reflux..obstipatie...radeloze moeder...

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door Maaike90, 12 mei 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.
 1. wie kan mij misschien ideeen of tips geven over mijn dochtertje?
  Ze is inmiddels 4 maanden.
  Vanaf 2 wk oud heeft ze erg reflux. Sinds zij flesvoeding krijgt (4wk) heeft ze obstipatie. Maar buiten dat heeft ze al maandenlang erge darmkrampen, hele dag door.
  Na 1,5 maand zaten we al bij de kinderarts.Half april heeft ze in t ziekenhuis gelegen omdat ze niet meer poepte en niet meer wilde drinken. Daarnaast jammert ze de hele dag en slaapt ze erg slecht.
  Heb t idee dat er alleen naar de gevolgen gekeken worden: ze wordt namelijk volgestopt met laxatiemiddel en maagzuurremmers, en ze krijgt AR voeding.
  Tot mijn grote verbazing is haar reflux volledig weg als ze de verstopping ook kwijt is. verder heeft ze al wekenlang de ene dag verhoging, de andere dag niet.
  We lopen bij de ostheopaat (ze bleek ook KISS syndroom te hebben), hebben allerlei voedingen al geprobeerd, Neocate, Pepti enz. Aan de ene kant lijkt het namelijk op koemelkallergie, maar ze heeft nergens huiduitslag, juist een heel gaaf huidje. Ik snap er echt niks meer van, wie kan mij helpen???
   
 2. Hoi, onze zoon heeft ook een zware reflux icm een erg trage maaglediging en moeizame stoelgang. Hij heeft op het begin (was 11 weken prematuur) ook lactulose gehad en olie door zijn melk en we hebben nadat ik gestopt was met kolven verschillende AR voeding geprobeerd. Nutriton kan de reflux wat verminderen (dikt de melk in) en schijnt de darmen te prikkelen, maar bij ons waren het uiteindelijk vooral simpele dingetjes als na het eten 20 minuutjes in de wipper (met babygym erboven zodat hij iets te doen/zien had ;-)), bedje aan het hoofdeind wat omhoog, etc. En 'fietsen' met de beentjes kan soms de boel wat op gang helpen. Als hij al erg aan het persen is, wil ook tempen met een thermometer die je in olie hebt gedoopt wel helpen.

  Met 6 maanden mogen ze forlax - dat is geen laxeermiddel, maar maakt de ontlasting 'vochtiger', waardoor het een stuk soepeler gaat. Sinds wij forlax gebruiken, gaat het hier een stuk beter. Ook houdt ik er sinds hij bijvoeding krijgt erg rekening mee wat stopt en wat niet. Maar daar heb je nu nog weinig aan...

  Toen hij 4 mnd gecorrigeerd was, kreeg R nexium, Lactulose en Friso Comfort (werkte beter dan Enfamil e.d.). Ben bang dat het verder toch echt uitzitten is.... sterkte!
   
 3. O, en infacol tegen de krampen voor elke voeding werkte hier als een trein!
   
 4. helaas heb ik al deze dingen al geprobeerd maar niks blijkt te werken.
  ik masseer haar darmen elke dag, dat helpt soms wat.
  Wij gebruiken nu ook Enfamil. Hoezo bevalt Friso Comfort je beter?ben ik wel benieuwd naar! ik las dat daar johannesbroodpitmeel in zit. dat kreeg ze ook eerst door de gewone flesvoeding, maar ik vind dat wel iets minder stoppend werken als de enfamil.
   
 5. oja, fruithapje zijn we al heel voorzichtig mee begonnen, groot succes! Juist daarom snap ik niet dat ze ondanks dat nog verstopping krijgt, want ik heb ook laxerend fruit gekozen.
   
 6. krijgt ze ook motilium voor de reflux?
   
 7. nee dat krijgt ze niet, wat is dat precies?
   
 8. nee, dat is dat het maagje sneller ledigt ivm reflux, mijn zoontje had dat in combi met een maagzuurremmer maar we kwamen er achter dat dat juist buikkrampen gaf omdat ie blijkbaar ondertussen al over de reflux heen was gegroeid, dit wa smet 4 mnd. Vnadaar dat ik dacht mss is dat het!
   
 9. Heb je het obstipatie/relfux probleem ook aangekaart bij de osteopaat?

  Bij mijn dochter heeft behandelig osteopaat namelijk heel erg goed geholpen bij de obstipatie
   
 10. Welke fles gebruik je? Ik zou je een dr Brown fles adviseren samen met sab simplex voor de darmkrampen.
  Ook zou ik zelf over stappen op de Friso Comfort. Ss icm Friso geeft goede resultaten tegen darmkrampen, zo ook bij ons!
   
 11. Ik heb de oplossing helaas niet........ben zelf ook zoekende!

  Ik leef met je mee hoor!

  Hier ook een kind die niet zelfstandig kan poepen en heel veel kramp en pijn heeft.
  Ze krijgt omerprazol tegen de reflux en forlax (4 รก 5 zakjes p/d) voor haar darmen.
  Sinds 2wkn eet ze nauwelijks nog hoog uit 800ml voeding p/d.
  We doen extra water in haar fles en door haar voeding maar daardoor word het voor de reflux weer te dun en geeft ze weer over.
  Ze heeft nog niet in het ziekenhuis gelegen maar wij gaan deze week naar de kinderchirurg in de hoop dat ze onderzoeken gaan doen.

