Ouderlijk gezag

Discussie in 'De lounge' gestart door Suzzert, 15 jul 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.
 1. Wie heeft ervaring mee metouderlijk gezag aanvragen van de vader? Wij hebben nu een maand geleden het formulier opgestuurd naar de rechtbank met alle toebehorende maar nog niets gehoord. Hoe lang duurt dit? Ik kan dat nergens terug vinden
   
 2. #2 Polletjepiek, 15 jul 2012
  Laatst bewerkt door een moderator: 15 jul 2012
  Wij hadden binnen een week de aktes van ouderlijk gezag van de rechtbank ontvangen(groningen). Ik zou ff bellen met de rechtbank.
   
 3. sorry, ik kan je niet helpen want wij zijn getrouwd. Maar is er geen telefoonnummer wat je kunt bellen om te vragen of het goed is aangekomen?
   
 4. Bij ons is het zo dat je binnen 2 weken wel bericht moet hebben gehad... Zo niet, dan zal ik er even achteraan bellen!
   
 5. Wij hadden het binnen een week weer binnen, omgeving Amsterdam.
   
 6. binnen 5 dagen hadden wij het terug uit zutphen.

  was zelfs nog in de kraam week we hadden de uitreksels al op de geboorte akte na die heeft vriendlief bij de aangifte gelijk mee genomen en daarna gelijk nog op de bus gedaan. alles in gevuld thuis liggen
   
 7. Bij ons heeft het toen ook best lang geduurd... week of 6 ofzo
   
 8. Oke, ik weet wel dat het erg druk is in de rechtbank van Rotterdam. Maar dat is voornamelijk het strafrecht gedeelte (weet ik in verband met mijn werk) maar ik zal eens bellen of er al wat bekend is. Hoop niet dat ze het kwijt zijn geraakt..
   
 9. Bij ons ook binnen een week terug, gemeente Groningen. Ik zou zeker even bellen.
   
 10. Wij hebben het 2 maanden geleden gestuurd naar de rechtbank van rotterdam en ook nog niks ontvangen..
   
 11. Wij hadden de papieren in de kraamweek al terug van de rechtbank ( Leeuwarden )
   
 12. Dat stelt mij dan wel weer gerust dat wij niet de enigste zijn ;)
   
 13. Ik zou toch even bellen...
  Wij hadde het ook binnen een 14 dagen de papieren terug...
   
 14. Hier ook Rotterdam. Duurde een week of 6.
  Ze zullen t wel druk hebben daar...
   
 15. Sorry mag ik even inhaken? Ik lees ouderlijk gezag en opsturen naar rechtbank.:? Misschien heel dom wat ik nou zeg, maar heeft de vader van het kind niet het ouderlijk gezag al door al die papieren te ondertekenen tijdens de zwangerschap bij de gemeente en ook de aangifte na de geboorte??:? Of is dat alleen de erkenning van het kind?:-> En ik dacht nog wel dat ik me er toen de tijd goed in had verdiept.......
   
 16. Nee als jullie niet getrouwd zijn moet hij het gezag aanvragen. Het kost niks. Je moet het aanvraagformulier incl alle papieren opsturen en krijgt vervolgens een uittreksel uit het gezagsregister thuis.
   

 17. Ik ga van de week dan ook wel even bellen hoelang het gaat duren! Dacht dat iemand mij had vertelt dat het binnen 3 maanden na de geboorte moest. En onze zoon is volgende week 3 maand.
   
 18. Nee dat maakt niet uit, dat kan altijd!
   
 19. Bij Eva hadden we het binnen een paar weken terug, bij Lisa na een paar maanden. Heb toen gebeld en ze hadden een achterstand en het dus erg druk. Ik zou voor de zekerheid wel even bellen, maar de kans is groot dat het gewoon druk is.
   
 20. Donderdag op de bus gedaan, zaterdag de bevestiging binnen.
  Dat was heel snel dus! (In september afgelopen jaar)
   

Deel Deze Pagina