nog niet doorslapen 's nachts

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door liesbeth12, 9 mei 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. liesbeth12

  liesbeth12 Nieuw lid

  9 mei 2011
  2
  0
  0
  NULL
  NULL
  hallo,

  mijn zoontje is 5 maanden en wil 's nachts maar niet doorslapen.

  hij blijft op 5 flessen van 150 water + 5 scheppen voeding zitten en ik krijg het niet voor elkaar dat hij naar 180 + 6 gaat. en 's avonds wil hij ook liever geen pap in zijn fles want dan drinkt hij hem gewoon niet helemaal leeg.
  ik geef hem 's nachts geen fles in de hoop dat hij door gaat slapen maar het gevolg is dat ik soms vanaf half 4 wakker ben omdat hij niet verder wil slapen.

  heeft er iemand tips??

  groetjes liesbeth
   
 2. puckje

  puckje Bekend lid

  9 jun 2007
  555
  0
  0
  Overijssel
  Hoi,

  Heb helaas geen tips voor je. Er komt ooit een einde aan. Ymke heeft afgelopen nacht eindelijk in 1½ jaar tijd een nacht gemaakt van 12 uur zonder wakker te worden voor een voeding.

  En wordt ze vannacht wel weer wakker krijgt ze gewoon een fles melk van me. Heb het er een maand of 2 geleden ook met het CB over gehad en zij gaven ook aan dat ze het waarschijnlijk nog wel nodig heeft en het op een nacht "gewoon" over is.

  Ik ben van mening dat een kind niet zomaar wakker wordt. Ik merk altijd aan Ymke d'r huiltje of ze honger heeft of niet. Ook slaapt ze na een fles melk direct weer door en kan ik ook weer doorslapen (is mij heel wat waard met 2 hyper-kindjes).

  Ik weet dat ieder een andere mening heeft en dat er ook mensen zijn die hun kindje laten huilen en 's nachts geen voeding meer geven.
   
 3. cyntje78

  cyntje78 VIP lid

  11 nov 2008
  6.299
  1
  0
  Genieten van ons ventje!
  Jeetje wat vervelend! Ik vind het soms spoken, omdat hij zijn speen kwijt is, al vervelend.

  En als je de laatste fles nou eens 180+6 aanmaakt zónder rijstebloem? Misschien dat hij die wel goed leeg drinkt?

  Ons ventje krijgt nu 4 weken rijstebloem en gaat hem steeds beter leegdrinken.Gisteren helemaal op! Is ook wennen denk ik.

  Ik kreeg toen trouwens als tip van het cb om alle flessen 180+6 te geven. Meer drinken overdag zorgt voor een verzadiging snachts. Maar ons mannetje kon de flessen van 180+6 ook wel op, dat scheeld misschien?

  Oh... en als ons mannetje zo vroeg komt dan krijgt hij een fles hoor. Is anders wel erg lang wachten tot 5.30/6.00 uur.
   
 4. Queen

  Queen Bekend lid

  11 aug 2010
  879
  0
  16
  NULL
  NULL
  Hij is pas vijf maanden!

  Niet doorslapen van babies is heel normaal.
  Mijn zoontje is 16 maanden en wordt iedere nacht nog minstens drie keer wakker.
  Jammer maar helaas.
   
 5. adi

  adi Niet meer actief

  Maar als hij op 5 voedingen zit, slaapt ie toch al door of begrijp ik iets niet goed?
  Doorslapen is langer dan 5-6uur achter elkaar slapen.

  En 5 voedingen met 5 maanden is, dacht ik, hartstikke normaal. Tot 6 maanden kun je gewoon 1.000cc kv geven. na 6 maanden is de richtlijn 800cc, dus dan komen pas 4 voedingen om de hoek spelen.
   
 6. Babel44

  Babel44 Niet meer actief

  Voor de ontwikkeling van je kindje heeft hij regelmatig voeding nodig, en voor elk kindje is het anders of dat ook 's nachts nog moet of niet. Ook kan je kindje behoefte hebben aan contact met zijn moeder 's nachts. Hoe vervelend ook, het hoort erbij om je kindje dat te bieden wat hij nodig heeft, toch?

  Ik zou je kindje niet proberen te "overvoeren" omdat je maar wilt dat hij doorslaapt, dat is toch niet natuurlijk? Denk eens aan de hoeveelheid melk die in een keer in dat kleine maagje moet, de een kan dat beter hebben dan de ander. Hoewel ik begrijp dat het zwaar is natuurlijk.

  Sterkte ermee :)
   
 7. Popkoorn

  Popkoorn Niet meer actief


  volgens mij krijgt haar kindje overdag gewoon 5 voedingen, en word het snachts wakker, maar geeft haar kindje dan geen voeding ...

  maar indd is doorslapen wanneer een kindje 6 uurtjes achter elkaar maakt,

  @ts, ik snap dat het vervelend is dat je zoontje nog in de nacht wakker, maar indd, hij is 5 maand, is nog heel normaal,

  hier werd zoonlief tot 1,5 jaar nog 3 keer per nacht wakker voor de speen, en om 5 uur moesten we ontbijten.....

  nu is hij 2 en slaapt van 20.00 tot 07.00 zonder in de nacht nog wakker te worden.
   