  We hebben nu pepti voorgeschreven gekregen omdat dit lichter verteer baar is en ze helemaal stopte met melk te drinken. Nu drinkt ze zo'n 350ml melk op een dag. Een goede dag 550ml.
  Ook hebben we volledig koemelk vrij dieet voorgeschreven gekregen. Dit lijkt wel wat verlichting te geven maar verstoppen blijft ze doen.
  In het ziekenhuis zeggen ze dat je soms de pech hebt dat je kind last van opstipatie heeft en ze geen oorzaak kunnen vinden.
  Moeilijk is het wel omdat Suzannah vaak kramp heeft in de ochtend rond 6uur en dan ontroostbaar gaat huilen.
  Sinds de pepti zijn haar krampjes echt wel minder pijnlijk. De nutricia vertelde mij dat kinderen met darm problemen vaak wel baat hebben bij pepti zelfs als ze geen KMA hebben.

  Sinababy en infacol hebben wij ook geprobeerd, zelfs gecombineerd om dat dit bij mijn oudste heel goed werkte.....maar dat hielp allemaal helemaal niks! Heb zelfs nog een nieuw flesje staan.

  Succes ik hoop dat het snel opgelost kan worden.
   
 12. lastig te zeggen wat de oorzaak is.

  bij het kindje van mijn zus kwam de verstoppingen en krampen door de
  nutriton die hij door zijn voeding kreeg om de voeding dikker te maken vanwege zijn reflux. in die tijd was hij afhankelijk van lactulose en zelfs dan ging het nog met veel moeite en pijn.

  mijn zus is toen gestopt met de nutriton waardoor hij weer kon poepen en geen kramp had maar haar zoontje heet ook een reflux dus was dat weer een probleem

  we zijn toen gaan kijken naar een andere manier om de voeding in te dikken en ze is toen pure johannes broodpitmeel gaan gebruiken uit de natuurwinkel.
  zelfde idee als nutriton alleen in nutriton zitten nog heel veel andere extra dingen die niet nodig zijn en die verstopte hem juist.

  na 2 dagen toen alles losgekomen was kon hij weer gewoon poepen en hij hij meerdere luiers per dag zonder pijn. terwijl hij voorheen weken niet kon poepen zonder lactulose.
   
 13. @denise: fijn dat het bij het zoontje van je zus hielp. Wij hadden ook de hoop dat dit het zou zijn en zijn ook overgestapt naar JBPM van de natuurwinkel. Maar deed helemaal niks aan haar ontlasting, bleef moeizaam en droog.
   
 14. bij een kennisje van mij is nu gebleken ( die kleine had ook reflux maar gepaard met hele moeilijke ontlasting die vooral heel zuur rook)
  dat het een bacterie/virus is in haar darmen, onderzoeken worden nog gedaan. ze hebben hun kindje laten opnemen omdat het gehuil echt ontroostbaar was en de medicijnen tegen de reflux leken niet aan te slaan, terwijld at wel heel duidelijk was.
  Huilen deed ze tijdens en na de fles heel erg.
   
 15. Hier het zelfdee verhaal.
  Lisa was verstopt en toen moesten wwe stoppen met de nutriton maar nu spuugt ze weer heel erg. Vrijdag een microlax gehad sinds dien gaat het poepen weer beter samen met de forlax. Lactulose hielp simpelweg niet. Volgens de KA komt het door de nutriton. Maar ja we wachten het weer af de 24ste weer naar de KA.
   
 16. OnZe kinderarts legde uit dat enfamil juist het maagzuur nodig heeft om in te dikken. In combinatie met maagzuurremmers( wij gaven nexium tegen de reflux) werkt t dus niet.
  Hier ook altijd verstopping en wij krijgen macrogolum via ka. Zijn niet echt medicijnen. Is poeder dat je overal in kunt oplossen en dat geeft extra vocht aan de ontlasting waardoor het zacht wordt en makkelijk eruit komt. Werkt hier super. Kan zelf hoeveelheid aanpassen aan behoefte
   
 17. Wij hebben nu nutrilon omneo met 2 schepjes nutriton, het poepen gaat nu redelijk (1 keer per dag, wel met glycerine zetpil erbij). De reflux is hier nu nog onder controle te houden met ranitadine drank. Veel sterkte hoor, het valt niet mee!!
   
 18. Hoe maken jullie de flesvoeding klaar?
  Eerst warmde ik gewoon het water op in de magnetron, maar nu kook ik het elke keer in een pannetje en laat het afkoelen. Dan zit er namelijk minder kalk in het water. En kalk kan ook nog eens verstopping geven. Een tip die ik hoorde :)
   
 19. Meestal gewoon in de magnatron zo deden ze in het ziekenhuis ook.

  @foxter wij hebben ook omneo en nutriton in combinatie met forlax en nexium maar ze spuugt nog steeds en poept bijna niet.
   
 20. Ik weet niet of je hier nog lewstmaar ik zou naar de apotheek gaan en n pot nutramigen kopen... precies hetzelfde als bij mijn zoontje... geen uitslag maar vooral obstipatie en reflux... het kwam eruit als klei.. na 2 voedingen nutramigen kma was het vloeibaar... ik zou het echt proberen het kan geen kwaad... en je kindje is er eeg mee geholpe.
   

Deel Deze Pagina