Ouderschapsverlof onderwijs

Discussie in 'Zwangerschap en werk' gestart door Juffertje83, 1 dec 2010.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Juffertje83

  Juffertje83 Bekend lid

  20 jan 2010
  636
  0
  0
  NULL
  NULL
  Ik werk in het onderwijs. Begin juni krijgen wij ons 1e kindje. Ik werk nu fulltime. Hierna zou ik graag 2,5 dag of 3 dagen gaan werken (ongeveer 0,6 als werktijdfactor dus).
  Nu zat ik erover na te denken om mijn ouderschapsverlof achter mijn bevallingsverlof te plakken. Maar hoe weet ik wanneer ik dan terug moet beginnen? Hoeveel ouderschapsverlof heb je als fulltimer?
  En hoe zit het dan met uitbetaling tijdens dat ouderschapsverlof? Wordt dat al berekend op je nieuwe werktijdsfactor of nog op je fulltime aanstelling? Kan iemand mij hierbij helpen?
   
 2. eefje85

  eefje85 Bekend lid

  28 dec 2009
  589
  0
  0
  NULL
  NULL
  Hoi!
  Ik sta ook voor de klas en heb ouderschapsverlof opgenomen. Ik geloof dat ik 70% van mijn loon doorbetaald krijg. Het ouderschapsverlof dat je (betaald) op kan nemen is afhankelijk van het aantal uren dat je werkt. Ik heb de formule hiervoor niet bij de hand, maar die heeft je directeur vast wel voor je.
  Het is wel zo, dat je NA je ouderschapsverlof hetzelfde aantal uren moet blijven werken als TIJDENS je ouderschapsverlof. Je mag dus niet voor 5 dagen per week verlof opnemen en na dit verlof besluiten 2,5 dag te gaan werken. Dan moet je namelijk een bedrag terugbetalen.
  Ik werkte altijd 4 dagen en wanneer mijn bevallingsverlof erop zit (volgende week) neem ik 1 dag ontslag en ga ik terug naar 3 dagen. Het ouderschapsverlof dat ik opneem tot maart is ook voor 3 dagen per week.
   
 3. marloes80

  marloes80 VIP lid

  6 aug 2006
  20.764
  26
  48
  dat ligt er aan, waar je werkt! In het VO is dit nl.niet.

  Ik werkte voor mijn eerste kindje ook fulltime, heb daarna mijn ouderschapsverlof opgenomen en heb toen 0,5 fte gewerkt. In het vo wordt 55% door betaald.
  Daarna moet je meer gaan werken, maar dat is minimaal, 0,51 fte is dan al genoeg.
   
 4. Mamanama

  Mamanama Fanatiek lid

  10 apr 2009
  3.842
  0
  36
  Zoetermeer
  In het BO wordt ook 55% betaald. Ik werkte voor mijn 1e zwangerschap 4 dagen en mijn oudste werd geboren in sept.2007. Moest in janauri 2008 weer beginnen en heb toen 1 dag in de week ouderschapsverlof op genomen. Dit liep toen tot de zomervakantie. Ik werkte dus ma-di-wo (werktijdfactor van 0.62) en kreeg de 4e dag dus voor 55% uitbetaald.
  Daarna ben ik volgend schooljaar vast 3 dagen gaan werken, ma-di-wo.
  Je mag echter, in tegenstelling tot wat Eefje zegt, ook volledig ouderschapsverlof opnemen en dan een aantal weken achter je bevallingsverlof opnemen! Daarna ga je dan terug naar je gewone werktijdfactor OF neem je gedeeltelijk ontslag.
  Na mijn 2e zwangerschap heb ik een aantal weken onbetaald verlof genomen, zodat ik iets langer bij mijn dochtertje kon blijven. Dit kan dus ook!
  Hier kan je dat opvragen bij het bureau dat je salaris regelt. Je directeur weet vast wel wie je moet hebben.
  Succes!
   

Deel Deze Pagina