Melatonine

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door Sablovesgeof, 19 nov 2009.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Sablovesgeof

  Sablovesgeof Actief lid

  4 jun 2007
  141
  0
  0
  Hallo

  Ik heb een dochtertje van 2 jaar oud.
  Doordat zei slecht slaapt heb ik van de dokter melatonine voorgeschreven gekregen, ze mag voor het slapen gaan 1 mg.
  Nou vroeg ik mij af of er mensen op dit forum zijn die ook ervaring hiermee hebben en of het heeft geholpen bij hun.

  Groetjes Sabrina
   
 2. Mikki77

  Mikki77 VIP lid

  17 nov 2007
  5.698
  0
  0
  Noord-Holland
  Ik gebruik sinds kort melatonine omdat ik na de bevalling een slaapstoornis heb ontwikkeld. Ik werd midden in de nacht wakker en kon dan niet meer slapen, waardoor ik maandenlang niet meer dan 5 uur slaap per nacht heb gehad. Ik was echt helemaal op toen ik die melatonine begon te gebruiken, maar ik merk nu al duidelijk verbetering. Je slaapt er heel snel mee in, maar het voelt niet onnatuurlijk zoals bij een slaappil. En ook het doorslapen is beter geworden. Ik word 's nachts nog wel een paar keer wakker, maar val dan vrij snel weer in slaap. Wat het effect is bij kleine kinderen weet ik niet.
   
 3. Sablovesgeof

  Sablovesgeof Actief lid

  4 jun 2007
  141
  0
  0
  Bedankt voor de snelle reactie.

  Ik hoop dat het werkt en dat ze weer een beetje in het dag en nacht ritme komt, want dit is door ziekte bij haar helemaal verstoort.

  Nog meer mensen die ervaring hebben met melatonine en watvoor dosis hun kinderen krijgen?

  Groetjes Sabrina
   
 4. mariska1978

  mariska1978 Bekend lid

  22 okt 2008
  702
  1
  0
  psychiatrisch verpleegkundige
  Vorden
  Ik heb geen ervaring met melatonine bij kinderen. Zelf gebruik ik het wel, als ik nachtdiensten heb. Zonder kom ik dan nauwelijks in slaap overdag en slaap ik ook maar kort
   
 5. Cycaa

  Cycaa Actief lid

  15 jan 2008
  484
  0
  0
  In between jobs
  Zuid-Holland
  Ik heb ook nog nooit gehoord dat het aan kinderen werd voorgeschreven maar bij mij heeft het altijd goed geholpen om door te slapen en na een jet lag. Ik neem zelf 3 pilletjes van 1 mg dus de dosering lijkt logisch
   
 6. Nikita23

  Nikita23 VIP lid

  31 jul 2006
  5.198
  0
  0
  Bij mij werkte het super. Alleen was dat wel in de dosering die later verboden werd ivm hartkwalen die je kon ontwikkelen. Maar het werkte wel...
   
 7. sweetamber

  sweetamber Fanatiek lid

  6 nov 2008
  1.271
  0
  0
  apothekersassistente
  Melatonine is een stofje dat ook door je lichaam wordt aangemaakt als je moet gaan slapen.

  Dus door dit in te nemen denkt je lichaam dat je moet slapen. Daarom wordt het ook gebruikt bij jet-lag en mensen die in ploegendiensten werken.

  Ook wordt dit wel bij kinderen gebruikt, maar bij zulke kleintjes heb ik nog nooit gezien, dus daar kan ik je niets over zeggen. Maar het is dus geen "standaard" slaapmiddel....
   
 8. Mirre

  Mirre Fanatiek lid

  4 jul 2006
  4.173
  1
  0
  Zwijndrecht
  Mijn zoontje van 16 mnd oud heeft ook een aantal maanden geleden Melatonine 1 mg voorgeschreven gekregen door de KA.
  Dit omdat we al 1,5 gezondheidsproblemen met hem hebben (al aantal x operatie ondergaan, allergie, KNO problemen, Reflux) en daardoor is z'n slaapritme niet oke.
  Nadat we van alles geprob hadden (begeleiding ZH/huilbaby's etc)
  kregen we dit middel om te proberen.
  Dean reageerde er niet goed op (geprikkeld, meer huilerig en s nachts juist wakker worden en angstig zijn/wijzen naar dingen...)
  Waarsch is 1 mg voor hem te zwaar. We hebben het nu al heel lang niet meer geprob (omdat hij geruime tijd koorts/griep had en zetpillen gebruikte) Afgesproken is met de KA dat we zodra hij weer "fit" is....we weer eens een halfje gaan proberen.

