Ongewenst zwanger

Discussie in 'Zwangerschap' gestart door 24enzwanger, 2 dec 2010.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. 24enzwanger

  24enzwanger Nieuw lid

  2 dec 2010
  3
  0
  0
  NULL
  NULL
  Ook ik wil graag mijn verhaal even kwijt.
  Ik ben 24 jaar en ben nu 10 weken zwanger. Ik woon op mezelf en heb bijna 2 jaar een relatie met mijn vriend. Mijn vriend woont nog bij zijn ouders die hem volledig in bescherming nemen. Zijn ouders weten het nog niet.
  Mijn vriend roept vanaf het begin dat hij het niet wil. En zegt ook dat als ik het hou dat we dan niet meer samen blijven omdat hij het niet wil. Ik heb een afspraak gemaakt bij een kliniek voor een verwijzing voor abortus. Tijdens die afspraak is er een echo gemaakt om te achterhalen hoelang ik zwanger ben. Ik heb gevraagd of ik de echo mocht zien. Nadat ik de echo heb gezien (en het kindje) ben ik weer helemaal in de war. Ik kan er toch niet voor kiezen om deze zwangerschap af te breken. Ik ben stiekem heel erg trots op dit wondertje van ons samen, maar mijn vriend wil er niks van weten.
  Het moeilijkste is nog dat ik ontzettend veel van mijn vriend hou. Hij is echt mijn allerbeste maatje. Maar hij heeft nog nooit een verantwoordelijk hoeven dragen door de opvoeding die hij heeft gehad. Mochten jullie nog tips hebben, die zijn altijd welkom..
   
 2. lautjuhhh

  lautjuhhh Niet meer actief

  Meid ik zou heel goed nadenken tis een wonder dat je zo'n klein wondertje in je hebt groeien je vlees en bloed, dat jou nodig heeft.

  Denk goed na over wat JIJ wil en denk even niet aan je vriend hoe moeilijk dat ook is!! Succes meis! en sterkte!
   
 3. Amfy

  Amfy Niet meer actief

  meid kijk hier eens rond op het forum er zijn hier genoeg alleen staande mama's die je kunnen vertellen hoe hun het doen

  (kijk ook bij allleen en zwanger)
   
 4. marina1988

  30 nov 2010
  21
  0
  0
  NULL
  NULL
  hey meis!

  ik was 19 toen ik door de pil heen zwanger werd! wij woonden toen net een half jaar samen! de reactie van mijn vriend was in eerste instantie ook zo! maar hij is gelukkig later wel bij gedraaid! ook hij zat nog aardig onder de plak bij zijn ouders en hun reactie toen we het verteld hebben was dus ook niet leuk!! maar hier is gelukkig alles goed gekomen en is iedereen bijgedraaid! nummer 2 is inmiddels ook onderweg! je bent vast neit de enige die voor zo`n beslissing komt te staan en wat dat betreft hebben mannen makkelijk praten die hebben er vaak weinig gevoel bij! je moet doen wat je gevoel zegt het blijft jou keuze! het is tenslotte niet meer terug te draaien!

  sterkte!!
   
 5. MvS

  MvS VIP lid

  19 okt 2008
  5.564
  0
  36
  Als jouw gevoel zegt dat een abortus niet oke is, dan moet je dat zeker niet doen! Je vriend draait misschien nog wel bij (misschien ook niet), maar eenmaal abortus laten uitvoeren, dan kun je niet meer terug. Zou je het hem niet gaan kwalijk nemen na verloop van tijd, denk je? Want ik vrees dat je dan je relatie hoe dan ook vaarwel kunt zeggen.....

  Sterkte, meis, want ik kan me wel goed voorstellen dat het heel moeilijk is. En volg Amfy's tip op: de alleenstaande mama's hier kunnen je een heel reele, maar vooral positieve kijk bieden op hoe het leven zou kunnen zijn, mocht het allemaal zo lopen.
   
