Pijn in ribben?

Discussie in 'Gezondheid' gestart door NAncy79, 2 mrt 2010.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. NAncy79

  NAncy79 Fanatiek lid

  12 aug 2009
  4.807
  0
  0
  Management assistente
  Zuid-Holland
  Dag dames,

  Ik wilde eigenlijk de VK gaan bellen maar voordat ik dat doe, plaats ik de vraag eerst maar even hier.

  Heb sinds een paar weken zo een last net onder mijn rechterborst, vlak boven mijn ribben. Het is een zeurderig, beurs gevoel en heb er vooral last van na het eten.. Net of de boel een beetje in de vernieling zit. Af en toe kan ik niet eens zitten dan :( Zoals je ziet ben ik 'pas' 23 weken dus het kan niet de baby zijn, maar wat is het dan wel :(

  Wie o wie weet het en weet misschien ook wat er tegen te doen?

  Alvast enorm bedankt
   
 2. Pompeloesje

  Pompeloesje Fanatiek lid

  10 aug 2009
  3.858
  0
  36
  heb er ook last van hoor nancy,weet niet waar het van komt. denk dat de baby dan een groeispurt heeft en alles naar boven duwt ofzo?
  Heb er zo'n week en half last van en mijn buik is ook enorm gegroeid. ;) dus denk dat het daar iets mee te maken heeft.
   
 3. maja82

  maja82 VIP lid

  30 jan 2007
  15.508
  0
  0
  Oh, dat heb ik ook gehad bij de eerste.. Deed zo'n pijn! Ik liep al bij een fysio ivm mijn bekken en ze heeft daar ook naar gekeken. Bleek een spier te zijn die tegen de ribben lag en doordat de buik zo groeide en een beetje in de verdrukking komt, ging dat dus erg irriteren. En het vervelende was: hoe verder ik in de zwangerschap kwam, hoe zeerder het ging doen.. Niet echt een geruststelling ben ik bang.
   
 4. nijntje1984

  nijntje1984 VIP lid

  15 sep 2008
  15.693
  0
  0
  @ nancy: Ik heb vorige week (was toen ook 23 weken ;)) nog een topic geplaatst bij verloskundigen omdat ik daar ook zo last van heb! Precies op de plaats waar jij beschrijft.
  Zij zei dat het niet klinkt alsof het met de zwangerschap te maken heeft omdat de pijn hoog zit...

  Ik heb het vooral als ik aan mijn bureau zit op het werk en sinds zondag ook als ik thuis op de bank zit. Als ik kan liggen, is het over.

  Ik moet morgen naar de ha om bloed te laten prikken en vraag het daar eens. Het voelt bij mij net zelfde als een kraakbeenontsteking, maar geen idee of het dat is. Durf nl. nu geen zalf te smeren zonder doktersadvies.

  @ maja: Daar vrees ik dus ook voor, dat die pijn alleen maar erger gaat worden...
   
 5. NAncy79

  NAncy79 Fanatiek lid

  12 aug 2009
  4.807
  0
  0
  Management assistente
  Zuid-Holland
  Hmmmm dus we tasten allemaal een beetje in het duister... :(

  Ja het was bij mij in het begin ook minder maar wordt ook steeds erger eigenlijk ;)
  En googlen word je ook niet vrolijk van want dan komen de meest vreselijke en vage dingen omhoog, dus daar ben ik mee gekapt :$
   
 6. nijntje1984

  nijntje1984 VIP lid

  15 sep 2008
  15.693
  0
  0
  Oh ik google niet meer! :D Heb dit een tijdje geleden nog eens gedaan omdat ik me verveelde en over een aantal dingen wat meer wilde weten. Moet zeggen dat de laptop snel terug dicht was! ;)

  Ik zal morgen iets weten hoop ik, want ben die pijn echt beu. Je kan je er niet echt naar houden zoals bij rugpijn...
   