  Mijn collega gebruikt het middel al heel lang voor haar meiden en die doen het het prima op. Bij haar is het voornamelijk gebruikt als inslaper, voor mijn zoontje was het bedoeld als doorslaper..proberen ritme te gaan krijgen.

  Suc6

  Mirre
   
 9. annetske

  annetske VIP lid

  14 sep 2007
  5.112
  0
  0
  Friesland
  Ik gebruik het zelf wel eens als ik het heel druk gehad heb en niet rustig in slaap kan vallen daardoor. bij mij werkt het erg goed altijd, val er rustig op in slaap en wordt de volgende dag uitgerust wakker. en als ik wakker wordt 's nachts slaapt ik ook zomaar weer verder. Maar bij mij op de verpakking staat dat het niet voor kinderen is... Heb je het al geprobeerd inm bij je kindje?
   
 10. klarinet

  klarinet Fanatiek lid

  23 apr 2007
  2.732
  0
  36
  Doktersassistente
  Zuid limburg
  Toevallig hoorde ik het net bij Helemaal heppie van de frogers op tv. Deze kinderen kregen ook melatonine.
  Misschien wel wat voor mij, gezien ik het af en toe nog 2 a 3 uur s' nachts op de klok zie worden!!
  Maar ervaring heb ik er dus niet mee!
   
 11. shampoo

  shampoo Bekend lid

  6 sep 2008
  948
  0
  0
  Rotterdam
  Gebruiken jullie dan "puur" alleen de melatonine of zit dat in een pilletje van bv valdispert? Hoe heet dat wat jullie gebruiken?
   
 12. Frieda

  Frieda Bekend lid

  24 feb 2009
  691
  0
  0
  Moeder, Huisvrouw, WAO-er
  Ik ben zelf ook sinds een aantal weken Melatonine gaan gebruiken, omdat ik door de gebroken nachten met Noelle steeds slechter ging slapen. Je raakt oververmoeid en krijgt daardoor zelf ook inslaap- en doorslaap-problemen. Ik lag echt tijden wakker voordat ik kon inslapen en wanneer ik weer was gewekt door haar, kon ik daarna zelf helemaal niet weer in slaap komen. En ook wanneer ze ons wel met rust liet, werd ik zelf steeds vaker wakker 's nachts. Uiteindelijk nam mijn man Noelle meestal voor zijn rekening, als zij 's nachts wakker werd, omdat hij gemakkelijker weer kan inslapen. En dankzij de Melatonine lukte het mij eindelijk om beter door te slapen als Noelle ons wekte. Met inslapen heb ik nog wel eens wat problemen, maar dat komt eigenlijk doordat ik de Melatonine dan te laat inneem.

  Ik gebruik dus Melatonine van het merk Sleepzz. En omdat ik daarmee goede resultaten had en ik van datzelfde merk ook een Junior Rust- en Slaapsiroop tegen kwam, zijn we zo'n 3 weken geleden daarmee begonnen om dat aan Noelle te geven. En sindsdien slaapt ze ineens de hele avond en nacht achterelkaar door. Nadat ze al een jaar lang slaapproblemen heeft, weten we niet wat we meemaken. Maar in deze siroop zit echter geen melatonine. Alleen andere natuurlijke middelen ter bevordering van de slaap.

  Maar nu las ik ook vandaag ergens over melatonine, dat pasgeborenen dit nog niet zelf aanmaken en dat kinderen pas vanaf een jaar zelf melatonine aan gaan maken. En aangezien Noelle nu dus pas een jaar is geworden, zou het dus ook nog kunnen dat ze vanwege biologische veranderingen ineens beter gaat slapen. Ook heeft ze eigenlijk voornamelijk een probleem met veiligheid gehad, waardoor ze slecht sliep (en daarvoor gaf ik haar ook nog een bach bloesemremedie) en wellicht is er nu ineens meer vertrouwen en voelt ze zich eindelijk veilig.

  Al met al blijft het dus de vraag of de siroop er alleen voor heeft gezorgd, dat ze nu beter is gaan slapen, maar het heeft in ieder geval wel haar nieuwe slaappatroon in gang gezet lijkt het. Momenteel is de siroop sinds afgelopen vrijdag op en haar slaappatroon is wel weer iets in de war gestuurd door een verkoudheid, maar eigenlijk gaat het slapen ondanks dat nog steeds beter dan ooit.