 6. babysaluki

  babysaluki Niet meer actief

  Wat een moeilijke situatie meid,
  maar ik wil je even meegeven, dat je je besluit niet op de wil van je vriend moet basseren. hij was er net zo goed bij toen jullie het kindje 'maakten'. ik las toevallig net nog in een ander topic dat een vrouw abortus had gedaan omdat haar vriend het kindje niet wilde. uiteindelijk is de relatie alsnog kapot gegaan, en is het het niet waard geweest het kindje weg te halen.
  misschien komt wat ik nu ga zeggen hard over, maar als mijn vriend mij nu toch te keuze gaf om voor hem óf het kindje te kiezen, had ie op kunnen zouten. zulke mannen vind ik persoonlijk echt klootzakken. het gaat om een mensenleven. en je geeft zelf aan dat je eigenlijk heel trots bent. Ik ben normaal niet iemand die wil zeggen wat iemand in zo'n situatie moet doen, maar in jouw geval zou ik zeggen, kies voor je kind! het is echt een godswonder dat dit kindje in je buik groeit, echt waar!! de liefde voor je kind is onvoorwaardelijk, maar de liefde voor een man is niet onvoorwaardelijk. succes met je besluit!!
   
 7. debby82

  debby82 VIP lid

  18 nov 2008
  25.904
  0
  0
  Hypotheekacceptant
  zaandam
  meid je moet doen wat voor jou goed voelt.
  Ik heb laatst gelezen dat 90% van de relaties een abortus niet overleeft dus sja...
  Als je iets wilt moet je het wel snel doen want na de 12 weken is het heel wat gruwelijker hoe een abortus eraan toe gaat...
   
 8. Chiggy

  Chiggy VIP lid

  29 aug 2010
  12.854
  0
  36
  Rotterdam
  Ik ben momenteel zwanger én alleen.
  Een abortus voor een man zou ik nooit doen, ook niet voor mijn grote liefde.
  Mijn kinderwens is daarvoor te groot en daarbij geloof ik niet dat een relatie met zo'n vent kans van slagen zou hebben op de lange termijn voor mij, ik zou het een man niet vergeven.

  Ik ben ongepland zwanger maar niet ongewenst...
  Vanaf het moment dat ik de positieve test in hande had wist ik diep in mijn hart meteen dat mijn kindje welkom is....
  Ik zal niet zeggen dat het makkelijk is, het is een emotioneel zware tijd maar ik heb me ook nog nooit zo sterk gevoeld om te vechten voor mijn kind en voor mezelf EN daarnaast geniet ik ook echt wel van het zwanger zijn.

  Steunt je familie je? Dat is alvast heel erg fijn.
  Praat erover met je familie, vrienden, misschien zelfs met het Fiom oid als je daar behoefte aan hebt?
  Onder het kopje 'Alleen en Zwanger' zijn wat lotgenootjes, en er is een website 'speciaal' voor dames zoals wij ;) De naam van de website is Alleen maar zwanger (ff google-en voor de link!)

  Heel veel wijsheid toegewenst! Je mag mij ook altijd PB-en....:)
   
 9. Saz667

  Saz667 Fanatiek lid

  24 nov 2008
  4.492
  5
  38
  Ben het wel met bovenstaande reacties eens! Een vriendin heeft jaren geleden abortus laten doen omdat haar vriend haar de keus gaf, of bij hem blijven, of het kind houden. Ze heeft toen voor haar vriend gekozen, en ze zijn inmiddels getrouwd. Maar ondanks dat ze nu gelukkig getrouwd zijn, heeft ze nog vaak spijt gehad van haar keuze toen.

  Bovendien: hij is mans genoeg om sex te hebben en als gevolg daarvan een kind te verwekken.. Dan moet hij ook maar mans genoeg zijn om het kind op te voeden! (geldt dus eigenlijk voor jullie beide.. maar da's mijn mening).
  Er kunnen nu eenmaal verstrekkende gevolgen zitten aan sex, een (on)geluk zit in een klein drupje ;)
   
 10. 24enzwanger

  24enzwanger Nieuw lid

  2 dec 2010
  3
  0
  0
  NULL
  NULL
  Chiggi,

  Met mijn moeder heb ik een slechte band dus daar hoef ik niet op te rekenen. Heb wel een hele goede vriendin die me altijd zal steunen. Maar dat houdt niet in dat ik de zorg alleen moet doen en afhankelijk ben van opvang ivm financiele zaken. Ik zal toch geld moeten verdienen voor ons..
  Hoe heb jij dat ervaren? Krijg je veel vergoedingen?
   
