pannen voor inductie, welke?

Discussie in 'De lounge' gestart door Luun, 27 jun 2013.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.
 1. Ik ben net verhuisd naar een huis met een inductie kookplaat en ik kom er net achter dat alleen mijn braadpan het doet. Ik moet dus nieuwe pannen kopen, maar er is zoveel keus en ook zoveel prijsverschil! Wat zijn nu goed merken? En is een hogere prijs het ook waard, merk je het of je kookt met een pan van een paar tientjes of van 100 plus euro? Alle input is wel kom!
   
 2. Hmm wij hebben "gewoon" pannen van Ikea gekocht en die doen net alweer 5 jaar prima.
   
 3. IKEA had ik ook van een kennis al gehoord ja. Ze zijn wel erg goedkoop, daar wordt ik dan toch achterdochtig van, dat het dan geen goed kwaliteit is vergeleken met de duurdere pannen. Maar misschien is dat wel helemaal niet zo.
   
 4. ikea pannen hier
  rond de 15 euro per stuk en zijn echt heel goed
  Heb ze al een paar jaar en ze blijven mooi.
  Volgens mij heet de serie die ik heb 365+
   
 5. Ikea
  Action
  AH
   
 6. Ik heb hier een wok van de ikea voor inductie, een zilveren wok en die werkt al jaren super!
   
 7. Ik heb een Sola pannenset en ook pannen van de AH, doen het allemaal prima. Let er wel goed op dat het inductielogo op de verpakking staat. (weet je vast al, maar voor sommigen niet onnodig om te vermelden)
   
 8. je kan kijken of je eigen pannen geschikt zijn door aan de onderkant een magneetje te houden,als die vast plakt dan zijn ze geschikt.

  ikea pannen zijn er geschikt voor en kwaliteit is goed, mijn ouders koken er al ruim 10 jaar mee, ik heb la chef(?) van de blokker, hebben 15jr op zolder gestaan, ze waren bedoeld voor mijn uitzet, maarja manlief had alles al, alleen zijn oude pannen bleken gelukkig:-> niet geschikt te zijn toen we voor inductie gingen en puur mazzel die van mij wel.
   
 9. Bijvoorbeeld:
  Staat er groot op: VOOR ALLE WARMTEBRONNEN!!!
  Denk je: Lekker goedkoop!
  Staat eronder in mini-lettertjes: behalve inductie

  :x
   
 10. BK easy induction serie
   
 11. Wij hebben gewoon goedkope pannen. Volgens mij Ikea of anders blokker
  Die werken prima
   
 12. Wij hebben ze gewoon van de Aldi, al 7,5 jaar. Werkt prima. Ben alleen nog op zoek naar een pan waar je fatsoenlijk pannenkoeken mee kunt bakken..Iemand tips???
   
 13. Wij hebben BK pannen. Daarvan ook een pannenkoekenpan.
  Koekenpannen hebben we van Tefal. De Tefal pannen kopen we eens in de 5 jaar nieuw omdat de laag dan toch stuk gaat. De gewone pannen gaan volgens mij een mensenleven mee.

  En bij Blokker heb ik een gietijzeren poffertjespan gevonden die op inductie kan, wat was ik dáár blij mee! Had er lang naar gezocht en ineens hadden ze 'm.
   
 14. Hier een serie van BK, daarvoor Ikea, maar die vond ik toch snel minder worden.
  En dan een serie braadpannen van Le Creuset, die doen het perfect op inductie.

  Pannenkoeken bak ik een gewone koekenpan, gisteren nog gedaan :D
   
 15. ik heb dan altijd dat de randen niet gaar worden. Ik heb een klein pannetje waar ik prima pannenkoeken in kan bakken, maar ja, dan ben je zo lang bezig he...
   
 16. Haha, twee kleine pannetje tegelijk dan ;)
   
 17. hihi zou kunnen, maar heb daar ook maar en goeie van, weet niet meer waar die vandaan komt :?
   
 18. Ik heb 14 jaar geleden een set gekocht van BK Qulinair, niet echt goedkoop destijds, maar de beste koop ooit.

  Heb er eerst mee op inductie gekookt en nu op keramisch, gaan in de vaatwasser en na 14 jaar dagelijks gebruik zien de pannen er nog uit als nieuw.
   
 19. Hier ook BK pannen, eerst hadden we een inductie kookplaat en nu gewoon gas. Pannen hebben we inmiddels 5 jaar en zijn nog als nieuw. Mijn moeder heeft die van haar al 20 jaar :$
   
 20. Okay, super! Bedankt voor alle ideeen, ik ga maar eens shoppen! He, wat vervelend nou. :D
   

Deel Deze Pagina