Schijnzwanger?!

Discussie in 'Zwanger worden' gestart door bambi90, 27 apr 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.
 1. Hallo mensen,
  Ik heb op een site gelezen dat vrouwen ook
  Schijnzwanger kunnen zijn?! Had ik nog nooit van
  gehoord...
  Nu ben ik wel benieuwd of er mensen hier
  ervaringen mee hebben of gehad hebben en
  hoe ze zich voelen en hoe het kan...?
   
 2. Nou, ik weet dat mijn moeder het een aantal jaar geleden geweest is.
  Bij haar was het eigenlijk psychisch, had te maken met dat ze altijd nog een kindje had gewild maar dat nooit is gelukt. (helemaal zeker weet ik het niet meer)
  Ze voelde zich echt zwanger, kreeg zwangerschapssymptomen en zelfs haar buik werd dikker, ze kreeg ook een aantal keer de vraag 'voor wanneer het kleintje was'.
  Dat heeft wel een aantal maanden geduurd.
   
 3. Mn schoonmoeder heeft dit ook gehad. Wat het exacte verhaal is, dat durf ik je niet te zeggen.

  Maar die kreeg ook alle symptomen, zwangere buik enz..
   
 4. De zus van een vriendin van mij dacht ook dat ze zwanger was, kreeg echt een buik, was misselijk, alle klachten. Zelfs een positieve test! Tot de echo, er was niks te zien. Even goed schrikken, duurde nog een tijd voordat haar buik weg was.
   
 5. Aaah oke en als ik dus goed begrijp krijg je dat als je steeds denkt dat je zwanger bent?!
   
 6. huh je kunt toch niet positief testen met een schijnzwangerschap? Je kunt alleen positief testen als je hcg aanmaakt en dat is alleen bij een echte zwangerschap... ze zal dan toch wel echt even zwanger geweest zijn denk hoor...
   
 7. Ik heb 't ook een keer van iemand gehoord. Ik weet 't exacte verhaal niet meer, maar bij haar was het niet psychisch. Ik geloof dat het iets hormonaals was....
   
 8. Van wikipedia:
  Een vrouw die in de toestand van schijnzwangerschap verkeert, is in dat geval overtijd en ze heeft enkele van de vele zwangerschapssymptomen (onder andere misselijkheid, overgeven, moeheid, behoefte aan extra slaap, gewichtstoename, opgeblazen gevoel, meer zin in andere soorten eten, vaker plassen, pijnlijke, grotere of gevoelige borsten of tepels, verhoogde temperatuur, verhoogde hartslag, beter ruiken/meer dingen vinden stinken). De vrouw heeft een vermoeden dat ze zwanger is, maar een zwangerschapstest toont aan dat dat niet zo is.
  Een van de oorzaken van schijnzwangerschappen is het té bewust bezig zijn met zwanger worden (maar dat geldt niet voor iedereen die schijnzwanger is). Na verloop van tijd, maar later dan normaal, komt meestal dan toch de menstruatie.
  Als een zwangerschapstest geen zekerheid geeft (terwijl zo'n test toch een nauwkeurigheid van 99,9% heeft) doet de vrouw er verstandig aan om naar de huisarts te gaan.

  Dat verhaal van die vrouw met die positieve test was dus geen schijnzwangerschap, dat zou eerder een leeg vruchtzakje geweest zijn, (heb ik hier dus ook gehad, ontdekten we bij 12 weken, maar is wel een echte zwangerschap verder, alleen ontwikkelt er zich geen foetus).
   
 9. Hoi rozemarijke
  Hoe komt het dan dat er geen vruchtje zit?
  Had jij wel alle symptomen van een zwangerschap?
  Ik ben nu 7 weken en een paar dagen, ben alleen heel erg bang dat ik
  Dat ook heb want ik voel helemaal niks alleen in week 6 iets.last van me buik en last van me tepels en nu heb ik nergens meer last van!
  Volgende week heb ik mijn eerste afspraak bij de vk.
  Ik voel me ook niet zwanger en dat is egt vervelend!
   
 10. Het bleek een vals positieve test te zijn maar zij dacht dus dat ze echt zwanger was.
   

Deel Deze Pagina