 7. NAncy79

  NAncy79 Fanatiek lid

  12 aug 2009
  4.807
  0
  0
  Management assistente
  Zuid-Holland
  Hoi Nijntje

  Hoe is het afgelopen vandaag?
   
 8. belliebel

  belliebel VIP lid

  11 jun 2009
  13.793
  0
  36
  Momenteel werkzoekend en hou me veel bezig met me
  Ik heb hier ook enorm veel last van gehad met mijn zwangerschap. Helaas werd dit inderdaad niet minder. Ik heb een zittend beroep, dus moest de laatste weken er echt doorheen bijten. Toen ik eenmaal met verlof was ging het een stuk beter. Denk dat dit toch wel een zwangerschapskwaal is.
   
 9. sunnyday

  sunnyday Fanatiek lid

  10 apr 2009
  1.449
  0
  0
  Hier precies hetzelfde. Ik ben ook 23 weken zwanger en heb daar ook last van sinds een aantal weken. Gisteren bij de vk geweest en die zei ook dat het geen zwangerschapskwaal is, maar kan door een groeispurt van de baby komen die dan alles omhoog duwt :( Als ik trouwens ga liggen dan zakt het wel af....
   
 10. Luuz

  Luuz VIP lid

  16 aug 2008
  22.219
  334
  83
  Hier
  Volgens mij heeft dit wel met je zwangerschap te maken (tenminste, die kans is zeer groot) Heb er rond die tijd ook last van gekregen.. Werd helaas alleen maar erger:( Na de bevalling was het vrij snel weg..
   
 11. NAncy79

  NAncy79 Fanatiek lid

  12 aug 2009
  4.807
  0
  0
  Management assistente
  Zuid-Holland
  Boehoe, geen leuke vooruitzichten zeg... :( En dan dat mysterie er omheen joh :$ Echt niemand schijnt toch te weten wat het is en hoe te voorkomen, echt bizar :(
   
 12. Luuz

  Luuz VIP lid

  16 aug 2008
  22.219
  334
  83
  Hier
  Volgens mij kun je het bijna niet voorkomen.. Volgens de VK had het er mee te maken dat je baby door de groei de boel van zn plek duwt, dus ook dingen tegen je ribben aan.. Werd helemaal erg op het laatst, als de baby echt met zn voetjes tegen je ribben aan schopt ;)
  Dat is het zelfde als dat ik vanaf 34 weken steken in mn borstkas had.. HA en VK wisten niet precies wat het was (waren niet mn longen die in verdrukking kwamen) en na de bevalling was het meteen over...
   
 13. nijntje1984

  nijntje1984 VIP lid

  15 sep 2008
  15.693
  0
  0
  De pijn in m'n ribben (net onder m'n borst) is zoals ik al dacht een verkeerde houding. Hierdoor straalt de pijn van m'n bovenrug uit naar m'n ribben. Moet nu elke avond een warmwaterkruik in m'n rug leggen, meer kunnen ze er op dit moment niet aan doen. Als het verder in de zwangerschap onhoudbaar wordt, dan kan ik nog altijd fysio krijgen.
  Moet nu ook wat stretchoefeningen doen en meer naar achter zitten op mijn bureaustoel. Dus dan zullen we dat maar eens proberen he.

  De pijn aan de onderste ribben (heb ik wel nog niet) is het drukken van de billen of het hoofdje van de baby omdat de baarmoeder nu vrij hoog zit. Maar natuurlijk kunnen het ook de schopjes zijn en kan een gekneusde rib voorkomen. Hieraan kunnen ze niets doen...
   
 14. NAncy79

  NAncy79 Fanatiek lid

  12 aug 2009
  4.807
  0
  0
  Management assistente
  Zuid-Holland
  Hmmmm kortom daar zijn we lekker mee dus :( Hier het weekend stuk minder last gehad maar denk dat het vanaf morgen weer gaat beginnen, omdat dan ook de werkweek weer begint en ik een zittend beroep heb..
  Ik zal deze week mijn VK ook nog wel even bellen en vragen hoe of wat. Zal ook even naar mijn stoel op het werk laten kijken dan inderdaad.
   
