Vegetarisch?!

Discussie in 'De lounge' gestart door tjessia, 13 mrt 2013.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. tjessia

    tjessia Fanatiek lid

    1 feb 2009
    2.889
    0
    0
    Wij eten regelmatig vlees maar niet altijd. Door pasta's etc doe ik ook vaak gewoon meer groente en gebruik dan geen vlees.
    Dit zou ik eigenlijk wel vaker willen doen. Alleen ik en mijn oudste dochter zijn echte vleeseters en de rest niet (zijn met 6). En ik vind het ook wel gezond om eens wat minder vlees te eten.

    Maar wat eet je dan bijvoorbeeld bij aardappels, groente? Wat neem je daar dan bij? Alleen dit vind ik ook zo kaal.
    En welke vleesvervangers gebruik je nog meer? En wat is kwa prijs dan ook nog een btje te doen?

    Ik krijg graag tips! En lekkere vegetarische recepten zijn natuurlijk ook welkom!
     
  2. knap

    knap Niet meer actief

    Lees even mee vind het ook altijd zo lastig een maaltijd te bedenken zonder vlees of wat er bij kan.

    Denk wel dat het vaker wokken woord of iets. Groenten aardappelen( of rijst door elkaar en een pan.s gerechten). Niet omdat ik minder vlees wil eten maar omdat ik het steeds duurder vind worden.:)
     
  3. tjessia

    tjessia Fanatiek lid

    1 feb 2009
    2.889
    0
    0
    Ja dat duurder worden speelt hier ook wel een beetje mee. Niet normaal meer voor 6 mensen vlees.
     
  4. famke80

    famke80 Bekend lid

    2 aug 2012
    730
    1
    18
    NULL
    NULL
    Aardappelen eet ik als vegetarier weinig. Maar wat je er bij zou kunnen doen, extra groente, gebakken ei, vleesvervanger, vis.
     
  5. mamabri

    mamabri Niet meer actief

    #5 mamabri, 13 mrt 2013
    Laatst bewerkt door een moderator: 13 mrt 2013
    Ik ben heel lang vegetarier geweest, en ik had het probleem dat ik de vleesvervangers, tofu etc vies vond :$ Inmiddels eet ik wel vlees, al ben ik er niet dol op. Meestal eet mijn man mijn vlees op haha

    Ik maakte vaak 1 pansgerechten, met lekker veel groenten, rijst erbij, vaak maakte ik pilavrijst, salades erbij. Wat ik ook regelmatig maakte was tortilla. Ook lekker als hapje tussendoor. Pastasaus kun je gewoon op dezelfde manier maken als nu, maar dan zonder gehakt.

    Soep is altijd wat lastiger vanwege de boullion die je mist, daar had ik altijd groenteboullion door, maar je zou ook recepten kunnen zoeken van een pompoensoep, tomatensoep, want dat zijn eigenlijk de lekkere soepen onder de vegetarische, zit veel smaak aan.

    Ik zou zeggen: koop een goed vegetarisch basiskookboek, daar kom je een heel eind mee, ik zal zo even een recept plaatsen voor indiase groenten, is in mijn familie favoriet ;)
     
  6. Icnurse

    Icnurse Actief lid

    11 jun 2012
    282
    0
    0
    Hoi Tjessia,

    Wat goed om te lezen dat je ook wel eens een dagje zonder vlees wilt!
    Ik ben vegetarisch en heb in tegenstelling tot wat veel mensen denken een heel divers menu! Veel groenten en die vleesvervangers zijn leuk maar eet ik zeer zelden!
    Een leuke site met recepten is www. Yummyinmytummy.nl hier staan ook heel veel lekkere vegetarische recepten! Bijvoorbeeld: :Marokkaanse geroosterde groenteschotel | Yummy in my Tummy!
    Echt 1 van mijn favorieten!! En echt een vegetarisch gerecht! Heel gezond en super lekker!!
    Verder eet ik natuurlijk ook wel eens een prakkie en dan kan je bijvoorbeeld bij de eco winkel vegetarische braadmix kopen. Een ei koken en de braadmix erom kneden en dan bakken in de pan net als een gehaktbal. Smaakt echt heerlijk en is heel goedkoop!!
    Ook kan je van tofu gehaktballen maken in de blender! Met beschuit en ei erbij!
    Bij de AH hebben ze wel burgers die je ook bij aardappels en groenten kan serveren. Maar als je voor 1 dagje in de week vegetarisch wilt gaan zou ik een heerlijke curry maken of groentenschotel en dan dat prakje met aardappels gewoon met vlees doen zoals je gewend bent!
    Als je meer lekkere recepten wil of andere tips mag je me altijd persoonlijk een berichtje sturen hoor!
    Veel plezier met lekkere recepten zoeken!!
    Liefs
     
  7. novaa

    novaa Fanatiek lid

    28 dec 2009
    3.286
    0
    36
    NULL
    NULL
    Vleesvervanger zoals Valess is vaak alsnog ongezond, vind ik. Regelmatig E-nummers erin of soja.

    Ik zou meer groenten erbij eten en afstappen van het hele aardappelen-vlees-en-groente-concept. Je zou champignons erbij kunnen bakken. Bladgroentes zoals spinazie is ook erg goed voor je.

    Als je echt zo'n vlees eter bent dan zou ik toch af en toe wat vlees eten als je dat graag wil. Een beetje gebakken kip af en toe is niet erg toch?
     
