ik ben op zoek naar lekkere pasta’s. Iemand een lekker recept voor me? Er mochten geen paprika’s of champions door zitten want dat lust die zeurpiet van mij niet Mag verder van alles zijn!
Spekjes uitbakken, uitje meebakken. Dat haal je uit de pan. In diezelfde pan bak je spinazie, dan een bakje kruidenroomkaas erdoor, spekjes en uitjes weer erdoor en dat op smaak brengen met wat peper. Schelpjes koken en samen serveren.
2 potten pasata 1 blik tomaten blokjes Glas rode wijn Gehakt 2 vette varkens worstjes Panchetta 3 knoflookteentjes Ui Rode peper 2x Laurier Panchetta bakken Gehakt en worstjes(heel) erbij Knoflook, ui en peper erbij Blussen met rode wijn Passata en blokjes erbij Laurier toevoegen 3 uur laten pruttelen en eventueel afmaken met parmezaan en basilicum. Worstjes in kleine stukjes snijden en terug in de pan. Zelf voeg ik nog een sterke witte kaas toe uit Italië, maar volgens mij is die hier niet te krijgen. Ricotta forte Wij eten de pasta altijd met penne en een Italiaanse salade en eigen gebakken knoflook/basilicum broodjes
De lasagnette met tomaat, spinazie en ricotta van de appie. Heerlijk (vinden de kids en eigenlijk iedereen die ik het voorzet) en ook nog eens vega en makkelijk te maken.
Rode uit fruiten, blokjes kipfilet kruiden en bakken, verse tomaten in stukjes toevoegen en even mee bakken. Zelf doe ik er altijd nog paprika bij, maar die kan je er ook prima uitlaten. Potje creme faiche, paar lepels groene pesto en een teen knoflook erdoor mengen, aan de kook brengen en even een paar minuutjes zacht laten pruttelen. Ondertussen penne koken, afgieten en door het mengsel heen roeren, Op smaak brengen met zout en peper en bij het serveren nog een hand rucola toevoegen.
Witvis in kleine stukjes kort bakken, wokgroente erbij, garnaaltjes meebakken en dan verse kaassaus van AH (Lidl heeft die tegenwoordig ook) erbij. Pasta apart koken. Super lekker en lukt altijd. Kan je ook met kip maken. Kaassaus kan je vast ook zelf maken, maar dit is altijd errug makkelijk
Zalm in blokjes, bakken in olie met gefruit uitje en knoflook. Sausje maken met (diepvries) spinazie, roomkaas, zongedroogde tomaatjes, pijnboompitten. Op het einde zalm erbij en serveren met tagliatelle
Aglio e olio. Pasta met knoflook en olie. Suuuuper simpel maar zo lekker! *Spaghetti of Tagliatelle voor 2 personen. *3 of 4 tenen knoflook fijn snijden, raspen of persen in een knoflookpers. *1 rood pepertje fijn snijden (zaadjes eruit) *Knoflook en pepertje zachtjes laten fruiten in 75ml olijfolie. Niet laten aanbranden, dan wordt de knoflook vies. * Gekookte pasta er doorheen roeren en tadaaa! Parmezaanse kaas erover is lekker. En wij eten er vaak een stukje vis en rucola salade bij.
Magere pasta carbonara van jamie https://www.culy.nl/recepten/carbonara-met-spek-erwten-amandelen-basilicum-van-jamie-oliver/ Of deze 2 https://www.lekkerensimpel.com/ravioli-ovenschotel-met-mascarpone/ https://www.lekkerensimpel.com/ravioli-ovenschotel-video/ https://www.lekkerensimpel.com/ravioli-ovenschotel-video/
Kipfilet in kleine stukjes met spinazie ala creme en dan de pasta Of kipfilet in kleine stukjes met prei en creme fraiche en dan de pasta
gekke vraag van mij misschien hoor, maar is dit niet te "kaal"? Ga het overigens wel binnenkort eens proberen, want het is megasimpel. Het klinkt alleen niet zo bijzonder zeg maar.
Als je zou willen zou je bijv wat spekjes of ansjovis mee kunnen bakken voor een zoutje, met bijv kappertjes, cherrytomaat, olijf etc.. wat je er maar lekker bij vindt. Achteraf lekkere lading pecorino/parmezaan toevoegen en rucola.
Daarom de rucola (lekker met die zakjes dressingmix, waar je olie en water bij doet) en vis. Visje wel kruiden.
Een ui, knoflook en een prei in dunne ringetjes glazig bakken, een halve zak diepvriesdoperwtjes erbij, reepjes gerookte kip, een flinke hoeveelheid pesto en een klein beetje kook- of slagroom erdoor doen. Een paar minuutjes laten pruttelen en dan spaghetti of linguini erdoor roeren en en wat gehalveerde cherrytomaatjes. Favoriet van mijn kinderen!
Hier is favoriet; Uitje bakken,pijnboompitten erbij,teentje knoflook en een pakje Boursin dan de diepvries spinazie a la crème erbij en goed door roeren dan doen wij er vlinderpasta bij,roeren en klaar!! Zou ook nog kipfilet bij kunnen maar zonder vlees vinden wij ook prima
Pittige pasta: Gamba's Rode peper Knoflook Olijf olie Pasta Cherry tomaatjes De gamba's bakken met pepertje en knoflook. Olijfolie er bij en de tomaatjes bakken. Uieindelijk door elkaar heen met de pasta en klaar. Lekker met een salade.