Ovulatietest: betekenis licht streepje? Cycluslengte?

Discussie in 'Zwanger worden' gestart door Majore, 11 jul 2013.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Majore

  Majore Lid

  11 jul 2013
  43
  0
  0
  Vanmiddag heb ik mijn allereerste ovulatietest gedaan (net gestopt met de Nuvaring) en er verscheen een licht streepje in het testvenster. Betekent dit dat mijn eisprong eraan zit te komen, of moet ik het zo niet interpreteren? Van Googelen word ik niet veel wijzer, dus als iemand hier mijn vraag kan beantwoorden: graag! Het betreft een test van Kruidvat.
  Er schiet me ook ineens een andere vraag te binnen: ik heb bijna 14 jaar anticonceptie gebruikt, ik ben daarmee begonnen omdat ik een heel korte cyclus had van nog geen drie weken en ik wilde niet zo vaak meer ongesteld zijn. Is de kans groot dat ik nu, bijna 14 jaar later, ook weer zo'n korte cyclus krijg of kan dit totaal verschillen? Iemand daar ervaring mee?
  Bedankt alvast voor de reacties!

  Groetjes,
  Majore
   
 2. jvs12

  jvs12 Bekend lid

  24 apr 2013
  982
  0
  16
  NULL
  NULL
  Gewoon door testen met je ovulatie testen. Hij is pas positief als hij net zo donker of donkerder is als de controle streep. hij moet als het goed is steeds donkerder worden maar dat kan nog een paar dagen duren.

  Je ongesteldheid kan nu heel anders zijn dan 14 jaar geleden. Ik ben ooit aan de pil gegaan vanwege de heftigheid en onwijs veel kramp dus ziek van school. Na 15 jaar stopte ik voor onze kinderwens en ik heb nu nergens last van elke maand.
   
 3. Lov23

  Lov23 Niet meer actief

  Je kan weer hetzelfde patroon krijgen als voor het gebruik van je ac. Nu kan het ook zo zijn dat je lichaam even moeite krijgt met het stoppen van de pil, hou daar rekening mee.

  Een ovu test kan altijd heel je cyclus een lichte streep hebben, ik had dat ook. Het zegt nu nog niks over wanneer je ei komt. Het kan zijn dat je over 2 dagen opeens een knaller hebt, of dat het nog 2 weken duurt. Alles kan. Als je nu een paar rondes verder bent, wat we niet hopen :D, dan ga je een patroon zien en zul je weten wanneer ongeveer je knaller kan komen en hoe je testen eruit zien.

  Kruidvat geeft altijd wel een streepje, ik zelf gebruikte altijd graag die van zwangerenkids, veel goedkoper en veel fijner.

  Succes!
   
 4. Majore

  Majore Lid

  11 jul 2013
  43
  0
  0
  Bedankt voor jullie reactie, ik ga gewoon even afwachten.
  Groetjes
   
 5. El1983

  El1983 Fanatiek lid

  19 sep 2012
  3.561
  0
  0
  Verzorgende IG
  My little castle
  Wat lov23 zegt.
  Het is ook idd goedkoper om andere ovu testen te kopen die van zwanger&kids of van sensitest. Hoor van allebei goeie verhalen.
  Sensitest gebruik ik zelf en ben daar erg tevreden over
   

Deel Deze Pagina