mijn zoon plast weer in de broek!

Discussie in 'Peuter en kleuter' gestart door Nataly1972, 23 jan 2013.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Nataly1972

  Nataly1972 Fanatiek lid

  8 jun 2009
  2.375
  5
  38
  projectcoordinator
  Hengelo
  Hai,

  Mijn zoon is sinds maart vorig jaar zindelijk maar sinds vorige week plast hij weer in de broek met als dieptepunt gisteren met 4 natte broeken. Hij laat echt zijn plas lopen en is dan helemaal nat. Hij zegt zelf dat hij te laat is maar het gebeurt ook gewoon als hij op de bank zit tv te kijken.

  Hij is net 4 geworden en gaat sinds 7 januari naar school. De eerste 2 weken was er niks aan de hand maar sinds maandag plast hij ook school en de BSO in zijn broek. Nu doen ze er niet moeilijk over omdat ze weten dat hij het wel kan maar ik vind het zo vervelend en zo raar want hij is altijd zindelijk geweest.

  Wat kan het zijn (alles nieuw op school en niet weten hoe hier mee om te gaan?). Hij vind het leuk op school zegt hij zelf en ook de juf vind dat alles goed gaat, alleen het plassen dan.

  Wat kan ik er aan doen? Ik heb al gezegd dat hij voor elke dag die hij droog is een sticker mag plakken en bij 10 stickers mag hij een cadeautje uitzoeken (hij wil een monsterstruck) maar toch werkt dat niet want hij heeft al 2 dagen geplast en dus nog geen sticker verdiend.

  Het lijkt wel of hij het niet belangrijk vind en het niet erg vind om in zijn broek te plassen.

  Alle adviezen zijn welkom.
   
 2. Young Flower

  Young Flower Fanatiek lid

  25 jul 2006
  2.271
  3
  38
  near rotterdam
  hmm hier helaas zelfde probleem. sinds hij naar school gaat ook vaak weer plassen in zijn broek terwijl hij al aardig wat maanden zindelijk is. weet eigenlijk ook niet zo goed wat er aan te doen. dus lees even mee.
   
 3. Yolanthe

  Yolanthe VIP lid

  Ik zou hem gewoon sturen bijv 30 min. nadat hij wat gedronken heeft. Als hij 15 min. aan het spelen is, etc op momenten (nouja liever dus er net voor) waar het vaak mis gaat.Omdat het met stickers niet werkt.
   
 4. Nataly1972

  Nataly1972 Fanatiek lid

  8 jun 2009
  2.375
  5
  38
  projectcoordinator
  Hengelo
  Ik heb hem vanmiddag op vaste tijden naar de wc gestuurd en dan komen er wat druppels om vervolgens nog geen 10 minuten later weer in de broek te plassen:(. Ik weet het niet meer. Hij is ook heel erg dwars met het naar bed brengen, hij wil niet, dan mag ik dit niet doen en dan zijn vader dat niet doen, terwijl naar bed gaan nooit een probleem was.

  Hij heeft nooit echt last gehad van de peuterpubertijd maar lijkt dit nu dubbel en dwars in te halen.

  Denk toch dat het van alle nieuwe dingen (school en dan 2x overblijven en de BSO) is dat hij nu zo moeilijk doet en weer in zijn broek plast. Hoopt dat het snel beter gaat.

  Ik ga zijn goede gedrag (wat hij natuurlijk ook wel heeft) maar belonen.
   
 5. Young Flower

  Young Flower Fanatiek lid

  25 jul 2006
  2.271
  3
  38
  near rotterdam
  hier een dag droog. dus meteen even gebruik van het positieve gemaakt en meteen de afspraak gemaakt als hij thuis nog droog is (waren op de bso) dat hij dan een snoepje kreeg. en ja hoor meneer was droog. dus meteen aangegeven elke dag dat we thuiskomen en hij droog is krijgt hij een snoepje. in de hoop dat dit genoeg stimuleert.
   
 6. tam27

  tam27 Fanatiek lid

  6 aug 2005
  3.173
  0
  36
  verpleegster
  Zuid-Holland
  Mijn dochter kreeg ook last van ongelukjes op de kleuterschool.
  Achteraf leek het erop dat ze gewoon erg moest wennen aan de overgang naar de kleuterschool.
  Ik heb er in die tijd niet teveel aandacht aan besteed en na een paar weken was dit ook over.
   
 7. cupcakes

  cupcakes Fanatiek lid

  28 sep 2006
  2.554
  1
  38
  Midden van NL
  Het schijnt heel vaak voor te komen dat kinderen een terugval in zindelijkheid hebben als ze net naar school gaan. Inderdaad omdat alles nieuw en anders is. Weet hij goed waar de wc is op school? Durft hij wel zelf te gaan? Moet hij soms te lang wachten voordat hij mag gaan? Dat zijn wel dingen om op te letten.

