Originele sollicitatiebrief

Discussie in 'De lounge' gestart door MissBianca, 5 aug 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. MissBianca

  MissBianca Fanatiek lid

  11 jun 2011
  1.128
  1
  38
  Uden
  Ben al een tijdje aan het solliciteren naar een leukere baan. Maar elke keer gebruik ik een standaardbrief die ik iedere keer een beetje aanpas. Nu zit ik er aan te denken om een keer een heel andere brief te sturen, niet zo'n standaard brief. Heeft iemand dat ooit gedaan? En wat was toen het resultaat? Wat zou je er van vinden als jij de lezer was? En wat had je anders gedaan zodat ie wel wat meer opviel dan alle andere brieven? Het is trouwens voor een administratieve functie, dus het hoeft geen creatief werkstuk oid te zijn.
   
 2. FairyLaughs

  FairyLaughs Niet meer actief

  ik vind zoiezo dat je een brief moet hebben die opvalt.. die boven alle andere brieven uitsteekt..

  Maarja.. tips heb ik helaas niet voor je.. heb al jaren geen solicitatiebrief meer verzonden !! ..
   
 3. Kyra73

  Kyra73 Niet meer actief

  Ik was zelf, voordat ik thuisblijfmama werd P&O'er en heb vele sollicitatiebrieven gelezen. De brieven, die net even anders waren als de standaardbrieven steken er wel bovenuit en je bent als P&O'er eerder geneigd om deze mensen uit te nodigen voor een sollicitatiegesprek.

  Maar... maak het niet te gek, want dat kan weer averechts werken. Een sollicitatiebrief waarin bijvoorbeeld staat dat deze persoon echt de enige juiste persoon is voor deze functie wordt door mij niet serieus genomen.

  Heel veel succes met solliciteren en mocht je nog advies nodig hebben, dan kun je altijd PB'en.
   
 4. Ik ben onlangs aangenomen met een semi niet standaard sollicitatiebrief. Tijdens mijn gesprek zeiden ze ook dat ze mijn brief echt heel erg leuk en origineel vonden!

  Als je hem wil lezen, pb je email adres maar even!
   
 5. Setteke

  Setteke Niet meer actief

  Ik ben al verschillende keren uitgenodigd voor een gesprek en aangenomen mede door mijn leuke brief. Kreeg er ook echt complimenten over. Ik ben dan wel doktersassistente en weet niet waar jij op solliciteert, maar als je wilt mag je mij je mailadres wel pb-en dan mail ik hem je even.
   
 6. fenneke80

  fenneke80 Niet meer actief

  Ik ga binnenkort beginnen met solliciteren, dus ik lees even mee!

  Ik ben nu het boek "help, ik zoek mijn passie" van Els Ackerman aan het lezen (heb hem al eerder in een ander topic gespamd, sorry!) en daar staan ook leuke dingen in over brieven en gesprekken. Een aanrader dus :)
   
 7. dramaqueentje

  dramaqueentje Bekend lid

  26 jan 2011
  956
  0
  0
  NULL
  NULL
  Ik heb, toen ik een paar jaar geleden een baan zocht, ook veel complimenten gekregen over mijn niet standaard brief. Ik heb hem niet meer, maar weet nog wel dat ik hem geopend had met een vraag: "heeft u weleens overwogen...." en dan iets dat op mij(n situatie) sloeg. Een beetje brutaal, klopt, maar het sprong er wel uit en sprak dus ook aan. Aantal gesprekken gehad en kon uiteindelijk kiezen. Misschien een idee?
   
 8. Tord

  Tord VIP lid

  26 okt 2009
  6.781
  40
  48
  Ik doe het zelf niet, en zou het ook niet op prijs stellen als ik hem zou lezen. Het andere uiterste is weer een overduidelijk gecopieerde standaardbrief, dus een beetje aanpassen is natuurlijk goed.

  Ooit heb ik eens gehoord dat iemand een roze envelop gebruikt had (in het pre-email tijdperk). Die werd aangenomen, maar dat zou ik echt niet durven!
   
 9. mamavanukkie

  mamavanukkie Fanatiek lid

  2 jul 2008
  3.229
  0
  0
  Brabant
  Ik zou het wel doen. Als mijn vriend ergens wil solliciteren, ben ik degene die de brief schrijft, en elke keer krijgt hij te horen dat die van hem eruit sprong. (ik doe het schijnbaar goed, haha) Hij is tot nu toe elke keer aangenomen.

  Ik schrijf altijd een originele brief en voeg het cv bij.
   
 10. annetske

  annetske VIP lid

  14 sep 2007
  5.112
  0
  0
  Friesland
  een vriendin van mij heeft bij een bak gesolliciteerd bij fraudezaken. Ik weet het niet precies maarZe heeft haar sollicitatiebrief zo gemaakt (ja heel creatief) dat het er uit sprong! Een Boef achter tralies e.d. er op geplakt e.d. ze dacht ik waag de gok en hopelijk doet dit het goed... en ja ze heeft de baan gekregen mede dankzij deze leuke sollicitatie brief! Dus ik zeg: waag de gok en doe eens gek maak er een bij de baan passend "kunstwerk" van wie weet pakt het net als bij mijn vriendin goed uit!
   
 11. debq

  debq Fanatiek lid

  10 mrt 2010
  2.169
  8
  38
  Jezelf verkopen: AIDA-methode
  Heb je hier al eens gekeken? Het is info over hoe je een brief schrijft volgens de AIDA methode. Het is een duidelijke site met voorbeelden.
   
 12. MissBianca

  MissBianca Fanatiek lid

  11 jun 2011
  1.128
  1
  38
  Uden
  Heb er nog niet gekeken, maar ben wel bekend met de AIDA-methode.
  Misschien idd nog eens even doen om mijn geheugen op te frissen.

  Bedankt voor alle tips. Denk dat het wel goed is om een keer een hele andere brief te schrijven dan elke keer ongeveer dezelfde.
  Oja, met standaardbrief bedoel ik trouwens niet dat ik er eentje van internet heb gekopieerd:) Maar ik bedoelde eigenlijk dat ik steeds ongeveer dezelfde, saaie brief heb, vertaald naar de functie-eisen en het bedrijf.
   
 13. lin80

  lin80 Fanatiek lid

  7 apr 2008
  2.798
  0
  0
  Misschien ook nog een optie om het bedrijf waar je wilt solliciteren binnen te stappen. (is niet overal mogelijk, dus hangt wel van het werk af) Ik ben op die manier altijd nog aangenomen. Ben gewoon binnengestapt en heb aangegeven dat ik had begrepen dat ze nog iemand zochten voor die baan. En daarna vroeg ik dan meestal of de bedrijfsleider/eigenaar/baas aanwezig was en of ik hem wat inhoudelijke vragen zou kunnen stellen.
  Tot nu toe nog 100% geluk mee gehad.
   
 14. Kiwi08

  Kiwi08 Fanatiek lid

  30 okt 2008
  1.169
  0
  0
  hou het topic in de gaten
   

Deel Deze Pagina