Op eigen kamer of bij mama (8 weken)

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door Mandarijn, 28 aug 2008.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Mandarijn

  Mandarijn Bekend lid

  3 feb 2007
  760
  0
  0
  Hoi :D

  Zorina is bijna 8 weken en ze slaapt bij ons op de kamer in plaats van op haar eigen kamertje, haar ledikantje staat naast ons bed. Soms slaapt ze ook bij me in bed omdat ze dan veel gemakkelijker in slaap valt en (volgens mij) lekkerder kan slapen dan in haar eigen bedje.
  Het liefst zou ik haar elke nacht bij me laten slapen, maar ik wil haar daar niet aan laten wennen want ze moet toch eens alleen slapen.
  Nu denk ik erover wanneer ze dan naar haar eigen kamer zou moeten, ik ben er zelf nog niet aan toe want nu kan ik haar goed in de gaten houden, bij elk geluidje dat ze doet kan ik meteen zien wat er is.
  Ik vind het ook zielig als ik denk dat ze helemaal alleen in een kamer moet liggen en toch weet ik dat dat een keertje moet :(
  Wanneer hebben jullie de baby in zijn/haar eigen kamer gelegd, ik heb er echt nogal moeite mee.
   
 2. mel1977

  mel1977 Actief lid

  Hoi Mandarijn

  Sam was 5 weken toen hij naar zijn eigen kamer ging.
  Als jij er nog niet aan toe bent en het gaat hartstikke goed (wij lagen nacht na nacht wakker, omdat meneertje nogal wat herrie maakte terwijl hij lag te slapen ;) ) zou ik je meisje gewoon lekker bij je op de kamer laten slapen hoor!

  Verwennen en ergens aan laten wennen komt naar mijn idee pas met een maand of 6 om de hoek kijken, dus tot die tijd... (en ook erna :)) lekker doen zoals jij je er goed bij voelt!

  (Ik moest ook over die drempel heen toen hij in zijn eigen kamer ging slapen, vond het zo sneu, zo'n kleintje. Heb gemerkt dat ik de enige was, meneertje sliep daar net zo fijn als in z'n bedje bij ons op de kamer ;))

  groetjes Melanie
   
 3. Mandarijn

  Mandarijn Bekend lid

  3 feb 2007
  760
  0
  0
  Bedankt Melanie, vooral het laatste dat je schrijft moet ik even om lachen, ik kan me er iets bij voorstellen ;)
  toch heb ik inderdaad heel erg dat gevoel van ach dan ligt ze zo alleen en ze is nog zo klein, straks hoor ik haar niet, etc. etc.
  ze is heel rustig en slaapt goed hoor, dus wat dat betreft gaat het prima, alleen dat ze naar haar eigen kamer moet op een dag zit wel steeds in mn hoofd, ik moet er denk ik naar toe groeien ..
   
 4. LiedjeMV2

  LiedjeMV2 Lid

  25 mrt 2008
  72
  0
  0
  Maarssen
  Mijn kinderen hebben tot 5 maanden bij ons geslapen, omdat ik met de nachtvoedingen geen zin had om steeds uit de kamer te gaan.
  Toen we besloten dat het goed was, en hebben we ze op hun eigen kamer gelegd. Geen centje pijn, ze sliepen daar ook gewoon.

  Kleintjes hebben die eerste maanden toch ook gewoon mama nodig... en anders heeft mama haar kleintje wel nodig... ;)
   
 5. Diddlmouses

  Diddlmouses Fanatiek lid

  Lisa is met 12 weken snachts naar haar eigen kamertje gegaan. (overdag met 9 weken) Daarvoor ging het echt niet, ging ze keihard brullen, en toen was ze er aan toe en toen ging het wel ineens.
   
 6. Joyce84

  Joyce84 VIP lid

  24 nov 2006
  5.350
  0
  0
  administratief medewerkster
  Rotterdam
  Ik heb mano tot 6 maanden bij ons op de kamer laten slapen. En hij had er daarna ook geen moeite mee, om op zijn kamer te slapen.
   
