Paracetamol ??

Discussie in 'Zwangerschap' gestart door Nath88, 16 okt 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.
 1. Hallo dames,

  Ik heb al de gehele dag enorme hoofdpijn .. Scherpe bonkende pijn links in het voorhoofd.
  Op bed liggen, warme douche etc niks helpt.
  2 paracetamol, kan dat veel kwaad?

  Thanks!
   
 2. Nee, het kan geen kwaad. Je mag tijdens zwangerschap gewoon paracetamol slikken. Geen ibuprofen of andere pijnstillers, maar paracetamol mag wel.
   
 3. Met max 6 tabletten per dag :)
   
 4. Ik ben doktersassistente en heb tijdens mij studie geleerd dat paracetamol geen kwaad kan, ook geen 2. Je kan het gewoon innemen. Paracetamol heeft zowiezo weinig bijwerkingen.

  Ook nu ik kwaaltjes had en dingentjes zei mijn huisarts altijd: Ja je bent zwanger, dus je mag alleen paracetamol innemen.Je moet je natuurlijk wel aan de max. houden volgens mij is dat uit mijn hoofd 6 p.d
   
 5. Dankjulliewel ! Had de hele dag geprobeerd om het te minderen maar werd er net echt helemaal gek van .. Gelijk 2 genomen na jullie reacties en gaat al stukken beter!
   
 6. Je de hele dag beroerd voelen van de hoofdpijn is ook niet echt lekker. Fijn dat het beter gaat.
   
 7. Ik zou wel proberen om rustig aan te doen met paracetamol, dus niet meteen 2 nemen, maar eerst 1 en dan eventueel later weer 1.
  Let op: je mag alleen paracetamol zonder toevoegingen!! Dus geen paracetamol met coffeine!
   
 8. Kan gewoon hoor, mijn vk adviseert juist 2tegelijk in te nemen, 1 heeft nl ook weinig nut, wel max 6 per dag idd en zonder toevoeging idd.succes
   
 9. Klopt, mijn huisarts raadde me ook ten zeerste af de variant met coffeïne te nemen (terwijl die meestal wel beter werkt), gewone paracetamol mag wel (idd max. 6 p/d). Ik neem er trouwens wel 2 per keer, omdat 1 net niet werkt.
  Het beste is de paracetamol ook innemen met een glas water voor/tijdens een beetje eten en eventueel daarna even lekker een half uurtje liggen, zodat de paracetamol beter kan inwerken.
  En veel drinken! Dat heeft bij mij gigantisch geholpen. Let er wel op dat als je normaal nooit veel drinkt en nu ineens twee liter water per dag gaat drinken, de hoofdpijn in eerste instantie erger kan worden. Maar na een tijdje went je lichaam eraan en heb je vaak minder hoofdpijn dan daarvoor.
   
 10. Hoi, paracetamol zonder coffeine mag gewoon hoor, ik heb een paar weken terug een zwaar gekneusde arm gehad,en mocht van de gynaecoloog ( na overleg) zelfs 8 paracetamol per 24 uur, dus gewoon iets nemen hoor!!
   
 11. Ik heb maandelijks 3 dagen zware migraine en neem dan 6 parac per dag (niet dat het veel helpt, maar wel een beetje). Dat is het enige wat mag.
  Als begindosis moet je zeker 2 tegelijk nemen, daarna kan je evt. 1 nemen als de hoofdpijn wat zakt. Met coffeine is mij ook afgeraden.
   
 12. mn vk zei dat ik er juist 2 per keer in moest nemen, helpt veel beter!
  en ik heb er heel wat ingenomen in mn zwangerschap, en heb een kerngezonde dochter gekregen, dus kan geen kwaad hoor!
   
 13. Volgens mij zijn de adviezen wisselend. Mij is door de drogist en de assistente van de huisarts verteld dat je de eerste 3 maanden van de zwangerschap beter geen paracetamol kan slikken. Alleen als het echt niet meer uit te houden is.... Veel water drinken en voldoende rust nemen was het advies!
   
 14. En voor een snelle werking oplossen in water
   
 15. jeetje....daar ben ik sinds de zwangerschap juist vanaf heerlijk jammer dat het bij juo wel blijft komen zeg
   
 16. Ik heb het tot een jaar voor mijn zwangerschap ook gehad. Tot drie keer in de week, dus kon zowat niks. Het enige dat bij mij hielp was Topamax. Wordt ook gebruikt tegen epilepsie. Toen we de keuze hadden gemaakt voor een kindje te gaan, moest ik afbouwen, omdat Topamax schade toe kan brengen aan het kindje. Mijn migraine is na het stoppen ermee gelukkig weggebleven (op een enkel keertje na).
   
 17. Hier ook regelmatig zware hoofdpijn sinds de zwangerschap. De afgelopen weken bijna non stop. Vannacht ook weer met een stekende pijn wakker geworden en erbij overgegeven. Bloeddruk en ijzer is goed dus de verloskundige gaf aan dat er weinig aan te doen is behalve rust, water drinken, en paracetamol. Alleen zegt de verloskundige max 4 per dag en de huisarts 6, en in extreme gevallen 8 per dan.
  Ik hoor ook wisselende verhalen of paracetamol nou wel of niet bij het kindje komt? Wel verwarrend die tegenstrijdige info!
   

Deel Deze Pagina