  Maar waarschijnlijk is het gewoon het nieuwe en wordt het vanzelf weer minder.
   
 8. annetske

  annetske VIP lid

  14 sep 2007
  5.112
  0
  0
  Friesland
  komt vaker voor als ze net naar school gaan, zijn de spanningen. Mijn zoon deed net voor hij naar school moest en ons buurmeisje ook. Is nu weer helemaal over.
   
 9. Nataly1972

  Nataly1972 Fanatiek lid

  8 jun 2009
  2.375
  5
  38
  projectcoordinator
  Hengelo
  Ik denk dat ik er achter ben, hij wacht gewoon veel te lang met naar de wc gaan. Hij zit te spelen en dat wil hij niet onderbreken om naar de wc te gaan. Op school ook, dan ziet hij zoveel leuks onderweg naar de wc dat hij al in zijn broek gedaan heeft voordat hij bij de wc is. Nu gaat de juf daar beter op letten en wij gaan hem op vaste tijden naar de wc sturen zonder treuzelen. Dat treuzelen zorgt ervoor dat hij te laat is bij de wc. Het blijven spelen en niet naar de wc willen gaan zorgt ervoor dat hij kleine beetjes in zijn bloek plast.

  Op school is inderdaad alles spannend en nieuw en waarom moet je dan naar de wc, is alleen maar zonde van je tijd:D. Voor de zekerheid gaan we wel even zijn plasje laten nakijken want ik vind wel (en de juf ook) dat hij de laatste weken heel vaak op een dag naar de wc moet.

  Bedankt voor jullie adviezen.
   
 10. Young Flower

  Young Flower Fanatiek lid

  25 jul 2006
  2.271
  3
  38
  near rotterdam
  hoe gaat het nu met hem?
   
 11. Miek74

  Miek74 Fanatiek lid

  3 nov 2007
  1.970
  0
  0
  NH
  hier exact hetzelfde probleem :( Al weken gaat het erg slecht, hij kan amper een dag droog blijven. Ik let erop en stuur hem naar de wc maar dan wordt hij boos. Dan doet hij onder dwang een kleine plas om dan een kwartier later in zijn broek te plassen. Vaak wel 4x per dag. Ik heb extra broeken moeten kopen omdat ik er niet tegenop kan wassen. Stickers werken niet meer, kadootjes ook niet meer. Het kan hem niks meer schelen. Ook niet als zijn broek helemaal nat is. Onderhand weet ik ook niet meer wat te doen. Hij is een half jaar zindelijk geweest en zit nu sinds januari op school waar hij het erg naart zin heeft.

  gr Miek
   
 12. belize

  belize VIP lid

  25 feb 2009
  10.280
  7
  38
  misschien een paar dagen thuis houden?ik weet niet of dat mogelijk is.
   
 13. Nataly1972

  Nataly1972 Fanatiek lid

  8 jun 2009
  2.375
  5
  38
  projectcoordinator
  Hengelo
  Hier gaat het inmiddels wel wat beter al plast hij nog wel eens in de broek maar gelukkig nu al 2 weken niet meer op school en de BSO. Laatste keer was zondag, toen was zijn neefje op bezoek en waren ze achter in de tuin in de zandbak aan het spelen. Hij wilde zijn spel niet onderbreken door naar de wc te gaan en heeft in zijn broek geplast. Ik stuur hem nu vaker naar de wc en dat helpt wel maar als hij iets te leuk vind en moet plassen dan neemt hij gewoon niet de tijd om naar de wc te gaan.
   
 14. Nataly1972

  Nataly1972 Fanatiek lid

  8 jun 2009
  2.375
  5
  38
  projectcoordinator
  Hengelo
  oh ja, heb zijn plasje laten onderzoeken maar dat was allemaal goed.
   
 15. Young Flower

  Young Flower Fanatiek lid

  25 jul 2006
  2.271
  3
  38
  near rotterdam
  hier ben ik nu beetje aan het bijhouden hoeveel hij drinkt en wanneer en hoeveel hij plast. gisteren bij de bso nog goed geplast voor we weggingen 10 minuten later thuis nog een keer grote plas. dus sindsdien hou ik het bij. ook ik ben nu weer met stickers begonnen na 3 dagen droog krijgt hij een cars auto.

  ook hier denk ik dat hij zichzelf de tijd niet gunt dus de bso is al helemaal bezig hem op gezette tijden te sturen. school is wat lastiger veel invallers door ziekte laatste 2 weken dus werkt niet echt mee.

  toevallig vandaag weer eens een droge dag. dus zijn eerste sticker is binnen. wel plast hij echt elke dag zijn bed nat welke luier ik ook gebruik
   
 16. belize

  belize VIP lid

  25 feb 2009
  10.280
  7
  38
  misschien krijgen ze limonade,snoep of zo op school of bso?mijn jongen moet daar zoveel meer plassen.
   
