10 tot 14 dagen. Incubatietijd is de tijd tussen de besmetting en de eerste ziekteverschijnselen. Tot ongeveer vier dagen na de mazelen is de persoon ook nog besmettelijk voor anderen. Mazelen is zo besmettelijk, dat 1 kind ongeveer 10 andere kinderen besmet. Wie eenmaal mazelen heeft, maakt zelf antistoffen hiertegen aan en kan later in zijn leven niet meer besmet worden met de mazelen.


  Gevaren
  1 op de 10 tot 1 op de 20 mensen met mazelen krijgt een oorontsteking erbij, soms met doofheid als gevolg.
  1 tot 5 op de 100 mensen krijgt een longontsteking, die zeer ernstig kan verlopen.
  1 op de 1000 mensen krijgt een hersenvliesontsteking, die ook zeer ernstig kan verlopen.
  1 tot 2 op de 1000 mensen sterft aan de gevolgen van de mazelen.
   
 4. het is ontzettend besmettelijk inderdaad.
   
 5. Nou ik lees dat het ook in provincie Utrecht is en groene hart..... dus zal vast door heel NL komen dan.... pfff,
   
 6. maar wat dan met de baby's die uiteindelijk ingeënt zullen worden maar dat nog niet zijn? die baby's onder 9 maanden dus?
  ik kies er voor om hem te laten inenten maar hij is nog geen 6 maanden, ik wil niet dat hij dat krijgt!
   
 7. het is vooral op de biblebelt omdat dat daar in verhouding veel mensen niet ingeent zijn wegens religieuze redenen.
  Als je daar niet in de buurt woont (of redelijk in de buurt) zou ik me niet teveel zorgen maken zeker ook omdat de meesten gewoon ingeent zijn hiervoor.
   
 8. volgens mij is inenting pas met 14 maanden voor mazelen.
   
 9. ow ja, ik had me vergist met 9 jaar :p
   
 10. ik woon redelijk in de buurt maar uiteindelijk helemaal ontwijken kan je het nooit volgens mij.
   
 11. maar die mensen gaan ook op vakantie in nederland of het buitenland en je kan anderen al ontsmetten voordat je weet dat je kind de mazelen heeft, ze komen toch ook andere jongere baby's tegen die nog niet de leeftijd hebben om ingeënt te worden die op hun beurt ook weer anderen besmetten, dit kan snel heel het land doorgaan volgens mij
   
 12. tsja, ik ben daar misschien wel wat makkelijk in. je kan niet ales voorkomen of rekening mee houden. moet je dan maar thuis blijven zitten met ramen en deuren gesloten totdat je kleine de inenting heeft gehad?
  je kan niet aan iemand zien of hij of zij ingeent is. dus ik denk zelf dat je er niet zoveel mee bereikt om je er erg druk over te maken.
  maar zou natuurlijk wel letten op de ziekteverschijnselen bij mensen om me heen.
   
 13. Tja. Je kan je druk maken maar schiet toch niets op. Gewoon.goed in de gaten houden. Hier heerst het ook, we zullen zien of E. Dr last van krijgt
   
 14. Ik kan me er niet heel druk om maken. Ook onze oudste is niet gevaccineerd voor BMR. Binnen mijn familie een hele historie aan slecht reageren op vaccins, maar de ziekten zelf heel normaal doorlopen, dus wij hebben bij de oudste de keuze gemaakt om de BMR, na steeds uitstel door ziekte en oorontstekingen, niet meer te doen.
  De jongste heeft een hartritmestoornis, en zij krijgt volgende week pas de tweede DKTP. Zij reageerde bij de eerste prik veel beter dan onze oudste, dus mogelijk dat ik bij haar er wel voor kies om de BMR wel te doen. Maar goed, als ze nu de mazelen krijgt, hoeft dat niet meer.

  Sydneys heeft keurig het lijstje met risico op complicaties gemeld: ik vind persoonlijk die risico's niet vreselijk hoog. Als m'n meiden ziek worden, houd ik ze goed in de gaten en zal ik contact met de huisarts zoeken en dan vertrouw ik er verder op dat hun lijf het wel aankan, want naast de allergieen en de hartritmestoornis, zijn ze verder goed gezond en is er met de weerstand niets mis.
   
 15. Ik maak me er ook niet zo druk om hoor.... Scheelt misschien dat mijn kleine niet naar een kdv gaat....
   
 16. Persoonlijk denk ik,
  dat zodra de mazelen nu uitbreekt onder gevaccineerd of buiten de bible belt dat er wel een extra vaccinatie komt net als met kinkhoest enz,
  maar neem aan dat er dan ook wel voor gewaarschuwd word toch??
   
 17. Zit er ook redelijk dichtbij, zelfs zo dat de kids van een vriendin het wel hebben. Zij laat de kids niet inenten en wij wel. Maar volgens mij is die BMR met 14 maanden pas en vorige week werd onze jongste 1 jaar. Hebben dus gevraagd (en ze zei het zelf gelukkig ook) of ze een andere keer wilde komen.. Loop liever niet het risico dat ze het krijgt..
  Maar helemaal ontwijken kun je het nooit. Besmetting vindt plaats via hoesten etc en dat kan ook gebeuren terwijl je niet eens weet dat het kind dat hoest ziek is..
  Miffy; denk ook dat er wel gewaarschuwd wordt als het ook onder gevaccineerde kinderen uitbreekt. Gebeurt idd met andere ziekten ook.
   
 18. Ik woon een paar dorpen verderop en heb een kleine van vijf maanden. Eerlijk gezegd maak ik me wel druk..
   
 19. kan ik me voorstellen dan is het helemaal dichtbij
   
 20. Kan ik me helemaal voorstellen dat je, je druk maakt, ik maak me nog druk en ik zit er god zij dank ver vanaf woon in Limburg en gelukkig (heb ik net gekeken) is de vacinatiegraad hier hoog!

  Vind het ronduit beangstigend dat er kinderen zijn die niet ingeënt zijn en andere kinderen daarmee kunnen besmetten.
   

Deel Deze Pagina