Na curretage bruine (caramel kleur) afscheiding

Discussie in 'Miskraam' gestart door roosje1987, 15 jul 2008.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. roosje1987

  15 jul 2008
  49
  0
  0
  Ben 2 weken geleden gecurreteerd.
  Ik dacht 11 weken en 4 dagen zwanger te zijn (had al een eerdere echo gehad met 6 weken en 5 dagen, en daar klopte het hartje) Maar echter met 8 weken en 4 dagen was het hartje gestopt. Ik liep dus al 3 weken met een doodvruchtje rond.

  De dag na de echo begon ik ook te vloeien (was op donderdag) En zaterdag verloor ik 2 grote proppen zonder pijn en bloede ook niet veel. Gewoon ongesteldheid bloed zeg maar.
  Maar voor maandag stond al een curretage geplant. Dus maandag ochtend moest ik toch langs komen en er bleek nog een gedeelte achter te zijn gebleven, dus alsnog moest ik gecurreteerd worden.

  Voor mijn zwangerschap en tijdens mijn zwangerschap had ik altijd al veel afscheiding die niet heel fris rook, maar was al keertje bij de dokter geweest, en niks aan de hand (geen soa of iets dergelijks)

  Maar nu na mijn curretage heb ik amper bloedverlies gehad, dat is natuurlijk heel fijn, maar nu heb ik wel hele vieze afscheiding. Het ruikt niet fris en het heeft een bruine kleur. Meer een caramel kleur eigenlijk :oops:

  Maar nu is eigenlijk mijn vraag, is dit normaal? (het is zeker geen oud bloed, want dat heb ik vaker gehad en ziet er heel anders uit)
  Ohja en klinkt misschien raar maar ik heb ook een heel raar gevoel (met vlagen) in mijn buik. Alsof er van binnen iets tegen mijn buik aantrapt om het maar ff zo te noemen, maar het doet totaal geen pijn als ik het voel, maar het is wel een vaag en irritant gevoel. (hoop dat jullie het snappen, is moeilijk uit te leggen, want heb het nooit eerder gehad)

  Tijdens de pil werd ik zwanger en ben ook gelijk weer terug aan de pil gegaan. De arts die de curretage heeft gedaan raadde dat aan zodat het bloeden eerder zou stoppen en ik weer wist wanneer ik ongesteld moest worden.
  Ik ben terug aan de pil gegaan omdat ik geen partner meer heb waar ik opnieuw een kindje mee kan maken :cry: Dus momenteel regel ik alleen mijn ongesteldheid met de pil, en gebruik ik hem niet meer als voorbehoeds middel.

  Ik heb zo'n sterke kinder wens, en die zal voorlopig niet in verlulling kunnen gaan. Dus hoop dat ik aan deze curretage niks erntigs over heb gehouden. Ik heb 12 augustus pas controle bij de gyneacoloog.

  Heel erg bedankt voor het lezen van mijn verhaal.
  Het is ook wel fijn om het nog een keertje kwijt te kunnen.
  Hoop dat mensen die jammer genoeg hetzelfde hebben mee gemaakt mij iets kunnen vertellen over de bruine afscheiding en vaage gevoel in mijn buik.
   
 2. Trees

  Trees Niet meer actief

  Getver meis wat naar wat je allemaal mee hebt moeten maken. Ik herken wel dat het gevoelig was en de caramelkleurige afscheiding. Het is toch een wond in je baarmoeder die moet genezen. Dat rottige gevoel heeft bij mij tot mijn eerste menstruatie geduurt (7 wk na de curretage). Heb daardoor zelf even gedacht dat ik weer zwanger was, omdat het echt een trekkend, stekend gevoel was. Achteraf kwam het toch dat de allemaal erg gevoelig is van binnen. Logisch ook want er is van alles gebeurt daarbinnen, eerst een zwangerschap en dan een curretage. Die gekke afscheiding (het leek bij mij wel een beetje op diarree, heel vies :oops:), is volgens mij nog een beetje oud bloed vermengt met witte afscheiding. Heb het zelf weken lang gehad en was volgens de gynaecoloog niks raars.
  Heel veel sterkte met alles!
   