 7. Kiwi1

  Kiwi1 Fanatiek lid

  26 dec 2007
  4.849
  0
  0
  Ons zoontje is met precies 1 maand naar zijn eigen kamertje gegaan. Hij heeft er niets van gemerkt, sliep daar net zo goed als bij ons op de kamer. Voor ons zelf bracht dat meer rust. Ik werd nl. ook bij elk geluidje wakker, als resultaat een slecht uitgeruste mama.
  Het gaat perfect zo.
   
 8. mano82

  mano82 Fanatiek lid

  15 mei 2007
  1.554
  0
  0
  grafisch ontwerpster
  Hier slaapt Louiza nog steeds op onze kamer maar dan wel in haar wiegje nog steeds. Omdat ze ook nog wel eens wakker wordt voor een nachtvoeding. Ze sliep tot 2 maanden ongeveer nog af en toe bij ons op bed.
   
 9. Amom22

  Amom22 Niet meer actief

  Hij slaapt nog steeds bij ons, of in bed of in z'n ledikantje dat helemaal tegen ons bed aantstaat. Hij wil het niet, van mij hoeft het niet, dus tsjaaa waarom dan? Hij gat nog niet uit huis ofzo :p
   
 10. Hier ging Joris met 10 weken naar zijn eigen kamertje omdat ik bang was dat hij idd eraan zou wennen, ik had het idee dat ik er zelf ook nog niet aan toe was. Heb toen de babyfoon naast me gezet zodat ik toch elk zuchtje kon horen. Na 2 nachten beroerd slapen van mij sliep ik weer heel goed... En was een stuk uitgeruster!

  Het is niet makkelijk en je moet doen waar jij je goed bij voelt!
   
 11. Lexie74

  Lexie74 VIP lid

  14 sep 2006
  9.052
  1
  38
  loonadministratrice en eigenaar webshop handwerkar
  nop
  Ik heb 6mnd als grens aangehouden, voor die tijd wilde ik dat ze in dr eigen kamertje kon slapen.
  Dus met 5,5 mnd ongeveer hebben we dat gedaan. Geen probleem geweest, mama had er meer moeite mee dan baby ;)
   
 12. Minke24

  Minke24 Fanatiek lid

  18 aug 2007
  1.346
  0
  0
  Hier ligt ze al sinds direct na de kraamweek op d'r eigen kamer. We werden elke keer wakker van de geluidjes die ze maakte en gingen steeds kijken, terwijl ze dan heel rustig lag te slapen. Brak ons een beetje op ;)

  Op d'r handjes sabbelen doet ze de hele dag door, dus dat is hier niet echt een indicatie voor honger. Zodra ze begint te kletsen en te jengelen (daar worden we wel wakker van) weet ik dat ze wakker is en gevoed moet worden.
   
 13. Mandarijn

  Mandarijn Bekend lid

  3 feb 2007
  760
  0
  0
  de meeste babies hebben er dus geen enkel probleem mee, moeders wel :)
  dat doet me goed om te lezen. Fijn om zo wat meer ervaringen te lezen, dat helpt me zeker!
   
 14. Lovelylonnes

  Lovelylonnes Fanatiek lid

  3 jul 2007
  2.208
  0
  0
  Nagelstyliste en incassomedewerker.
  Justin is na 2 nachten bij ons (plus 4 dagen ziekenhuis) meteen naar zn eigen bed gegaan. Wij hebben geen plaats voor een wieg en we wilde niet dat hij (lees wij) er teveel aan gingen wennen.
  Bovendien was het hoogzomer en wilde wij met het raam openslapen terwijl dat met zon kleintje natuurlijk niet kan...
   
