Discussie met een vriendin. Mag je nou wel of geen parmaham tijdens je zwangerschap. Ik weet wat het Voedingscentrum erover zegt maar ik dacht dat het zo gedroogd en gezouten was ed in tegenstelling tot rauwe ham. En hoe zit het met andere hammen? De gekookte mag weet ik. Voordat ik weer zwanger raakte kon ik weleens denken; dat weet je toch En nu zit ik er zelf mee Zo zie je maar
Houdt aan wat het Voedingscentrum erover zegt dan zit je veilig. En soms mag je iets niet hebben vanwege teveel zout. Slecht voor je bloeddruk.
Ik heb de app zwanger&zo, daar kun je heel handig allerlei eten in opzoeken. Is in samenwerking met het voedingscentrum. Maar die app zegt dus dat parmaham rauw is en niet mag. Parmaham is juist ook minder zout dan allerlei andere soorten ham.
Ik heb wel bakken seranoham gegeten tijdens mijn zwangerschap. Is vergelijkbaar. Ik woog af, al 35 jaar ham, biefstukken en kattenbakken en na testen geen toxoplasmose. En al die Spanjaarden dan die zowat elke dag ham eten? Ja het is een risico, dus als je 100% zekerheid wilt, zou ik het niet doen.
Ik heb weleens gelezen dat als de ham meer dan 3% zout bevat je het veilig kan eten omdat bacteriën daarin niet goed gedijen. Weet niet hoeveel % parmaham is.
Ik doe het toch maar niet. Voel me er niet lekker bij. Dank voor de antwoorden! Maarre: als je het nou verhit in een tosti. Zou het dan beter zijn?
Ik heb het wel gewoon gegeten. Natuurlijk niet dagelijks maar 1 keer in de maand een paar plakjes. Tussen de tosti kan het sowieso