smakken aan de borst

Discussie in 'Stel je vraag aan de lactatiekundige' gestart door stef02, 13 jun 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.
 1. Mijn dochter van 6 weken smakt tijdens het drinken. Het lijkt alsof steeds het vacuum wordt onderbroken, hoe kan ik ervoor zorgen dat de niet steeds even loslaat? Ze krijgt zo best veel lucht binnen heb ik het idee. Ze heeft dan ook veel last van winderigheid.
   
 2. hoi

  ze zou eventueel spruw kunnen hebben, dan zie je dat smakken vaker. Heb je iets in haar mondje gezien, een soort wit beslag, hoeft maar een klein puntje te zijn. Of heb je zelf last van je tepels of pijn in je borst? Dat is mijn eerste idee.

  Mirjam
   
 3. Vandaag op het consultatiebureau geweest en het is inderdaad spruw. Nu heb ik nog een vraag, ik heb gisteren gekolfd, de afgekolfde melk heb ik ingevroren, moet ik deze weggooien of kan ik deze gewoon bewaren? Ik heb geen last van mijn tepels. Zit de bacterie ook in de melk of is dit enkel uitwendig?
   
 4. hoi

  het advies is inderdaad wel om afgekolfde melk bij spruw weg te doen ja. Heb je voor je kin den voor jezelf een behandeling voor de spruw gekregen van de huisarts?

  Mirjam
   
 5. Ja we hebben allebei een kuur gekregen. Tot hoelang geleden kan de melk het beste weggooien, heb 4dagen geleden ook gekolfd. Is wel zonde, maar wel beter, anders heeft "ze het over een tijdje weer.
   
 6. hoi

  de kans dat de melk besmet is is klein, maar niet 0%.
  Zolang je de medicatie gebruikt zou ik de melk voor de zekerheid wegdoen.
  Wel heel jammer ja!

  Mirjam
   
 7. Hoe moet ik doen met de melk die ik nu kolf. Britt gaat morgen naar het kindedagverblijf, ik heb gelezen dat ik de melk kan verwarmen tot 60graden en dan alsnog kan invriezen. klopt dit.
   
 8. hoi

  als je de melk niet invriest maar vers geeft, dan kan het.
  Je kunt de melk wel pasteuriseren voor invriezen, maar dan gaan er wel wat voedingsstoffen verloren.

  Mirjam
   

Deel Deze Pagina