Parmaham!

Discussie in 'Gezondheid' gestart door Iertje81, 16 mrt 2018.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Iertje81

    Iertje81 VIP lid

    31 dec 2015
    17.674
    33.044
    113
    Discussie met een vriendin.
    Mag je nou wel of geen parmaham tijdens je zwangerschap. Ik weet wat het Voedingscentrum erover zegt maar ik dacht dat het zo gedroogd en gezouten was ed in tegenstelling tot rauwe ham.
    En hoe zit het met andere hammen? De gekookte mag weet ik.
    Voordat ik weer zwanger raakte kon ik weleens denken; dat weet je toch :rolleyes:
    En nu zit ik er zelf mee:D
    Zo zie je maar :p
     
  2. Oceanna

    Oceanna Fanatiek lid

    12 okt 2015
    3.438
    1.423
    113
    Vrouw
    Houdt aan wat het Voedingscentrum erover zegt dan zit je veilig. En soms mag je iets niet hebben vanwege teveel zout. Slecht voor je bloeddruk.
     
    Iertje81 vindt dit leuk.
  3. siepel

    siepel Actief lid

    15 jun 2010
    417
    206
    43
    Ik heb de app zwanger&zo, daar kun je heel handig allerlei eten in opzoeken. Is in samenwerking met het voedingscentrum.

    Maar die app zegt dus dat parmaham rauw is en niet mag. Parmaham is juist ook minder zout dan allerlei andere soorten ham.
     
    Iertje81 vindt dit leuk.
  4. BZD

    BZD Fanatiek lid

    17 jan 2014
    1.059
    165
    63
    Vrouw
    Paraveterinair
    Ik heb wel bakken seranoham gegeten tijdens mijn zwangerschap. Is vergelijkbaar. Ik woog af, al 35 jaar ham, biefstukken en kattenbakken en na testen geen toxoplasmose. En al die Spanjaarden dan die zowat elke dag ham eten?
    Ja het is een risico, dus als je 100% zekerheid wilt, zou ik het niet doen.
     
    Iertje81 vindt dit leuk.
  5. Tessss

    Tessss Fanatiek lid

    9 jul 2015
    1.240
    445
    83
    Ik heb weleens gelezen dat als de ham meer dan 3% zout bevat je het veilig kan eten omdat bacteriën daarin niet goed gedijen. Weet niet hoeveel % parmaham is.
     
    Iertje81 vindt dit leuk.
  6. Iertje81

    Iertje81 VIP lid

    31 dec 2015
    17.674
    33.044
    113
    Ik doe het toch maar niet. Voel me er niet lekker bij. Dank voor de antwoorden!

    Maarre: als je het nou verhit in een tosti. Zou het dan beter zijn?
     
  7. Tessss

    Tessss Fanatiek lid

    9 jul 2015
    1.240
    445
    83
    In een tosti kan sowieso. Alles wat je goed verhit mag: salami, roquefort, gerookte zalm etc.
     
    Iertje81 vindt dit leuk.
  8. Pantoffelheldin

    Pantoffelheldin Niet meer actief

    Ik heb het wel gewoon gegeten.
    Natuurlijk niet dagelijks maar 1 keer in de maand een paar plakjes.
    Tussen de tosti kan het sowieso
     
    Iertje81 vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina