Nat verband aanleggen na hondenbeet? Hoe

Discussie in 'De lounge' gestart door Veraenroy, 23 feb 2010.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.
 1. Mijn 2 honden hebben gevochten en in een poging ze uit elkaar te halen ben ik in 2 vingers gebeten. Nu heb ik de hap gebeld en nu moet ik een nat verband aanleggen. Hoe moet ik dit doen? moet ik er verband om doen en dan nat maken en een plastic zak erom doen? Dit is me verteld door mijn buurvrouw. Het lijkt me toch sterk dat ik tot morgen met mijn handen in plastic zakken moet zitten!

  Wie kan mij advies geven?
  X Vera

  Ps: een hond is flink toegetakeld maar gelukkig alleen maar oppervlakkige wonden. De andere heeft niks. Maar die wat niks heeft krijgt om de zoveel tijd een knik in haar hoofd en dan valt ze mijn andere hond aan. We weten ook niet wat we nu moetendoen en hoe het komt, maar herplaatsen/inslapen doet me pijn aan m'n hart.
   
 2. euh, moet jij geen Tetanus spuit halen? :S
  En wat een vreemd verhaal met plastic zakken.. ik zou nog es bellen meid. Tis een beetje onduidelijk.
   
 3. jeetje wat naar zeg dat je ene hond dat heeft, en dat de ander daar ook de dupe van is.

  Nat verband, ik heb altijd een verbandrolletje onder de kraan gedaan en daarna om de wond wikkelen. Geen plastic er omheen ofzo, maar wel zorgen dat het vochtig blijft. (niet drijfnat!)
   
 4. ik moet de wond nat houden tot morgen en morgen tetanusprik gaan halen bij eigen huisarts
   
 5. Ik zou een gaasje of gaasjes wat nat maken met water en dan verbinden, dan is het niet doornat. Daarna kun je het nathouden door tussen het verbandje wat water te spuiten met een spuitje. En anders het verband eraf halen en weer wat schone gaasjes nat maken en opnieuw verbinden.
   
 6. nou toen ik gebeten werd door een kat moest ik gelijk naar de huisartsenpost prik halen en kreeg de sterkste antibiotica mee
   

 7. gelukkig! staat me bij dat ik werd gebeten door een paard. (in mijn mond) haha, ik had een zoembab*k van heb ik me jou daar. Direct dezelfde avond kreeg ik twee spuiten in de armen. Vandaar.. dat ik het raar vind dat je pas morgen moet. succes, heb je erg veel pijn? :(
   
 8. maar een kattenbeet is anders als een hondenbeet.
   
 9. Een gaasje, verband erover en om de zoveel tijd natmaken onder de kraan. Je kan dan het verband een beetje uitknijpen zodat het niet drupt. De reden is om alle viezigheid uit de wond te halen zodat de kans op onstekingen minimaal is. Verwissel ook regelamtig het gaasje er onder want daar gaat het vuil inzitten.
   
 10. gaasje eroverleggen en dan een pluk watten (die uit die zak die) goed natmaken erop leggen. Hierna verband erover. Dit blijft goed lang nat.

  Heb je goed lang uitgespoelt? Dat zorgt dat er ook al veel bacterien uitspoelen.

  Idd geen plastic gebruiken want dit gaat broeien en dan krijg je net bacteriegroei
   
 11. mijn vinger is gevoelloos en wat gezwollen. je ziet waar haar tand in is gegaan, en ook weer uit. maar echt pijn doet het niet.
  aan mijn andere vinger zie je waar de tand na binnen is gegaan, en aan mijn nagel zie je een bloeduitstorting.
   
 12. Maar allebei bom vol bacteriƫn en dergelijke!

  Gewoon het verband nat maken en houden en geen plastic zak eromheen....
   
 13. ok thanks!
   
 14. als t gaat kloppen zou ik gewoon even terugbellen en zeggen dat je er teveel last van hebt.
   
 15. Ik reageerde op marline, dat ze schreef dat ze een antibioticakuur kreeg na een kattenbeet. Maar wilde dus zeggen dat kattenbeten vaker infecteren dan hondenbeten.
   
 16. goed nat houden, is om te voorkomen dat de wond vastplakt aan het gaas.
   
 17. Ik zou ook eens naar je DA gaan met de hond die soms van die uitvallen krijgt,misschien zit er iets in zijn kop en zoniet,dan misschien aan een gedragstherapeut vragen wat er aan de hand kan zijn.

  Beterschap verder.
   
 18. Morgen hebben we een afspraak met de dierenarts om een en ander te bespreken
   
 19. He wat vervelend zeg..
  Hoe oud zijn je hondjes?
  Herplaatsen of in laten slapen zou ik ook niet aan denken hoor,maar misschien heeft de dierenarts een andere oplossing,als dit eens in de zoveel tijd gebeurd,lijkt me niet echt fijn!

  Succes met je vingers!
   
 20. Mijn honden zijn 8 en 9.
  Vandaag idd even met de dierenarts overleggen wat we moeten doen.
  Het gebeurt maar 1x in het half/jaar. Dus zElf denk ik dat het geen gedragsprobleem is omdat ze de rest van de tijd super met elkaar omgaan.

  Met mijn vingers gaat het goed. Alleen toen ik gisteren na bed ging kreeg ik pijn aan mijn voet. Die heb ik gister omgezwikt toen het allemaal gaande was. Hij is ontzettend pijnlijk en een beetje dik. Heb er niet door geslapen vannacht. Dat zo ook maar laten nakijken als ik voor de tetanus prik ga. Ik hoop dat het snel over gaat want een pijnlijke voet en een kind van3 gaan niet goed samen.
  Xx Vera
   

Deel Deze Pagina