neusspray gebruikt

Discussie in 'Zwangerschap' gestart door Moesje78, 17 feb 2008.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.
 1. Hallo,

  Ik ben snotverkouden en heb gisteren neusspray gebruikt, een keer of 5, TP eigen merk maar geen zoutoplossing.
  Geen moment over nagedacht....
  Bedenk ik me net ineens, sh*t misschien is dat wel helemaal niet goed voor de kleine uk in mijn buik.....dus ben een beetje ongerust.
  Heb geen bijsluiter meer.
  Kan iemand mij geruststellen? Als ik google lees ik tegenstrijdige berichten.
   
 2. Volgens mijn verloskundige mag je gewoon neusspray gebruiken, maar niet langer dan een week.
   
 3. Volgens mijn verloskundige (liever) niet. Iemand die ik ken had het toch gebruikt, daar werd dan niet paniekerig over gedaan, maar er werd wel gezegd het niet meer te gebruiken. Je kunt wel een eigen water/zoutoplossing gebruiken, dat kan geen kwaad zeggen ze.
   
 4. wat zou er dan zo schadelijk aan kunnen zijn?
   
 5. Dat weet ik niet, heb er zelf geen VK over gesproken. Weet dat diverse zwangeren van yogaclub te horen hebben gekregen van hun eigen vk dat er iets in zit wat bij de baby komt en bij langdurig gebruik schadelijk kan zijn. Eén dag gebruik is geen probleem. Misschien dat google antwoorden voor je oplevert?
   
 6. Neusspray kan je in principe gewoon gebruiken, maar gewoon in mate en als je er niet gevoelig voor bent. Niet langer dan 5 dagen en wanneer je het echt nodig bent (sávonds voor je gaat slapen bv.)

  Ik zou denken, wat heb je liever: een paar keer neusspray gebruiken waarbij in de handleiding staat dat het met zwangerschap kan of later aan de antibiotica zitten omdat je voorhoofdholteontsteking hebt ;)

  Maar goed ik ben natuurlijk geen dokter en dat is bijna niemand hier, als je twijfelt neem je even contact op met de dokter, ook dat staat in de gebruiksaanwijzing ;)

  Beterschap!
   
 7. Hoi Moesje, laat je niet gekmaken door enge verhalen of Google.
  Ik ben een Otrivin junk, en heb 5 maanden van mijn zwangerschap druppels gebruikt. Mijn VK raadde het ook af maar mijn huisarts deed er weer heel lakoniek over. Ik ben uiteindelijk overgestapt naar Otrivin voor kinderen. Dit zou minder schadelijk zijn.

  Geen zorgen om die 5 x sprayen, mijn zwangerschap is goedgegaan en heb een hele gezonde dochter!

  Liefs Kari
   
 8. Ik heb ook al een keertje neusspray gebruikt. Die voor kinderen werkte niet bij mij en ik had al 3 nachten amper geslapen omdat alles verstopt zat. Ik was zo moe en wilde zo graag een keer fatsoenlijk slapen dat ik het voor het slapen gaan heb gebruikt.
   
 9. Hier nog zo iemand die ALTIJD verkouden is :wink: ik weet niet of het slecht voor je kindje is, maar ik weet wel dat je bloeddruk nog eens extra kan stijgen door gebruik van neusspray <-- maar ja mijn bloeddruk bleef tijdens de zwangerschap normaal en mijn kindje lijkt toch echt gezond :D
  groetjes van Ramona
   
 10. Mijn zwangerschapskwaal is een verstopte neus, al 32 weken lang. En niet zomaar een verstopte neus maar ik krijg er echt helemaal geen lucht meer door. Ik gebruik het dus ook al echt 32 weken een paar keer per dag. Neusspray zelf is niet schadelijk voor je baby. Wat wel schadelijk zou kunnen zijn voor jezelf en dus ook indirect voor je baby is dat je een verhoogde bloeddruk kunt krijgen omdat neusspray je bloedvaten vernauwt. Ik weet dit omdat ik contact heb gehad met de fabrikant daarover. Zij legde mij uit dat de placenta een soort van zeef is, deze zeef filtert de grootste deeltjes eruit. Neusspray bevat dus zogenamde grote deeltjes en worden eruit gefilterd. De grote van de deeltjes is ook de reden waarom je een medicijn bijvoorbeeld wel of niet mag gebruiken tijdens de zwangerschap. Ik vond het heel erg netjes dat ik zon duidelijke uitleg heb gekregen hoe het nou precies zit met neusspray gebruik tijdens de zwangerschap. Je kunt het dus gebruiken maar weet wel dat neusspray bij gebruik langer dan een week eventueel schadelijk is voor jezelf.
   