 11. Ellenore

  Ellenore Fanatiek lid

  13 mei 2008
  2.035
  0
  0
  Zo zeg, dat is niet niks.
  Als ik jou goed begrijp zet jouw vriend je voor een keuze. Relatie of baby.

  Het is zo triest dat hij niet beseft hoe zwaar deze beslissing is. Een vrouw laat niet zomaar abortus plegen. Het is geen blinde darm operatie! Sorry meid, af en toe snap ik mannen niet hoor.
  Wat droomde je vroeger als klein meisje. Wilde je altijd een gezin? Zag jij jezelf als moeder al aan de ontbijttafel zitten? Bedenk heel goed dat je nu je droom waar kunt maken, maar dat je dan wel voor jezelf moet kiezen zonder de man die je nu aan je zij hebt. Blijkbaar vind hij jouw gezondheid en eigenwaarde niet belangrijk genoeg.

  Het belangrijkste in een relatie is wederzijds respect. Een goede basis. Dat betekend ook dat je partner en jij als 2 volwassenen over dit soort problematiek kunnen praten. Het feit dat hij jou alleen naar de kliniek laat gaan en er niet over wil praten geeft zijn gebrek aan respect voor jou weer. Dit verdien jij natuurlijk niet he! Jij bent ook een persoon, iemand met recht op een mening en zeker mag beslissen over haar eigen lichaam! Als hij blijft volhouden dat er geen gesprek mogelijk is, dan adviseer ik je om voor jezelf te kiezen. Genoeg vis in de zee, ook met een kindje! En je kunt het hoor! Twijfel daar niet over.

  Meid, ik wind me hier enorm over op omdat ik het zo oneerlijk voor je vind! Hopelijk komt dit allemaal goed en heb je iets aan mijn moederlijke gebabbel. Sorry als ik iets te belerend over kom. Ik wens je gewoon een goed leven toe! Met heel veel liefde!

  Groet Ellenore
   
 12. Tinkelbel

  Tinkelbel Actief lid

  4 sep 2008
  253
  0
  0
  Probeer voor jezelf een mening te vormen zonder je door je omgeving te laten beinvloeden: wat zegt je gevoel en verstand dan? En jij bent de enige die de rechten van je ongeboren kindje kan beschermen. Als je vindt dat het recht op leven heeft moet je het kindje die kans geven.
  Ik heb zelf enkele malen een miskraam gehad en kan me dan niet goed voorstellen dat mensen overwegen abortus te plegen. Dit is niet als kritiek bedoeld, maar heb zelf een ontzettend grote kinderwens. En dan is zoiets moelijk voor te stellen.
  Succes verder met je beslissing. Hopelijk draait je vriend bij.
   
 13. Chiggy

  Chiggy VIP lid

  29 aug 2010
  12.854
  0
  36
  Rotterdam
  Vriendinnen zijn minstens zo belangrijk!
  Ik heb geen slechte band met mijn familie maar ze wonen wel aan de andere kant van het land helaas... Zal dus ook veel alleen moeten doen maar ik geloof er heilig in dat dat wel goedkomt :D
  Qua toeslagen, die kun je berekenen op Belastingdienst/Toeslagen
  Ik kan nog niet zeggen hoe ik dat ervaren heb, ik zit momenteel halverwege mijn zwangerschap en hoe het financieel zal gaan zal straks blijken maar het moet te doen zijn....
  Ik heb trouwens een fulltime baan (maar denk dat ik een dag minder ga werken indien haalbaar) en ik heb een piepklein appartementje kunnen kopen (maar wel met 2 slaapkamers zoals ik graag wilde :) )
   
 14. Frummel

  Frummel Niet meer actief

  ik ga waarschijnlijk heel erg hard klinken maar ik bedoel het echt goed:)

  Je zegt heel veel van je vriend te houden en dat geloof ik meteen hoor meid.. maar houd hij net zoveel van jou? Hij zegt bij je weg te gaan als je jullie kindje houd! Wat voor vriend is dat?

