niet meer doorslapen

Discussie in 'Stel je vraag aan de lactatiekundige' gestart door moesje83, 27 aug 2008.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. moesje83

  moesje83 Bekend lid

  18 apr 2008
  911
  0
  0
  Hoi Ilse

  Mijn vraag: Mijn zoontje krijgt 6 flesjes van 120 cc per dag nu merk ik dat hij na elke voeding nog meer nodig heeft en heb hem vandaag na elke voeding nog een keer 30cc gegeven daarna was hij pas tevreden,.

  Maar mijn vraag is, soms moeten we hem wakker maken voor de laatste fles die is meestal zo rond 12 uur s nachts, maar vaak is hij dan nog zo moe dat hij zn flesje maar half opdrinkt waardoor hij dus niet meer doorslaapt en zo rond 5 uur weer komt. Maar ik ben bang dat als ik hem niet wakker maak hij ook nog voor n nachtvoeding komt, terwijl hij al 1 week heeft doorgeslapen tot 7uur s ochtends,? kan het ermee te maken hebben dat hij s nachts weer komt doordat hij in zn groeisprong zit?

  N beetje warrig verhaal maar ik hoop dat je het snapt?

  Alvast bedankt
  groetjes Marloes
   
 2. Ilse

  Ilse Lactatiekundige

  2 apr 2008
  1.552
  0
  0
  Lactatiekundige IBCLC
  Almere
  Hallo Marloes,

  Ik kan uit jouw mailtje even niet zo snel opmaken of je borst of kunstvoeding geeft.

  Voor BV is er een rekenregeltje wat aangeeft hoeveel hij bij benadering zou moeten krijgen.

  lichaamsgewicht in KG * 150 (alhoewel 170 tegenwoordig ook vaak gebruikt wordt) = totaal volume per 24 uur. dat deel je door het aantal voedingen.

  Als je jou hoeveelheden even snel omrekent dan zou hij nu ongeveer 4,8 kilo zijn? Is hij zwaarder, dan lijkt het logisch dat hij meer wil.

  Het kan inderdaad ook zo zijn dat hij een sprong maakt. Een borstgevoed kind heeft rond de 6 weken een regelperiode. dat houdt in dat hij door vaker te komen een grotere vraag om melk maakt. Als reactie gaat moeder meer melk produceren. Met ene flesje is dat even anders. dan kan hij wel vaker komen maar als er niet meer in de fles gaat...tja dan krijgt hij wat tekort, of hij komt ineens weer vaker.

  Overigens is het niet ongebruikelijk als kindje opeens weer 's nachts wakker gaan worden. Meestal zie je dat wat later, als ze meer indrukken van overdag in de nacht gaan verwerken.

  Als je alleen KV geeft, lees dan goed de gebruiksaanwijzing of ga bij vragen langs het CB.

  Succes

  Ilse
   

Deel Deze Pagina