 11. Mijn huisarts zei dat het niet mocht.
  De VK en de apotheker zeiden dat het wel kon.
  Inderdaad maximaal het aantal dagen dat op de bijsluiter staat.
  Als je langer gebruikt dan gaat je neus niet meer vanzelf open en heb je de spray nodig om door je neus te kunnen ademen. Je raakt er een beetje verslaafd aan.

  Uiteindelijk heb ik toch een paar keer de neusspray voor kinderen gebruikt. Uiteindelijk om een keer een nacht goed te kunnen slapen.
   
 12. jah volgende de appotheek mag je die gewoon gebruiken..vind het wel raar dat de ene dokter zegt dat het wel mag,en de andere weer niet...wat moet je dan geloven hé!

  ik zou het gewoon zo min mogelijk gebruiken...
  maar een verstopte neus is ook niks..vooral snachts niet!

  succes! xxx
   
 13. In de veel neusspray's zitten corticosteroiden. (steroiden hebben een invloed op groei/ontwikkeling, denk aan bodybuilders).
  Je spreekt hier alleen over nasale corticosteroiden, in een veel lagere dosis.

  Ik denk dat het wel meevalt, want de bovengenoemde neussprays zijn vaak NIET zonder recept verkrijgbaar, daarbij komt nog dat het om een lokale toediening gaat (de spray word lokaal, dus in de neus opgenomen) dit in tegenstelling tot een tablet die in je bloedbaan terechtkomt en zo dus door het hele lichaam gaat.

  Een neusspray wordt dus wel (zij het lokaal) door het lichaam opgenomen en daar heb je dus een hele kleine kans dat het bij je kindje terecht komt.
  (De meeste bijsluiters van geneesmiddelen waarschuwen ook als de gevolgen NIET bekend zijn (ivm schadeclaims, daarom wordt er in de bijsluiters altijd extreem gewaarschuwd). Maar ik snap je bezorgdheid hoor, je wilt ABSOLUTE zekerheid.

  Maar laat je niet gek maken, ik denk dat je je geen zorgen hoeft te maken, check het morgen voor de zekerheid op de bijsluiter in de winkel of bel de apotheek (moet je wel weten welke stoffen er in de spray zitten).

  Sterkte.

  P.s. ik ben artsenbezoeker geweest en heb uitleg gegeven aan huisartsen hierover.
  Sorry voor het lange verhaal, maar ik kon het niet korter verwoorden..
   
 14. ik gebruik ook af en toe otrivin... als mijn neus potdicht zit slaap ik niet, dus dan maar otrivin. dan krijg ik mijn rust en das beter voor de baby denk ik. en ik heb het mijn huisarts en verloskundige gevraagd, maar ik mag het af en toe gebruiken.... en tot nu toe gaat alles OK :)
   
 15. Ik vind die artsen en verloskundigen maar raar af en toe, waar de één heel paniekerig over doet is de ander weer heel laconiek over! Je weet zo echt niet meer wat nou het juiste verhaal is.
  Aangezien ik nu al voor de derde nacht niet kan slapen vanwege griep en dus ook een dichte neus, ga ik zo ook maar even sprayen dan. Inderdaad liever 1x spray en weer eens slapen, dan zo door blijven lopen en zometeen doodmoe aan een bevalling moeten beginnen....
  Het is al 3:30 uur :cry:
   
 16. Bedankt meiden, ben gerustgesteld!
  Toch fijn zo'n forum :wink:
   
 17. ik ben ook gerustgesteld, ik gebruik het ook namelijk. dank jullie wel allemaal.
   
 18. Ik gebruik voor de zekerheid baby neusspray, zoutoplossing. Het werk niet zooo goed moet wel een paar x sprayen.
  Ik gebruikte ook vaak neusspray, maar die prut heeft als bijwerking dat als je ermee stop je neusslijmvlies of zo opzwelt hierdoor heb je het gevoel van een verstopte neus nog steeds.
  Met zoutoplossing heb je daar geen last van en het is volkomen veilig.
   
 19. Ik heb het tijdens mijn vorige zwangerschap ook gebruikt. Volgens de VK mocht ik het 1x gebruiken, niet langer dan 1 week en niet herhaaldelijk gebruiken in de zwangerschap.
  Zij gaf aan dat het de bloedvaten vernauwd en dat dat ook effect zou hebben op de placenta.

  Dat lijkt me wel sterk hoor....als het echt zo'n vaatvernauwend effect zou hebben, dan stond er ook wel een grote waarschuwing op voor mensen met hart- en vaatziekten.

  Dus niet al teveel zorgen hoor
   
 20. af en toe mag,uiterlijk 5 dagen achter elkaar.
  Ik ben er al jaren verslaafd aan,is helemaal kapot van binne en ben er nu bijna van af is heeeeel moeilijk..het doet dan iets met je bloevaatjes wat schadelijk is voor de foetes,maar alleen bij overmatig gebruik dus
   

Deel Deze Pagina