  Dus de Junior Rust- en Slaapsiroop van Sleepzz is voor anderen misschien ook de moeite van het proberen waard. Deze siroop is geschikt voor kinderen van 1 tot 12 jaar. Op de Melatonine tabletjes van Sleepzz staat echter dat het niet geschikt is voor kinderen en per tabletje zit er 0,1 mg melatonine in. Zelf neem ik daar 10 tabletjes van in voor het slapengaan, wat dus neer komt op 1 mg, wat voor mij dus ook al lijkt te werken. De hoogte van de dosering van Melatonine kan echter per persoon heel erg verschillen, omdat iedereen zelf ook in verschillende mate melatonine aanmaakt. Dus sommige mensen slapen misschien heel slecht, doordat ze zeer weinig melatonine aanmaken.
   
 13. Ik ga morgen ook sleepzz halen voor mn zoontje, misschien is dat DE oplossing.
   
 14. Mirre

  Mirre Fanatiek lid

  4 jul 2006
  4.173
  1
  0
  Zwijndrecht
  Wat ik thuis heb is echt alleen Melatonine ...in een heel klein pilletje (alleen op dokters-recept verkrijgbaar bij de apotheek)
   
 15. Nou hier wezen kijken voor de sleepzz junior, helaas nergens te vinden. Maar de apotheek die besteld het voor ons, en ze verwacht dat ze het morgen binnen hebben!
   
 16. Frieda

  Frieda Bekend lid

  24 feb 2009
  691
  0
  0
  Moeder, Huisvrouw, WAO-er
  Nou, zo kan het dan ook. Via de apotheek kun je vaak wel vrij snel aan iets komen. Maar anders zou je het zelf ook nog via internet kunnen bestellen. Dat doe ik ook heel vaak. Meestal is het dan ook vandaag bestellen en morgen in huis.

  Ben heel benieuwd of het bij je zoontje ook gaat werken. Laat je dat nog even weten?

  Volgens de bijsluiter kun je 1 dosis een half uur voor het slapen gaan geven, maar bij druk gedrag kun je ook 3 keer per dag een dosis geven. Wij gaven Noelle de eerste paar dagen dus die ene dosis 's avonds, maar toen merkten we nog niets. We zijn toen overgestapt op 3 keer per dag een dosis en vanaf die dag sliep ze ineens als een roosje. Kan toch niet echt toeval zijn, lijkt me.
   
 17. Ik zal het zeker nog wel even laten weten, ik ben ook erg benieuwd
   
 18. Sablovesgeof

  Sablovesgeof Actief lid

  4 jun 2007
  141
  0
  0
  Bedankt voor jullie reacties!

  Heb mijn dochtertje vandaag voor het eerst melatonine gegeven ben benieuwd hoe het vanacht gaat. Ze is nu in ieder geval makkelijk in slaap gevallen. Ik laat het jullie nog weten verder.

  Groetjes Sabrina :)
   
 19. Ben benieuwd, hou je ons op de hoogte?
   
 20. Frieda

  Frieda Bekend lid

  24 feb 2009
  691
  0
  0
  Moeder, Huisvrouw, WAO-er
  #20 Frieda, 20 nov 2009
  Laatst bewerkt: 20 nov 2009
  Hoi Sabrina,

  Heeft jouw dochtertje altijd al een slaapprobleem gehad trouwens?

  Noelle heeft haar hele eerste jaar al slaapproblemen, maar er zijn ook steeds wel periodes geweest dat ze de nacht wel goed doorsliep. Hier was het vooral in de avond altijd een heel gedoe. Dan werd ze tot een uur of 12 echt elk uur wakker en moest ze altijd opnieuw bij ons op schoot weer in slaap vallen en dat duurde dan ook vaak wel weer een hele tijd of ze werd weer wakker als we haar terug in bed legden.

  Sinds we nu met de slaapsiroop waren begonnen, slaapt ze ineens de avonden ook voornamelijk door en gaan de nachten eigenlijk helemaal goed. Ze wordt af en toe nog wel eens een keer wakker, maar dan slaapt ze na even jammeren zelf weer in of we moeten haar heel even gerust stellen en dan slaapt ze weer in. Al met al een mega verbetering ten opzichte van voorheen.

  En momenteel gaat het nog steeds zo goed, terwijl ze nu geen slaapsiroop meer krijgt. Wel geven we haar nu nog een Bach bloesemremedie, de Kids Rescue Remedie, die ontspant en stelt gerust. Dus dat is ook nog iets voor anderen om uit te proberen bij slaaproblemen bij kinderen. Want aan veel slaapproblemen liggen van oorsprong, denk ik, toch wel gevoelens van angst en onveiligheid ten grondslag, waardoor ze zich niet goed durven overgeven aan de diepe slaap.

  Ik ben in elk geval heel benieuwd of de melatonine gaat helpen bij je dochtertje. Hopelijk komt ze daardoor toch in een diepere slaap en slaapt ze beter door.
   

Deel Deze Pagina