 8. honeyy

  honeyy VIP lid

  5 nov 2008
  7.567
  5
  38
  verkoopster babyspeciaalzaak
  Esmée is nu bijna 6 mnd een slaapt sinds paar weken pas door! *joehoee!*

  Als ze 's nachts kwam kreeg ze van mij gewoon een fles. Als een kindje 's nachts komt hoor je wel of hij/ zij honger heeft. Waarom geef je hem niet gewoon een fles??
   
 9. Salapio

  Salapio VIP lid

  15 jan 2007
  13.917
  0
  0
  Zuid-Holland
  Beide kinderen gingen pas met 13 (T) en 15 (M) maanden doorslapen. M is daar ook weer mee gestopt sinds ze 2 jaar is.

  Wakker worden 's nachts en drinken met 5 maanden vind ik de normaalste zaak van de wereld.
   
 10. cyntje78

  cyntje78 VIP lid

  11 nov 2008
  6.299
  1
  0
  Genieten van ons ventje!
  Ik denk tegenwoordig.... Go with te flow! Kindjes kunnen over het algemeen heel goed aangeven hoe ze het willen (hier wel iig :D)

  Ons mannetje slaapt nu byzonder goed door! Máár dat kan zomaar ineens afgelopen zijn. Vandaag komt hij weer op 4 flessen (en gaan dus maar starten met groenten rond 17 uur) Want de tijd tussen de flessen inkorten werkt hier niet.
  Misschien zitten we morgen wel weer gewoon op 5 flessen?? Als hij weer om 5.30/6.00 uur wakker word? So be it... Soms zelfs om 5 uur sochtends een fles!

  Ik maak me er niet meer druk om iig.... want dat is voor mij niet gezellig en onze Lars is het meest happy in zijn eigen ritme.
  Ik ga wel donderdag middag even wegen om te kijken of hij wel goed groeid.
   
 11. Bri

  Bri Niet meer actief

  Ik zou dat woordje nog uit je vocabulaire schrappen. Je kindje slaapt niet door. Tja, zwaar en vermoeiend, maar het is zo.
  Zoonlief sliep door met 3 maanden. Dochterlief heeft doorgeslapen van 2 tot 4 maanden, en is daarna minstens eens per nacht wakker geweest tot ze bijna 11 maanden was. En of dat zwaar was! Ik heb ook echt wel van alles geprobeerd, want ik was gesloopt. Ben er eerlijk gezegd nog steeds niet volledig van hersteld, en het is nu 3 maanden later.

  Dus ja, het is zwaar en ik heb met je te doen. Maar ik ben bang dat je je er gewoon bij neer moet leggen...
   
 12. lob

  lob Fanatiek lid

  27 nov 2007
  2.646
  0
  0
  brabant
  Mijn kindjes zijn geen van beide slaapwonders...

  Mijn zoontje (28 maanden) slaapt vanaf zijn 2e verjaardag ongeveer de helft van de week door en de andere helft niet.

  Mijn dochtertje (4,5 maand) heeft een paar weekjes doorgeslapen maar wordt nu ook weer standaard wakker 's nachts. Alhoewel ze dan niet echt heel veel honger heeft, valt ze na een half flesje wel weer makkelijk in slaap dus ik blijf haar dat flesje gewoon geven.

  Onderbroken nachten zijn zwaar, echt.. ik weet er alles van maar je kunt doorslapen niet afdwingen...
  Succes TS, ik hoop dat je manneke snel gaat doorslapen!
   
 13. Natas1

  Natas1 VIP lid

  4 aug 2007
  7.903
  0
  0
  Almere
  Je kindje doet het heel goed voor zijn leeftijd, nog maar 5 maandjes oud.
  Hij is er dus nog niet aan toe om die 'nachtfles' te laten vallen. Ik zou hem dan lekker een fles geven, heeft hij geen honger meer en kun jij daarna lekker verder slapen.
   
 14. SuLa

  SuLa Fanatiek lid

  14 feb 2009
  1.766
  0
  0
  #14 SuLa, 9 mei 2011
  Laatst bewerkt: 9 mei 2011
  Tja, wat is doorslapen? Als ze zes uur aan één stuk slapen?
  Mijn zoon van ruim 15 maanden slaapt ook nog niet door in die zin. Hij heeft tot hij ongeveer 12 maanden oud was nog een voeding gehad rond 22.30h maar werd toch wakker. En nu: Hij wordt regelmatig 's nachts wakker voor zijn speen, of omdat hij gewoon veel indrukken heeft gehad en die moet verwerken, of omdat hij naar heeft gedroomd, of omdat hij dorst heeft.... En 's ochtend is hij steevast om 6 uur klaar wakker! (hoewel hij dan nog geen honger heeft, want hij kan best pas om 9h ontbijten).