 15. Jalea

  Jalea Fanatiek lid

  24 jun 2006
  2.396
  0
  0
  onze zoon is met 17 maanden (ja dat lees je goed :D) naar zijn eigen kamertje gegaan. het is ons en hem prima bevallen, hij was veel rustiger als hij snachts zijn papa hoorde snurken, hij heeft hele periodes gehad dat hij veel nachtmerries had en heel onrustig was, als hij dan in bed kon gaan staan en zijn papa en mama in bed zag liggen, ging hij ook weer verder slapen.
  het is ons echt zeer goed bevallen, en met 17 maanden is hij zonder welk probleem dan ook in 1x overgegaan naar zijn eigen kamertje, zonder ook maar 1x gehuild te hebben dat hij het eng vond oid.
  bij ons 2e kindje gaan we dan ook zeker wederom lang samen op 1 kamer slapen, wij zijn van mening dat dat ook heel goed is voor de ontwikkeling en binding. maar das natuurlijk een persoonlijke visie (www.natuurlijkouderschap.org (onderdeel 'slapen' aan de linkerkant) staat veel info erover)
  met 17mnd is hij naar zijn eigen kamer gegaan omdat zijn broertje bijna geboren zou worden, en ook omdat hij met 17mnd toch wel erg slim werd (hij hoorde aan onze manier van ademen of we in diepe slaap waren, dan hield hij zich stil. maar als hij merkte dat we deden alsof we sliepen, dan ging hij heel hard PAPAA MAMAAA roepen hahaha) dat vonden wij in het weekend om 6.00 niet zo geslaagd ;))
  hij sliep met zijn ledikantje tegen ons bed aan (zijn voeteneind tegen onze zijkant van 't bed), echt bij ons in bed slapen hebben we nooit gedaan ivm veiligheid, dat vonden we echt veel te eng.
   
 16. Mandarijn

  Mandarijn Bekend lid

  3 feb 2007
  760
  0
  0
  Kan ik me wat bij voorstellen Jalea, over de binding, dat houdt mij inderdaad ook bezig. Bedankt voor je antwoord en de link, ik ga daar zeker lezen
   
 17. miekie82

  miekie82 Fanatiek lid

  8 jul 2006
  2.756
  2
  38
  noord holland
  Tijn was 2 weken toen hij in zijn eigen kamertje sliep.
  Het is bij ons ook nooit de bedoeling geweest dat Tijn bij ons zou slapen. Wij zijn van mening dat kindjes in hun eigen kamertje horen te slapen.
  Dit voor zowel onze als Tijn zijn rust.
  Na 2 weken werd ik gek van het gebrabbel hihi, en ik sliep gewoon niet meer, was doodmoe!
  We slapen wel met de deuren wagenweid open, zodat we Tijn wel goed kunnen horen als er iets is.

  kus miek
   
 18. MariekeV

  MariekeV Fanatiek lid

  28 mei 2007
  1.189
  0
  0
  Ambulant Jongerenwerker /jeugd hulp verlener.
  Stockholm
  Elian slaapt nog steeds bij ons op de kamer. Nou kan dat ook niet anders want we hebben maar 1 slaapkamer :) Maar we gaan over een maandje of 2 waarschijnlijk verhuizen en dan krijgt hij zijn eigen kamertje. Hij slaapt altijd wel in zijn eigen bedje. Dat staat aan mijn kant van het bed. Heerlijk om als ik in bed lig dat kleine droppie daar te zien liggen knorren...

  Toen we bij mijn ouders op bezoek waren in Nederland toen dachten mijn ouders dat hij wel mooi op mijn oude kamer kon en wij op de logeerkamer.. Nee hoor, hij slaapt lekker bij ons!
   
 19. yake

  yake Fanatiek lid

  25 jun 2006
  2.791
  0
  0
  Camila slaapt ook nog naast me. Wordt een drukke boel als er ooit een tweede bij gaat komen :D
   
 20. Elly1979

  Elly1979 Actief lid

  14 jan 2007
  493
  0
  0
  Account Manager
  Ergens in het mooie Fryslan!
  Hallo!
  Wij hebben Tamara alleen de 1e week op onze kamer gehad, toen is ze naar haar eigen kamertje gegaan en dat ging meteen goed.

  We hebben er zeker van genoten toen ze nog bij ons op de kamer lag, maar waren toch blij dat ze naar haar eigen kamer ging.
  We werden 's nachts steeds wakker van haar geluidjes, snel uit bed en kijken en vaak was er niks aan de hand.
  We sliepen gewoon niet lekker meer...
  Toen ze naar haar eigen kamertje ging, sliepen wij weer lekker.
  We hebben de babyfoon 's nachts aan op onze kamer, dus als er wat is...horen we het direct.

  Bij een evt volgende kindje doen we het net zo!

  Succes!

  Liefs Elly.
   

Deel Deze Pagina