  De liefde die je nu voor je vriend voelt is niets in vergelijking met de liefde die je voor dit kindje gaat voelen en dat dit kindje je zal geven!

  Schakel hulp in, vooral maatschappelijk werk! Zij kan je helpen op het gebied van geld, huisvesting, toeslagen en noem het maar op!

  Ben je momenteel werkloos? Maak een afspraak bij het UWV over een eventuele vrijstelling van arbeidsplicht. Laat je niet te snel afschepen. Je hebt recht op meer dan je zelf zou denken hoor!

  Ik ben zelf niet alleenstaand maar een soortgelijke situatie van dichtbij meegemaakt en zoveel mogelijk hulp geboden. Mocht je nog vragen hebben kun je ze altijd stellen!

  Ik hoop dat je begrijpt dat een abortus heel ingrijpend is, vooral op emotioneel gebied. Je zou deze abortus laten plegen voor je vriend en niet vanuit je eigen overtuigingen!
  neem ook eens contact op met www.vbok.nl zij hebben ook maatschappelijk werk en zijn hierin gespecialiseerd.. zorg dat als je kiest voor een abortus dat dit jou keuze is en je hier volledig achterstaat. Je zal het niet meer terug kunnen draaien en moet zelf met je gevoel in het reine kunnen komen!

  Succes meis!
   
 15. ben het helemaal met je eens.
  24enzwanger. Realiseer je wel, dat als je abortus laat doen, je een embryo weg haalt. In de 10 weken is de baby al compleet. Alles is er al.
  Ik hoop dat je tot een goede beslissing kan komen. Veel sterkte!
   
 16. Liiaatje

  Liiaatje Actief lid

  8 okt 2010
  214
  0
  0
  Hi meid, de meeste reacties van de dames die hebben wel gelijk..
  Met 10 weken is het babytje al heel ver met ontwikkeling en het belangrijkste het heeft al een hartje.
  Abortus klinieken doen hier heel nuchter over en doen dit als of het een productie werk is aan de lopende band.
  Meiden gaan in en uit de kliniek.

  Ik kwam er achter bij 8 weken dat ik zwanger was en ik slikte nog maar net 3 maanden de pil, ik dacht als eerste tegen niemand zeggen ( me moeder en me vriend )
  heb ik een afspraak gemaakt bij de kliniek, en ik kon het niet, ik barste in tranen uit, en had er over gedroomd en dat was gewoon een nachtmerrie. Ze hebben me naar huis gestuurd en ik moest er over denken en ze zagen aan mij dat ik het liever wou houden en ik was alleen bang voor de reacties.

  Nou uiteindelijk ben ik nu iets meer dan 20 weken.
  Ik ben zo blij dat ik het heb gehouden en mijn moeder stond gelijk achter mij en me vriend schrok als eerste en is later bij gedraaid en is nu ook super blij.

  Zelf ben ik 2 jaar ouder en vind dat gewoon mijn tijd is gekomen.

  Ik vind dat jij naar jezelf moet luisteren en niet naar je vriend. Het is jouw lichaam en het kindje groeit in jouw buik. Maar het is afkomstig van een zaad van jouw vriend, maar toch doe jij het meeste werk.
  Als hij het echt meent, of de baby of ons.. dan is hij het absoluut niet waard.. Wie weet draait hij nog bij, dat gebeurt wel vaak met mannen. die schrikken gewoon heel erg en moeten er echt aan wennen. Maar als hij je echt in de steek laat, lukt het je heus wel hoor. zoveel andere moeders die het ook is gelukt. Straks zul je zo blij zijn dat je het kindje in je armen zult hebben en dan denk je hoe kun je zoiets kleins vermoorden.

  Je bent nu al in een verdere stadium, hoe verder hoe moeilijker het zal worden omdat het al echt als een babytje aan het groeien is..
  Is het pas 2 3 4 weken dan is het nog wel heel klein... maar ja tog is het een babytje vind ik al..

  succes ermee.. en volg jouw gevoel..!!!
   