 3. roosje1987

  15 jul 2008
  49
  0
  0
  Heel erg bedankt voor je reactie.
  Het steld me toch wel een beetje gerust.
  Maar ik mag nu inmiddels toch wel zwemmen neem ik aan?
  Ik kreeg een briefje mee waarop stond 2 weken niet zwemmen, in bad, tampons of sex. Of als het bloeden gestopt was.
  Maar zolang ik dit heb staat je baarmoeder mond dan niet nog een stukje open? Mijn moeder belde net en ze wil misschien met mij op vakantie even een weekje naar zuid frankrijk. Even er tussen uit. Maar ik vind het eng om te gaan zwemmen... (dan zou ik zaterdag al vertrekken)
   
 4. Noodles

  Noodles Actief lid

  8 aug 2006
  277
  0
  0
  Hoi Roosje,

  Gewoon lekker gaan, en zwemmen kan gewoon hoor. Alleen als je echt nog veel rood bloed verliest moet je daar een beetje mee oppassen, maar anders niet. Ik heb intussen 3 curettages ondergaan en ben alle keren gewoon lekker weer meteen gaan zwemmen, zonder problemen. Fijne vakantie, waarschijnlijk knap je er van op!

  Groetjes Noodles
   
 5. inge08

  inge08 Actief lid

  21 mrt 2008
  204
  0
  0
  Hoi,

  Ten eerste heel veel sterkte! Tis niet niks..

  Ook ik herken het buine vieze afscheiding ook.. Ik ben ook gecurreteerd en na de curretage had ik ook wat ast van afscheiding, je kijkt er ( sorry hoor) een beetje slijmerig op. Zat verder bij mij geen geur aan, maar heb me er eigenlijk nooit druk om gemaakt. Zal er wel bijhoren denk ik dan..
  Ook het vage buikpijn gevoel had ik ook, een curretage is toch best heftig, en je baarmoeder lijdt hier toch wel even onder..

  Maar mocht je het niet vertrouwen kun je altijd de afdeling bellen waar je bent geholpen of een dokter.

  Succes en nogmaals sterkte!
   
 6. Kikibo

  Kikibo Actief lid

  2 mei 2008
  334
  0
  0
  Noord Brabant
  Ik heb precies hetzelfde.. Ik heb 6 juli een curretage gehad, meteen daarna nog veel bloed verloren (kraamverband vol) en vanaf dat moment die caramel kleurige afscheiding en buikpijn.
  Ik had veel bloed verloren en een veel te laag ijzergehalte, dus ik slik ijzertabletten. Ik probeer mezelf wijs te maken dat de buikpijn door die pilletjes komt.
  En die afscheiding blijft me zorgen baren. Niet zozeer de hoeveelheid, het is echt weinig, maar de kleur. Het blijft die caramel kleur houden.
  Ik wil het allemaal afronden en achter me laten, maar dat kan pas als die kleur weg is en de buikpijn over is. Ik blijf me er druk om maken.

  Jullie herkennen die afscheiding dus? Ook nog 2 weken na de curretage?
  Trees, jij hebt dit 7 weken lang gehad? En was jouw 1e menstruatie normaal, niet heel veel dus?
  Ik ben zo bang dat het vele bloedverlies terug komt en bang dat die eerstre menstruatie heel hevig is en dus blijkt dat er nog weefsel is achtergebleven en nog een curretage nodig is. Ben hier met momenten zo depressief van, terwijl ik de feitelijke miskraam eigenlijk wel zo'n beetje verwerkt heb.

  Roosje, wat verdrietig dat je zo graag een kindje wilt, maar geen partner hebt. Jouw tijd komt echt nog wel, daar moet je vertrouwen in hebben. Vandaag vetrek je naar Zuid Frankrijk? Ik hoop dat je een fijne vakantie hebt.

  Inge, hoe lang heb jij last van die afscheiding en de buikpijn gehad?

  En nog een ander vraagje.. wanneer mag je weer vrijen? Ik durf niet goed.. ik heb dus nog beetje die bruinige afscheiding en als je opgewonden raakt, wordt dat misschien meer. Ik durf niet... wat is jullie ervaring hiermee?

  En tot slot allemaal veel sterkte.. het is merk ik toch niet niks om mee te maken.. :cry:
   

Deel Deze Pagina