 17. Nataly1972

  Nataly1972 Fanatiek lid

  8 jun 2009
  2.375
  5
  38
  projectcoordinator
  Hengelo
  Even een update van mijn kant.

  Het gaat nu weer even niet zo goed. Hij heeft 2 weken vakantie gehad en de eerste week ging het heel goed, geen ongelukjes meer gehad maar vanaf vorige week weer regelmatig. Deze week weer naar school en elke dag plast hij 1 keer in de broek. De juffrouw zegt dat hij echt te lang wacht met het naar de wc gaan en dat hij dan dus te laat is. Thuis zit hij ook gewoon op de bank tv te kijken en dan gaat het mis.

  Ik weet het niet meer, boos worden we niet maar ik wordt er wel moedeloos van, hij kan het wel maar waarom hij dan gewoon niet naar de wc gaat en in de broek plast, ik snap er niks van.

  Belonen met een sticker helpt ook niet want dan zegt hij gewoon
  'jammer geen sticker verdient vandaag'

  Ik ben voor mijn gevoel de hele dag met hem in discussie over alles, bij alles wat ik zeg of vraag is het 'ja maar mama'. Ik vind het allemaal even niet zo leuk meer. Er zitten nu 19 kindjes in zijn klas en hij is de enige die regelmatig in zijn broek plast. Dit gaat nu al sinds 21 januari zo (was de eerste dag dat hij op school in broek plaste).
   
 18. Wen1975

  Wen1975 Fanatiek lid

  21 nov 2009
  3.620
  0
  0
  .
  Nederland
  Ik heb verder geen tips voor je, maar krijg wel een beetje het idee dat je te veel druk op hem legt qua in zijn broek plassen. Je moet vooral rustig blijven en niet gefrustreerd raken, want daarmee leg je nog meer druk op hem. Ik denk echt dat het een fase is, blijven belonen (stickers, overdreven complimenteren etc) als hij het wel goed doet. En niet extra benadrukken of in discussie gaan als hij het fout heeft gedaan.

  Vindt hij het wel leuk op school of zit hij ergens mee? Zit er een verandering op korte termijn voor hem aan te komen?

  S6 in ieder geval, ik hoop dat hij snel weer volledig zindelijk is.
   
 19. Nataly1972

  Nataly1972 Fanatiek lid

  8 jun 2009
  2.375
  5
  38
  projectcoordinator
  Hengelo
  Ik weet dat ik er teveel mee bezig ben maar ik vind het erg moeilijk om los te laten, vooral omdat het bijna een jaar goed is gegaan en nu sinds 2 maanden niet meer. Hij voelt natuurlijk ook dat ik het heel erg vind en dat is ook niet goed.

  Ik vraag aan zijn juf of hij het op school leuk heeft en hij met alles mee doet en dat gaat allemaal heel erg goed. Zij denken echt dat hij te druk bezig is en dan niet wil plassen. Zo gaat het thuis ook. Hoe krijg ik hem zo ver dat hij gewoon gaat plassen en niet wacht tot hij zo nodig moet dat hij de wc niet meer haalt.

  Ik heb al een cadeautje gekocht en dat staat ingepakt boven op de kast zodat hij het ziet staan. Hij krijgt het van mij als hij zijn best doet en aangeeft dat hij moet plassen en dan verdient hij een sticker. Bij 5 stickers krijgt hij het cadeautje. Het staat er al sinds vrijdag en hij heeft nog niet 1 sticker verdient. Vandaag weer 3 broeken nat, 2 op school en 1 op de BSO.

  Ik ga morgen maar eens met het CB of GGD bellen of zij nog tips of adviezen voor mij hebben.
   
 20. Young Flower

  Young Flower Fanatiek lid

  25 jul 2006
  2.271
  3
  38
  near rotterdam
  hier is het eindelijk minder. niet over maar minder. en niet meer elke dag. ook het doorlekken in bed is minder. Nu plast hij gemiddeld 1x in zijn broek. en altijd einde van de dag als hij moe is.

  wat ik nu gedaan heb is minder drinken mee geven naar school en sindsdien gaat het op school goed. bso wil het nog wel eens fout gaan omdat hij dan moe is. veel drukke kindjes en dan is het snel gebeurd.

  maar goed we zijn van 3 broeken naar 1 of geen gegaan dus vind het al een stap vooruit
   

Deel Deze Pagina