 17. lennylenn

  lennylenn Niet meer actief

  Nou meid ik heb je maar 1 ding te zeggen

  Je kan nu wel vee van je vriend houden maar geloof mij dat je liefde voor je eigen kind 100000 maal sterker is dan wat je nu voelt. Dus waar kies je voor?
  Je zegt zelf dat je er nu over twijfelt, kindje houden of niet, als jet het tegen je zin in laat weghalen zul je er gegarandeerd spijt van krijgen.
  Je kidje is er voor altijd voor je en zal altijd an je houden, andersom ook maar geldt dat ook voor je vriend en joU?

  Lekker makkelijk is hij, je haalt het weg anders blijf ik niet bij je
   
 18. angiebaby

  angiebaby Fanatiek lid

  12 jan 2010
  3.873
  0
  0
  ben t met mn voorgangers eens.

  zwanger zijn is het mooiste wat je kunt overkomen je krijgt onvoorwaardelijke liefde van een kind van een man/vriend moet je dat nog maar afwachten...
  en eerlijk gezegd als mijn vriend zou zeggen je neemt een abortus anders ga ik bij je weg?dan had hij sowieso kunnen gaan.
  want hij weet als je sex hebt dit kan gebeuren en dan moet hij er ook de verantwoording voor nemen.

  omdat het nu toevallig in jou buik zit hoeft hij niet zo makkelijk te denken ooh ik heb dr geen last van.

  en ookal draait hij later bij weet ik niet of ik nog wel bij m zou willen blijven want dit kan hij gewoon niet van je vragen.

  jullie moeten samen zoeken voor een oplossing en al 10 weken zwanger alles beweegt al t is echt een heel mensje.

  lieverd denk goed na voordat je zo'n beslissing neemt voor zo iemand ik heb al wel sterk het gevoel dat je t echt wilt houden.
  en als je het houd komt er echt van alle kanten hulp t maakt dan niet uit hoe oud je bent zo'n mooi klein wondertje is altijd welkom.

  mensen helpen je mee met spulletjes alles geloof me.

  sterkte meis.
   
 19. Miek74

  Miek74 Fanatiek lid

  3 nov 2007
  1.970
  0
  0
  NH
  als ik je zo hoor dan wil je het graag houden. Kies echt was JIJ wilt en niet je vriend. Je moet de rest van je leven met die keus leven dus kan je maar beter doen wat jij wilt doen.
  Persoonlijk vind ik niet dat iemand je mag laten kiezen tussen hem en de baby. Iemand die mij zo voor het blok zou zetten zou exit zijn, het getuigt niet van respect. Misschien is het angst en kan hij bijdraaien maar daar kan je niet vanuit gaan.

  Wat hierboven staat is allemaal waar. Zodra je je baby in je ogen kijkt gaat er zo'n onwaarschijnlijk groot vat met liefde open dat is onvoorstelbaar. En hulp kan van alle kanten komen, ook hier van de site. In de vorm van gesprekken en spullen. Ik weet zeker dat als je een oproep plaatst voor spulletjes je van alle kanten dingen aangeboden krijgt.

  Heel veel sterkte met je keus, en laat het alsjeblieft je eigen keus zijn! laat je nergens toe dwingen!

  liefs Miek
   
 20. mugje

  mugje Actief lid

  28 jul 2010
  379
  0
  0
  NULL
  NULL
  Idd volgens mij wil je het zelf wel houden en is de onzekerheid en het finaciele gedeelte alles wat je tegenhoudt. Nou je hebt al een eigen woning dan is het grootste probleem al opgelost lijkt mij, kijk eens hoeveel andere meiden het alleen doen. Die redden het ook.
  Snap dat je het moeilijk vind maja als jou vriend nu al zegt dat hij weggaat als jij de baby houdt nou dan is hij de moeite niet eens waard.
  Ik kan helaas de keuze niet voor je maken anders wist ik het wel. Jouw kindje is al een echt mensje, denk echt goed na met wat je doet.

  Sterkte
   

Deel Deze Pagina