oppassen baby al 3 dagen niet gepoept

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door itsmoi, 9 jul 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.
 1. Lieve moeders,

  Ik ben me ten einde raad, vandaar dat ik mezelf heb aangemeld hier.

  De baby van mijn vriendin is bij mij (moeder op vakantie) zoals alle babys heeft ze super gevoelige darmen. Ze heeft nu al 3 dagen niet gepoept. Ouders zijn in buiteland. Help what to do? Ik merk namelijk dat ze echt niet lekker is. Huisarts raadplegen of niet? bedankt alvast dames!

  Hartelijke groet,

  Dina
   
 2. Hoe oud is het kindje?
  Hier hielpt het vaak als ik wat meer water in de fles deed. Dus 210 water ipv 180.
  Daarnaast werkt nu een peer ontzettend goed.
  Wat ik ook wel eens gehoord heb is een fiets beweging maken met de benen. Dat zou de darmen stimuleren als ik het goed heb onthouden.

  En kinderen kunnen soms een week niet poepen, het hoeft niet altijd erg te zijn!
   
 3. Als mijn kleine niet kan poepen en er last van lijkt te hebben... persen tot hij rood aanloopt en daarna hard krijssen...dan wil het nog wel eens helpen om zijn sluitspiertje een beetje te masseren. Ook schijnt het opnemen van de temperatuur te kunnen helpen... dwz... de termometer stimuleert dan ook weer.
   
 4. Je zou idd even met een thermometer kunnen helpen als je denkt dat ze er echt last van heb..
  Beetje vaseline erop.. En dan erin heeel zachtjes wiebelen...
  Dan komt het vanzelf
   
 5. Het hangt ervanaf hoe oud de baby is.
  Als het kind pasgeboren is is het zelfs heel normaal aangezien ze dan alleen nog maar melk drinken.
   
 6. En ik zou, mocht je je echt zorgen maken, sowieso de moeder even bellen. Ik zou het zelf echt vreselijk vinden dit pas na mijn vakantie te horen!
   
 7. Heb net al een hoop tips gelezen, meer water in de fles, thermometer erin (brengt soms de ontlasting op gang).
  Wat bij ons hielp zijn druppeltjes van VSM om de ontlasting van smeuiger te maken. Het heet Kindicol en is dus homeopatisch. Maar zou het wel even met de ouders overleggen, ook al kan het geen kwaad. Zou ik ook liever hebben dan dat ik het achteraf zou horen. Voor de rest kan het geen kwaad als ze een paar dagen niet gepoept heeft hoor. Geen idee hoe oud ze is ? Maar bij babytjes kan het zelfs zo zijn dat ze een week niet poepen. Al heeft mijn zoon daar nooit last van gehad. Nu zelfs 3 a 4 poepluiers per dag.
  Succes !
   
 8. Hoe oud is ze, hoevaak poept ze normaalgesproken, krijgt ze borstvoeding of flesvoeding? Bij borstvoeding kan het een paar dagen duren voor kindjes weer poepen, dat is normaal. Als een kindje normaal elke dag poept en dan ineens een paar dagen niet, en je al 10-20cc extra water in de fles doet, zou ik even de moeder bellen om te overleggen. Afhankelijk van de leeftijd ( Als kindje bijvoeding eet, kan je extra olie door het eten doen, laxerende dingen geven etc ) kan je dan bespreken wat je moet doen.
   
 9. Je zou ook een druppeltje slaolie in de fles kunnen doen als ze nog geen vaste voeding krijgt. Met vaste voeding wel uitkijken voor banaan en rijst, dat stopt nogal.
   
 10. doe een druppel sla olie in het flesje... hier heeft het goed geholpen volgende dag gelijk de hele luier vol.... en anders ff ha bellen
   
 11. Dat werkte hier ook super, maar toen was K. nog wel klein. Naarmate hij ouder werd ging ik altijd voorzichtig met zijn beetjes "fietsen" En een aantal cc extra water in de fles.

  Ik zou de moeder wel even bellen
   
 12. Moeder bellen, en anders de huisarts.
  Ik zou niet zelf gaan 'dokteren' met andermans kind, omdat je aangeeft dat ze er last van lijkt te hebben.
   
 13. Ons kleintje heeft wel eens 6 dagen niet gepoept .. al het bovenstaande toen geprobeerd, uiteindelijk bij de huisarts lactulose siroop gekregen om de ontlasting weer op gang te brengen.

  En idd de moeder even bellen en haar laten beslissen ?
   
 14. Een glycerine zetpil hielp hier altijd! (niet teveel maar af en toe kan het wel eens als het kind er echt last van heeft)
   

Deel Deze Pagina