niet slapen op kdv

Discussie in 'Oppas en kinderopvang' gestart door san68, 30 aug 2008.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. san68

  san68 Actief lid

  27 feb 2007
  213
  0
  16
  Mijn zoontje slaapt bijna niet meer op het KDV. Thuis trouwens ook heel slecht. Hij valt vaak aan de borst in slaap of we wiegen of wandelen hem in slaap. Al tijden zo. We proberen vanalles om dit anders te doen, maar het is een hele slechte slaper, zowel overdag als 's nachts. Hij gaat 1 dag naar het KDV en ik vind het erg vervelend dat hij daar ook niet slaapt. Ik krijg daar ook iedere keer een opmerking over, maar weet gewoon niet wat ik er mee moet. Het zit gewoon een beetje in hem, maar ik snap dat het ook voor het kdv lastig is. Hoe gaan jullie hier mee om?
   
 2. theangels

  theangels Bekend lid

  20 jul 2008
  751
  0
  0
  lerares
  Alkmaar
  Mijn zoontje slaapt overdag ook weinig. Gaat sinds kort naar het kdv maar ze vinden het geen probleem. Tenminste ze hebben nog niet geklaagd ;) Ik hoop dat hij vanzelf in het ritme van het kdv komt en dan miss wat langer gaat slapen. Maar goed hij lijkt er zelf geen last van te hebben dus ik maak me geen zorgen.
   
 3. guppie81

  guppie81 VIP lid

  13 sep 2006
  12.334
  1
  0
  Mijn dochter slaapt ook niet bijzonder goed, maar ze slaapt wel. Daarna thuis meer en zolang ze het vol kan houden zonder te gaan mopperen laat ik het zo...
   
 4. raspberry

  raspberry Niet meer actief

  Als je het echt een probleem vindt, zou je in overleg met het KDV kunnen kijken hoe je beide ritmes (thuis en KDV) zoveel mogelijk op elkaar af kunt stemmen. Het zou namelijk kunnen dat je zoontje last heeft van het verschil...
  Meestal helpt het bij slechte slapertjes om een vaste structuur aan te houden en je daar een tijdlang heel strak aan te houden. Hem dan gewoon in z'n bedje leggen en niet rondlopen met hem of andere dingen. Eventueel, als hij heel hard huilt, wel op zn kamertje komen zitten, maar dan zonder verder contact met hem te maken. Je zou wat ritueeltjes kunnen bedenken om hem in slaap te krijgen: kort verhaaltje voorlezen (ook al snappen ze nog niks van de tekst, het voorlezen zelf en de toon kan erg sussend werken, vast muziekmobieltje dat je af laat spelen, dat soort dingetjes).
  Het zou namelijk kunnen zijn dat juist door met hem te gaan lopen, je hem toch beloont voor het wakker blijven en als dit erg lang duurt, zou je in de situatie kunnen komen dat hij alleen nog op deze manier in slaap komt... En daar zit je natuurlijk niet op te wachten, ;)

  Succes!
   
 5. kat

  kat Fanatiek lid

  21 mrt 2006
  1.402
  1
  0
  Hier ook zo'n slechte slaper op het kdv.

  Hier hebben ze wel al gemeld dat Dewi zo slecht slaapt en of we niet nog tips hadden, want ze waren genoodzaakt om Dewi uit haar bedje te halen aangezien ze de andere kindjes wakker houdt :rolleyes: .

  Maar ze heeft een vast ritme, het enigste wat ik me kan indenken is dat het vrij donker overdag is op haar kamertje en op het kdv niet.

  Morgen gaat ze weer na 3 weken niet te zijn geweest, ben dus benieuwd!
   
 6. mama van Sara

  12 sep 2008
  7
  0
  0
  Ons meisje sliep in het begin ook niet of nauwelijks op het KDV.
  Maar ik moet zeggen dat het steeds beter gaat !

  Is misschien ook een kwestie van nieuwsgierigheid en niks willen missen !
   

Deel Deze Pagina