Originele manieren om geld cadeau te geven

Discussie in 'De lounge' gestart door Chantico, 23 nov 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.
 1. Ik ben op zoek naar een leuke manier om een bruidspaar geld cadeau te doen (individueel of met een paar anderen, dus bedrag is nog niet te noemen). Iemand hier een goed idee?

  Ik heb zelf een keer een plant/boompje cadeau gekregen met allemaal muntjes en kunstig gevouwen briefgeld er mooi in opgehangen, erg leuk. Zoiets bedoel ik. Meer ideeën heel erg welkom!
   
 2. Misschien een idee om geld in figuurtjes te vouwen, Origami
   
 3. Wij gingen ooit éérst naar Straatsburg (herinneringen ophalen want daar hadden we ooit samen gewerkt) - en daarna naar een bruiloft. Het symbool van Straatsburg is de ooievaar. Dus daar zo'n ooievaarknuffeltje gekocht, en een opgerold briefje van 50 onder beide vleugeltjes vastgezet. De ooievaar werd goed ontvangen, de €100 nog béter! :D
   
 4. Zoiets??
   

  Bijgevoegde bestanden:

 5. In een wit brood
  Of in een kaars!
   
 6. Heb ooit eens voor iemand een grote courgette geteeld en die in een bloempot gedaan. Met een mesje kleine sneetjes erin gegeven en daar 100 losse euro's ingeprikt..
  Ze wilden graag geld voor een reis naar de woestijn dus vandaar het 'cactus-idee'
   
 7. Wij waren laatst op een bruiloft en dat bruidspaar hadden een heel grote sierdienblad gekregen, met daarop een aantal heel mooie kaarsen en om die kaarsen heen op dat dienblad lagen allemaal 1 en 2 euro muntstukken. Eigenlijk heel simpel, maar tegelijkertijd vond ik het ook echt heel mooi :).
   
 8. Google eens op "roos vouwen van geld", echt heel mooi. Je zou dan meerdere rozen kunnen maken met briefjes van 5€.
   
 9. Ik heb het laatst in een heliumballon gegeven. Bij de feestwinkel geld in een ballon laten stoppen en laten vullen met helium. De kaart was het contra-gewicht zodat de ballon niet per ongeluk de lucht in zou gaan.
  Ze hadden bij de winkel een hoop keus aan mooie liefdes-ballonnen.
   
 10. Een hele hele flauwe, alsze in de kaart een envelopje afbeelden, een pak met enveloppen, of zelfs een hele doos, dan geld in allerlei muntstunken en briefje verzamelen, en in iedere envelop iets doen, zodat je uiteindelijk tig enveloppen moet openen om aan het totaal bedrag te komen....

  Haha ze vroegen toch enveloppen??
   
 11. Ik heb ooit voor een collega twee witte broden gebakken en in het deeg allemaal muntstukken verstopt. ( witte broodsweken)
   
 12. Ik heb met mijn bruiloft inderdaad ook de helium hart ballon gekregen met confetti en geld erin, heel leuk!

  Verder geeft ik vaak een kleine spaarvarkentje van de xenos bijv met geld erin en dan maak ik een mandje met dat spaarpotje, een wit brood en nog een kleine cadeautje dat bij het paar past. De ene keer is dat een serieus cadeautje de andere keer een grappig. Mand strooi ik vol met rijst en op kaartje staat dan vaak;
  Wens jullie veel liefde, geluk, rijkdom en een lang leven samen toe! Geniet vd wittebroodsweken!
   
 13. Wij hebben op onze bruiloft (zoals al eerder genoemd) een wit brood gekregen waarbij de korst ingesneden was en daar munten en briefgeld in gestoken waren.

  Verder een klein vogelkooitje voor op stond "love birds" met daarin briefgeld in gehangen die waren gevouwen als vogeltjes...

  Erg leuk! :D
   
 14. Bij de bruiloft van mijn vriendin hebben we alle gasten gevraagd een spaarvarken/spaarpot met inhoud te geven (wanneer ze geld gaven uiteraard) Ze werkte bij de bank en zou door de huwelijksreis de "spaardagen" missen... dus we wilden haar de lol van spaarvarkentjes openen niet ontzeggen :D Bij de eerste varkentjes gingen de wenkbrauwen wel omhoog, maar toen de hoeveelheid spaarpotten op begon te lopen viel "het kwartje" wel ;)

  Wanneer je weet waarvoor ze het geld willen gebruiken (bij speciale wensen dan natuurlijk) dan zou je het geld kunnen vouwen in de vorm van hetgeen ze vragen/wensen. Bijv geld voor de aanleg van een tuin, dan zou je een maquette kunnen maken van een tuin en dan bijv het geld als bloemetje of als tuintafel oid maken.
   
 15. deze kregen wij :)
   
 16. Ik heb zelf voor bruiloft van een vriendin een taart gemaakt in de vorm van een spaarvarken, geld met plastic omwikkeld en in de spaarvarkengeldgleuf gestopt! Ze vonden het errug leuk!
   
 17. hoi!

  die ballonnen zijn erg mooi en leuk! En ze kunnen best lang staan.
  Je kunt er geld en bijv kleine kaartjes in doen geschreven door de gevers en een grote kaart in hangen als felicitatie kaart. de ballon word verder met confettie gevult.

  Veel succes met uitzoeken en veel plezier met geven en een fijne dag bij het huwelijk!

  groetjes!
   
 18. Wij hebben zo'n fles wijn waar je een brief in kan stoppen laten vullen met briefgeld. Zag er mooi en stijlvol uit en het bruidspaar reageerde enthousiast.
   
 19. Laatst op een bruiloft kreeg het paar een grot bak met allemaal biereopjes , daar zaten muntjes in en daarna dichtgeslagen. Ze hebben er nog weken lol van gehad....
  Die lijst op pagina 1 spreekt me meer aan.,. :)
   

Deel Deze Pagina