 15. nijntje1984

  nijntje1984 VIP lid

  15 sep 2008
  15.693
  0
  0
  Ik meld het volgende week ook nog eens bij de gyn. Kon gisterenavond gewoon niet meer op de bank zitten van de pijn, terwijl dat normaal gezien net deugd doet. Heb gewoon de hele tijd rondgelopen in huis... ;) Zelfs de warmtekruik hielp totaal niet... :(
   
 16. kris8

  kris8 VIP lid

  17 aug 2009
  8.032
  0
  0
  ik heb het ook.. de ene dag erger dan de andere dag. MIjn verloskundige kon me echter goed uitleggen wat het was ( kan het helaas niet precies meer navertellen :) vergeetachtigheid he.. ;) ) maar ze had het over een ruimte onder je ribben waar de zenuwbanen door lopen. Die kan geiriteerd raken als de baby tegen je ribben drukt. Volgens haar een heel vervelend, maar ongevaarlijk kwaaltje. Ze vertelde wel dat het echt heel erg pijn kan gaan doen ( maar ja dat wist ik al, want ik heb er al nachten van wakker gelegen.. :( ) Ze adviseerde me wel bij pijn paracetamol te nemen. En dan steeds 2 tegelijk omdat het anders niet voldoende helpt. Beter 3x daags 2 paracetamol en een beetje blijven bewegen dan geen paracetamol en stil in een hoekje blijven zitten. Warmte en koude compressen afgewisseld (eindigen met koude ) helpt bij mij ook wel wat.
  Ik hoop maar dat bij de bevalling over is of in ieder geval minder..
   
 17. Ann80

  Ann80 Fanatiek lid

  15 jul 2009
  2.689
  0
  0
  Rotterdam
  Ik heb er helaas ook last van vnl. onder mn rechter ribbenkant zit een plekje dat echt heel beurs voelt...
   
 18. NAncy79

  NAncy79 Fanatiek lid

  12 aug 2009
  4.807
  0
  0
  Management assistente
  Zuid-Holland
  Toch maar naar de dokter geweest vandaag. Het zijn toch echt mijn ribben die in de verdrukking zitten want alles voelde de dokter inwendig goed en mijn bloeddruk was wederom perfect.. Dus moet er maar mee leren leven in principe ;) Niet superbevredigend maar wel fijn te horen dat het echt niks inwendigs is.. (stiekem denk je daar dan toch aan he)
   
 19. nijntje1984

  nijntje1984 VIP lid

  15 sep 2008
  15.693
  0
  0
  Inderdaad, ik had daar ook al aan gedacht. Maar vermits ik de pijn oppervlakkig voel, dacht ik wel dat het bij mij niet inwendig zat. ;)

  Hier weer veel pijn vandaag. Gisteren ging het 's avonds beter: in kleermakerszit op de bank met een warmwaterkruik in m'n rug. Heb vervolgens ook heerlijk geslapen.
  Maar heb vanaf morgen verlof tot volgende week dinsdag. Dus daar kijk ik dan maar naar uit.
   
 20. patty1989

  patty1989 Lid

  8 okt 2009
  55
  0
  0
  verzorgende
  Omgeving Helmond
  Ik heb al vanaf 22 weken ongeveer heel erge pijn bij mijn ribben onder mijn borsten , voornamelijk aan de rechterkant . En helaas word het alleen maar erger . Mijn verloskundige zei toen dat dit wel degelijk te maken heeft met de baby . De baby lag namelijk op de echo's ook met de voetjes richting die kant en de baby is heel beweeglijk ! Dus waarschijnlijk loopt ze lekker te trappen en heb ik daarom zo'n pijn of de baby is gewoon heel hard aan het groeien . Als ik jou was zou ik me niet zo druk maken . Mocht je je toch zorgen maken dan zou ik alsnog de verloskundige bellen om het even allemaal na te vragen dan weet je het zeker .
   

Deel Deze Pagina