  8. Icnurse

    Icnurse Actief lid

    11 jun 2012
    282
    0
    0
    Ipv kippenboillon doe ik dan groentenboillon. Soep maken is makkelijk groenten pureren en groentenbouiilon erbij en je hebt een heerlijke soep. Maak ook vaak brocolli soep!
     
  9. Pickle

    Pickle Fanatiek lid

    7 mei 2010
    1.293
    5
    38
    Ik maak regelmatig zelf tofuburgers. Deze zijn wel lekker, die kant en klare vind ik meestal niet te eten, Toevallig gisteren het re(ept inges(and, dus zal hem hier ook posten.
     
  10. mamabri

    mamabri Niet meer actief

    #10 mamabri, 13 mrt 2013
    Laatst bewerkt door een moderator: 13 mrt 2013
    Indiase groenten (6 pers)


    Kook 6 eieren hard, schil ze en prik er met een vork kleine gaatjes in.

    Snij 2 uien fijn, bak ze glazig en voeg 2 teentjes knoflook, 3 fijngesneden tomaten, de eieren, 2/3 el masalakerrie, peper en zout bij, 10 min zacht opzetten.

    Dan voeg je klein gesneden aardappelen bij, ongeveer 8 ons en een beetje water, het moet niet onder water staan, maar dat het niet droogkookt, moet je dus regelmatig kijken, laat ongeveer 20 min zacht pruttelen met deksel op de pan (evt water toevoegen dus)

    Wanneer de aardappels gaar zijn, doe je er een blik sperziebonen (of verse, gekookte) bij en laat dat 10 min meepruttelen.

    TOEVOEGING: Daarna voeg je 1 grote of 1 kleine potjes creme fraiche toe, warm laten worden.

    Proef of er genoeg zout/peper/kerrie bij zit, anders nog iets erbij doen, eet smakelijk.
     
  11. Maira11

    Maira11 Niet meer actief

    Die groenteschotel is inderdaad een aanrader! Heerlijk!
     
  12. Kuona

    Kuona Fanatiek lid

    7 dec 2007
    1.258
    6
    38
    Je zult als vegetariër even wat creatiever moeten denken, maar ik ben daar juist erg blij mee. Wij eten nooit aardappels/groenten/enz. Heel af en toe eten we gebakken aardappels met een salade.

    Wij doen vaak tofugehakt in pastasauzen, de laatste tijd let ik echter meer op e-nummers en die zitten hier ook volop in. Mijn vriend is er echter nogal gehecht aan. Verder zijn ook de wokblokjes van de AH erg lekker.

    Ik lust bijna alles, dat scheelt ook al veel. Als je niet van groenten houdt, dan is het al lastiger om echt te vervangen.

    Succes recept:

    Couscoussalade
    voor 3-4 personen:

    250 gram couscous
    1 courgette
    handje gedroogde dadels
    8 gedroogde tomaatjes
    plak feta
    rode peper
    groentebouillonblokje
    4 handen rucola

    de couscous klaarmaken volgens de verpakking, in water met bouillonblokje

    dadels, zongedroogde tomaten, rode peper en courgette in kleine stukjes snijden.

    Courgette en rode peper een paar minuten roerbakken in een wok, daarna de tomaten en dadels nog even meebakken.

    Bereide couscous even meebakken.

    Op het laatst de feta erboven verkruimelen.

    Op de borden de rucola er doorheen scheppen.
     
  13. tjessia

    tjessia Fanatiek lid

    1 feb 2009
    2.889
    0
    0
    Die lijkt me lekker:D en makkelijk, ga ik volgende week proberen, bedankt.
     
  14. tjessia

    tjessia Fanatiek lid

    1 feb 2009
    2.889
    0
    0
    Misschien maakt het het ook wel wat moeilijker omdat ik Lactosevrij moet koken..dan mis je ook wel wat lekkere ingredienten zoals Feta, creme fraiche ed.
     
  15. mamabri

    mamabri Niet meer actief

    Die is ook echt heerlijk, smaakt een beetje naar de vulling van roti, als je dat lust, lust je dit zeker, ben alleen 1 ingredient vergeten, zet hem er zo bij ;)
     
  16. mamabri

    mamabri Niet meer actief

    Toegevoegd :)

    Oeps, lees dat je dat niet mag, is er geen variant die jij wel mag?
     
  17. tjessia

    tjessia Fanatiek lid

    1 feb 2009
    2.889
    0
    0
    Er is niet echt een variant van creme fraiche maar meestal gebruik ik dan Alpro Soya Cuisine. Het haalt t niet bij creme fraiche.
    Ik kook lactosevrij omdat mijn oudste intolerant is, één druppel en ze is ziek.
    Ik kan het ook een keertje maken als ze er niet is:D
     
  18. mamabri

    mamabri Niet meer actief

    Dat is vervelend idd, wat je ook kan doen is het haar zonder creme fraiche te geven, want volgens mij is dat ook lekker, en er dan voor de rest van het gezin met creme fraiche te doen, dus iets uit de pan halen voor haar.
     
  19. zogelukkig

    zogelukkig Niet meer actief

    Een vegetariër eet geen vlees en ook geen vis.
     
  20. Sanne1985

    Sanne1985 Niet meer actief

    Gewoon een oprechte vraag hoor, geen aanval.. Maar waarom dan wel vis?
     

Deel Deze Pagina