  Je hoort altijd van die verhalen van babies die al met een paar weken doorslapen van 23 tot 7, nou, zo'n nachtje kan er sporadisch tussen zitten en dan staan wij ook te juichen.

  Het hoort er nou eenmaal bij, hoe vermoeiend het ook is.....
   
 15. Duchess

  Duchess VIP lid

  26 jan 2006
  11.504
  0
  0
  Eindhoven
  eens met iedereen... helaas.
  Ook ik weet hoe zwaar het kan zijn maarja, het hoort er bij.
  5 maanden is ook nog erg jong, dat komt vanzelf wel.
   
 16. Charlie007

  Charlie007 Niet meer actief

  Ik begrijp het wel TS, 5 maanden is wel jong, maar om door te slapen is het niet zo jong. Hoe zwaar is hij? Kinderen gaan gemiddeld vanaf 5/6 kilo wel doorslapen, mits ze overdag genoeg voeding binnen krijgen. Voor jou is het moeilijk dat je kindje niet meer dan 150/5 op kan, want mocht hij 5 x 180/6 op kunnen dan is de kans groot dat hij wel doorslaapt. Komt hij dan nog s nachts dan is het vaak om een andere reden dan honger en is het aan de ouders om daar op de juiste manier mee om te gaan en geen gewenning aan te leren. Dit is uiteraard makkelijker gezegd dan gedaan.

  Ons zoontje slaapt sinds een kleine week van 23 tot 05 en hij is bijna 3 maanden. Hij zit op 3 x 150/5 en 2 x 180/6, weegt 5.2 kilo. We hebben dit langzaam opgevoerd. Soms komt hij om 05 en zit hij een beetje te miepen in bed maar niet echt te huilen, dan geven we een speentje omdat hij dan wel zuigebehoefte heeft en rekken we hem zo nog een uurtje langer. Kan je dat niet proberen, eerst om en om 150/5 en 180/6 te doen en dan niet gelijk de volle 200 cc maar wel met 6 schepjes aanmaken en dan 20 cc afgieten zodat je precies op 180 cc komt?

  Is er een andere reden waarom hij niet alles op krijgt zoals reflux? geef je al bijvoeding?

  Veel succes, Charlie
   
 17. misa

  misa Niet meer actief

  Tuurlijk is elk kindje anders. En doorslapen is ook zeker al als je kindje zo'n 6 uur achter elkaar slaapt.
  Maar het is ook zeker niet te vroeg om door te slapen lijkt mij.. :)

  Wanneer krijgt hij de laatste en eerste voeding?
   
 18. pnirmal

  pnirmal Niet meer actief

  Mijn dochter sliep door van af zes weken maar van af vijf maanden begon weer de ellende tot de dag van vandaag bijna een jaar later.

  Dus echt tips nee.

  Accepteren ja meer kunnen we niet doen.

  Hier geef ik ook bijna elke nacht nog wel een flesje meestal slaapt ze daarna lekker door.

  Dat is me wel wat waard fles en dan weer verder slapen maar het breekt je idd op en soms zeg ik ook wel eens grrr wanneer ga je nu eens echt door slapen.

  Ik hou me altijd maar voor ooit slapen ze door maar wanner??

  ;)
   
 19. Romy1979

  Romy1979 Niet meer actief

  Als je hem die fles 's nachts wel geeft, gaat hij dan daarna niet doorslapen?
  Zoja, dan vraag ik me af waarom je het jezelf zo moeilijk maakt.
  Lekker geven die fles en huppa daarna allemaal het bed weer in.

  En hoe gaat het met de laatste avondfles? Moet je hem daarvoor wakker maken of wordt hij er zelf voor wakker?

  Hier sliep mijn zoon namelijk vanaf zes weken al door vanaf 19.00/19.30 tot een uurtje of 03.00 in de nacht. Eerst maakte ik hem wakker, maar daar ben ik meegestopt.
  Hij wou toch wel die nachtfles en kwam niet eerder als ik die avondfles niet gaf, dus zo kon ik toch zelf lekker op tijd mn bed en en ach, dat ene flesje nog in de nacht vond ik niet heel erg.
   
 20. Suusjeuh

  Suusjeuh VIP lid

  4 jul 2010
  13.213
  1
  38
  Verpleegkundige/gastouder
  Ik zou ook zeggen; ga lekker mee met je kindje! Als je kindje honger heeft kan je het jezelf heel moeilijk maken door tijd te rekken maar met een voeding slapen jullie ws binnen een uur weer allebei. Bovendien mag je bij 150cc nog 6 voedingen geven, dus als hij normaalgesproken genoeg heeft aan 5 voedingen en hij word 's nachts wakker mag hij gewoon een 6e voeding hebben. Onze meid is nu 5 maanden en heeft ook tot pasgeleden nog wel nachtvoedingen gehad. Ze sliep dan wel door ( van 19.00-05.00 ) maar had gewoon een ander ritme als dat haar mama graag wou. Sinds kort heeft ze pas een beetje een fijn nachtritme met slapen tot een uur of 6, 7.
   

Deel Deze Pagina